מדיטציה בבוקר

tanka

New member
מדיטציה בבוקר

רציתי לשאול אנשים אם גם אתם מוצאים שקשה יותר לעשות מדיטציה בערב מאשר מוקדם בבוקר? ככה זה לפחות עבורי. מישהו התנסה פעם במדיטציה בעיניים פתוחות ויכול לספר לי קצת על זה? שיהיה לילה נפלא לכולם ורק אהבה,מירית

שששלום

New member
מ´ בעיניים פקוחות

בזן בודהיזם. (מ´ מביאה לפקחון ולכן עיניים פתוחות - סתם). מנסיון שונה לחלוטין מתרגול מ´ בעניים סגורות. (חוויה סובייקטיבית ממליץ קודם לנסות במקום לדבר על זה). בודאי שבבוקר קל יותר, יש לנו הזדמנות לחשוב על סדר היום לאחר הישיבה ולכוון אותו לאושר מהישיבה. בערב אחרי ש1/2 עולם נכנס בנו למי יש כוח למותרות כמו מ´ ? אז אולי כדאי לתרגל משו לאחר פעילות כמו התעמלות קצרה שתשחרר את הגוף. עוד ? אולי.

KEiN

New member
מממ... נראה לי שיש..

אם אני לא טועה.. דיבנו כאן {נראה לי שהדיון עדיין בדף הנוכחי...} על מדיטציה בעיניים פתוחות, כאשר את בוהה בתיקרה כאשר את שוכבת על הגב - זו נחשבת למדיטציה בעיניים פקוחות, הליכה ברחוב והקדשת מודעות להליכה זוהי מדיטציה,- אם ציפית לריחופים ושיטות מהמזרח הרחוק אז לא נראה לי שאני יודע כלכך- יותר מהליכה ומבהייה... חוץ מיזה, בבוקר ? לא נראה לי שזה יעיל... אחריי השינה הכל מאורגן בראש {בעצם יכול להיות שזה יעיל,} במשך היום המחשבות מתבלגנות אז בערב יותר קשה... אבל קושי הוא יחסי, ומתגברים...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אהלן מירית

יש חלוקה ביולוגית של האנשים לטיפוסים חומציים ובסיסיים. סוג אחד בשיאו בבוקר והשני בערב (נדמה לי שהחומצי בבוקר, אך איני זוכר במדוייק). כך שזה משתנה ואין כאן כלל התופס לכולם.
כל מה שאנו רואים, חשים וחושבים מתרחש רק בנו, לכן אם תזכרי שכל מה שאת רואה (וחשה) הוא בעצם רק את עצמך, זוהי מדיטציה נפלאה. אנשים מוארים חיים חיים שלמים שהם בעצם תנועה המתרחשת בתוך עצמם, בעוד הם מתפקדים באופן מושלם ב"מציאות". הם פשוט אינם מרגישים נפרדים מכל הדברים. כאשר כל דבר הנחווה בחושים גם הוא "אני", כשהכל "אני" - האגו הפרטי הישן מתמוסס ומאבד מחשיבותו. כן חיים במדיטציה מתמשכת וכמובן - בעיניים פקוחות.

שששלום

New member
יש כלל

הדרך הקשה תמיד עדיפה בתרגול. כמובן עם אהבה הבנה ואכפתיות מצד המורה או המעביר מסר. אחרת נשאר תקועים בנועם החיצוני ולא נגיע לשום מקום ממשי. אם זה מה שרוצים שיהיה אבל בשביל מסע אמיתי אם לא נתאמץ לפחות כמו המטפס על ההימליה לא נגיע לכלום. דבריי נכתבו למירית בלבד.
וגם
. אולי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo45.gif

הבעייה בטיפוס על ההימלאיה אינה במאמץ, כמו בקור וחוסר החמצן. אכן אף אחד לא יכול לקחת אותך לפיסגה שלך. עליך להגיע לשם בעצמך.

שששלום

New member
אז אתה חוזר בך ממילותיך

הקודמות והמטעות ? הגיעו ימות המשיח לאינקה ? אם כן שמח אני על כך. מקווה שזו אינה מעידה חד פעמית לשם שינוי. אולי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif סליחה?

לי לא זכור שאי פעם אמרתי משהו אחר. הדבר היחיד האמרתי הוא שאני באופן אישי יכול לארגן ולהסביר את הידע במילים - עד לנקודה מסויימת בה המילים מסתיימות. אף פעם לא אמרתי שאני יכול גם לגרום לאחרים להבין את ההסבר. היכולת להבין את הידע היא תוצאה של ההתקדמות העצמית בלבד, אחרת כל ההסברים המלומדים שלי נשמעים למאזין כמו ג´יבריש חסר מובן. על כל אחד לעשות את המסלול בעצמו. אין דרך אחרת.

שששלום

New member
אתה עושה זאת שוב

מ´ בעיניים פתוחות = אנשי בוקר או קשקשת דומה. וכמובן בלי להתאמץ.נראה שעדיף לחזור לימי ההתעלמות ההדדית. אולי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif כן אני יודע לבד

אבל זה לא נוגע אלי אלא אליך, לכן אני מנוע מלכתוב את זה בפורום. אז אנא הפסק עם המשחקים. אם אין לך משהו ברור ותורם לומר עדיף שלא תפזר רמיזות כאילו שיש לך. קוראים לזה הטרדה וזה לא מועיל לאף אחד.

שששלום

New member
כמו שאמרתי קצתי

לעולם דרכנו א יפגשו. ד"א מתי אמרת משהוא ברור לאחרונה ? מכאן ההסבר לתגובתי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תעשה סקר

אתה יכול לשאול אחרים כאן אם כמוך הם מוצאים שאיני כותב דברים ברורים. אולי אז תפסיק להטריד. זהו מינימום כבוד כלפי אחרים. כתבתי זאת ברור? :)

שששלום

New member
ומה אם כולם יטעו ?

אמורים לדבר כאן מ´ לא עולמו הקסום של אינקה. לא תחדל - אמשיך. משחק בדיוק את משחקך המחוכם. נעביר דפים שלמים ככה. אין לי בעיה. עד שהארי יחסום את שנינו. לחילופין שאל. אז מה גם אם לא אהיה רצוי אפסיק לכתוב ? מה פתאום זו היתה טענתך בעבר לאחרים זוכר ? מה קרה עולמו הקסום של אינקה מתערער ? אולי מכאן תבוא הישועה לפעילותך. מוזמן להציע להארי סקר כזה ואם התוצאה לא תחמיא לך תפרוש מרצון ?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif נחשפת מטריד יקר

עכשיו ברור לכולם שיש לך עניין אישי לפגוע בי. להזכירך: חלפו ימי דרול העליזים. אם אתה רוצה מלחמות תביא פתק מהארי שהוא מאשר זאת. בנתיים אני מתייק את תגובתך לצורך פנייה להנהלת הפורומים. אם לא תפסיק להטריד - תטופל.
נ.ב. אם אינך מבין את ההבדל בין מה שאתה עושה לבין ההתקוממות שלי נגד דיקטטורת המחשבות של דרול, פנה אלי במסרים ואסביר לך בפרוטרוט.

התלבטתי אם להוסיף תגובה אבל

אינקה אינני חושב בהכרח כי אינך כותב דברים ברורים -אבל: ראשית ,אתה משתמש בשפה גבוהה ,ויצירתית ,ולפעמים קשה להבין את אוצר המילים בו אתה משתמש ,אופן ביטוייך, מצד אחד אני שמח לקרוא שפה יפה וגבוהה אך לפעמים, הדבר מקשה על ההבנה, ההודעה האחרונה שכתבת לי ,קראתי אותה כמה פעמים , ועדיין היה קשה לי להבין למה בדיוק התכוונת. אינני רוצה לומר "שתרד" מרמת כתיבתך, זהו הייחוד שבך. אך לפעמים, כאשר מדברים על תחושות ,ורגשות ,ומחשבות שגם ככה קשה להבינם אוליי עדיף ולו רק לפעמים להשתמש בשפה "פשוטה" המובנת לכולם בקיצור אנא שמור על הייחוד שבך, אך תתחשב בנו האמורים להבין את תחושותיך ,ובדבריך על משמעות העולם, ומשעותינו אנו אתה תורם רבות באופן התבטאויותך אך לפעמים לפעמים בחלק מתשובותיך ישנה תחושה של או "שהרמה" גבוהה לבינתינו או שאינך מביע את מחשיבותיך בצורה מובנת לכול קבל מכתב זה בהערכה ואם שכחת מהי בקורת אציין זאת שוב "ביקורת אינה בהכרח האמת- זוהי רק חוות דעתו של מישהו " "להעלב- פירושו להפוך לקורבן "
מכתב זה נכתב ב-
ובהערכה-
וב-ידידות
דודו

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אהלן דודו

סביר להניח כי סגנון הכתיבה שלי לא ישתנה. אני אכן מדבר על דברים מורכבים ומופשטים ולא תמיד יש לי את הזמן או הכוח (או החשק :) לפרט ולהסביר באריכות. מצד שני אם יש דבר שאינו מובן אשמח להסביר. אפשר לפנות אלי על גבי הפורום או במסרים. עוד לא קרה שמישהו יצא ממני ללא הסבר.

KEiN

New member
שמע ../images/Emo20.gif

אני חייב לצדד באינקה... |אספרגוס| אתה יודע... אני בדר"כ מבין מה שהוא אומר.. זה עניין יחסי, נגיד אם אני ילך לפורום פוליטיקה {רמז: אני לא מתעניין בפוליטיקה}- אז אני אז אני לא יבין כלום, ובטח שאני לא יתחיל להטל בראשם של חברי הפורום. אני בטוח שכמו שכולנו לא נמצאים באותה רמת הארה, ככה גם ברמת ההבנה וידע מילולי... |דרעק|
יאללה..

שששלום

New member
שלום דודו

בשלב זה מחובתי לציין שאין אנו מדברים באותה שפה. מקווה שעם הזמן תשתפר התקשורת. בינתיים

למעלה