לפני כמה שנים ביקשו ממני לכתוב מאמר שמסביר בפשטות מהי מדיטציה , איך מתרגלים מדיטציה ומה אינו מדיטציה וזאת כדי להבהיר את הבלבול המרובה המצוי סביב המונח הזה. לא מזמן ראיתי שהמאמר הזה אפילו פורסם ואני שמח להביא לכאן קישור. קריאה מהנה
קודם כל אהבתי את הנקודות שהובאו בתחילת המאמר: א. מלמדים אותם משהו שמכונה "מדיטציה" אבל אינו כזה. ב. מעבירים אותם דרך תהליך מדיטציה אבל לא מדריכים אותם כיצד לשחזר אותו בבית. ג. מלמדים אותם טכניקת מדיטציה ובנוסף מעבירים להם מידע שבסופו של דבר יגרום להם נזק. מעבר לזה המאמר מסביר יפה את הנושא. אבל כמובן אי דיוק משווע בנוגע למדיטציה טרנסנדנטלית. כל קשר בינה לבין היפנוזה מקרי בהחלט. מה גם שלהשוות אותה למדיטצית מנטרה זו גם שגיאה מקובלת. מדיטציה טרנסנדטלית עושה שימוש במנטרה אבל בצורה שונה מאשר טכניקות מנטרה אחרות שמדברות על שינון המנטרה או התרכזות במנטרה. עוד בעיה שהייתה לי עם המאמר היא חוסר ההסבר של כיצד טכניקות כמו חושך או ג'יבריש יכולות להביא למצב מדיטטיבי. לדעתי מדיטציה אמיתית היא מדיטציה שעומדת בקריטריונים הבאים: 1. יש הסבר לוגי (פשוט שאינו משתמש במונחים לא ברורים) על עקרון הפעולה שלה. 2. יש עדויות אוביקטיביות שהיא עובדת. 3. יש סיפורי התנסויות מאנשים שתרגלו אותה 4. ידוע מהיכן היא הגיעה וכיצד התפתחה לגבי שתי הטכניקות שהוצגו במאמר לא נזכר אף אחד מהדברים הנ"ל. אז או שהן לא טכניקות מדיטציה או שהמאמר שיטחי מדי.
היא טכניקה כלשהי , שבהחלט לא חייבת להיות טכניקת מדיטציה אמיתית , בה נעשה שימוש כלשהו במנטרה , לפיכך , מ"ט היא "מדיטציית מנטרה" אין מה לסלף פה. לגבי היפנוזה עצמית, אני די משוכנע שאתה לא יודע מה היא.