מדיטציה למתחילים

מיקמיק24

New member
מדיטציה למתחילים

בחיים לא תרגלתי מדיטציה ואני מעוניינת להתחיל. אז איך מתחילים? איך אתם ממליצים? ספר/סדנה? למישהו יש המלצות? אשמח לשמוע! תודה ושיהיה שבוע טוב לכולם

נקודת התחלה - ברוכה הבאה

יש את אתר ידידי הדהרמה תוכלי למצוא שם חומר מקיף בנושא תירגול מדיטציה בודהיסטית בעיקר את יכולה לראות תחת פעילויות מגוון של פעילויות בזמנים שונים מקומות שונים ותכנים שונים תוכלי מתוכם לבחור מה שמתאים לך, רובם אם לא כולם ניתנים ללא תשלום במסורת הדאנא (תרומה אישית כראות עינייך) בנוסף יש את בית בהוואנה גם שם תוכלי למצוא דברים דומים את מוזמנת לברר גם בקומונה בנושא מדיטציה בודהיסטית ואם את טיפוס חוקר עם צורך לברר יותר את מוזמנת לבלוג (קישור למטה) המפואר של שאיש יקר אחד שאני עוד לא מצאתי ריכוז חומרים בנושא בודהיזם ומדיטציה כמו זה. ובמאמר אחרון, מדיטציה זה כלי וכמו כל כלי שימוש נכון ומועיל בו נעשה בתוך הקשר. כל מה שהצעתי לך כאן הוא בהקשר של בודהיזם. יתכן וחברים אחרים בפורום יציעו לך מדיטציות מתוך גישות אחרות. שומה עליך לבחון את האפשרויות ולראות איזו דרך מתאימה לך, כדי לבחור בדרך יש לבחון לא רק את הכלי אלא גם את ההקשר. החומרים שהפנתי אותך אליהם יאפשרו לך לקבל מושג גם לגבי ההקשר הבודהיסטי. יום מבורך

ואני הייתי בטוח שזה אתה ../images/Emo13.gif

אני מתחיל לפתח כלפי ההודעות שלך אטצ'מנט זה מתחיל להדאיג

אני מודה

שקשה לי מאוד מאוד שלא לפעול על פי המודל המיכאני כפי שמציגה אותו הדרך הרביעית לנוכח הודעתך הנבזית. ולמרות הקושי הגדול הזה, עדיין אחסוך ממך את ביטויים של הגיגי ורגשותיי באשר לטבעך הן כאדם בכלל והן כמתרגל בדרך.

אינקה

New member
זה שיש לך דעות כאלו

זה כבר נושא לעבודה עצמית מעמיקה. אבל באמת שלא התכוונתי לשמוח לאידך, רק השתמשתי באירוע הזה כדי להביע אמת מסויימת. אם אגב כך גם יצאת נשכר מכך אז מה טוב.

אתה צודק ../images/Emo13.gif

זה שיש לי דעות כאלו ואיני יכול עדיין לראות אותך כבודהה אכן מצריך עבודה עצמית מעמיקה, ואפילו מאוד, אוסיף. אתה לעומת זאת, השיעור שלך הוא אחר, והוא דקות אבחנה: האבחנה בין האבחנה בין דמגוגיה מתחסדת לאמת, ההבדל בין דמיון למציאות וכן הלאה כיו''ב. למרות שקשה לי להאמין שאכן תצא נשכר מדבריי האחרונים, מעומק לבי אני אכן מאחל לך שתצא נשכר מהם. בהצלחה

אינקה

New member
חמודון

המיקוד שלך שגוי. עסוק בעצמך או התייחס עניינית לעניין שהועלה.

פושפושון ../images/Emo13.gif

התייחסתי עניינית לכל אחד משני הנושאים שהעלית בהודעתך. אכן, לצערי לא נשכרת.

אוי אלואים ../images/Emo13.gif

אילו רק ידעת כמה אני צוחק בגללך
חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה חה..... חה חה חה חה חה חה חה....

קמהדנו

New member
לאורו של בוקר ../images/Emo42.gif

עדיין פעלת לפי המודל המכני כשהתאפקת מלבטא את הגיגיך ורגשותיך באשר לטבע האינקה סיפרת סיפור בו המכונה מחליטה לא לפעול כמו מכונה למרות הקושי הרב כמובן, כל זה, לפי המודל
you can't win

נו ברור

שנטידווה הוא מכונה של סידרת דיפולטים כשכל אחת מהן תומכת ומגבה את השניה. מה חשבת, שתוכנת מערכת ההפעלה שנטיוויסטה לא הייתה אחראית לכל זה?

למעלה