מדיטציה באגדות

בורה

New member
מדיטציה באגדות

לאחר שכל שיטות ההרפיה המדיטטיביות שניסיתי לא הצליחו (הכניסו אותי לאפתיה או לחרדה), עלה לי רעיון חדש: הרפיה באמצעות דמיון, כלומר להכנס לפנטזיה שאני דמות מתוך ספר או אגדה (רצוי מרגיעים אבל אפשר גם סתם אסקפיסטים). הבעיות: 1) רוב האגדות הסטנדרטיות הן סקסיסטיות - מה שדי מקפיץ לי את הפיוז. 2) הדמות הנבחרת צריכה להיות לא עגולה ועמוקה מידי (כדי לתת מקום לאלמנטים שאני אכניס לאופייה), אבל מצד שני לא שטוחה וטיפשית מידי. 3)הספר או האגדה צריכים לעבור את מחסום הציניות. שפיותי מונחת פה על הכף, לכן אשמח לכל הצעה הערה או תובנה בנושא. תודה וביי

בורה

New member
תודה על דאגתך הכנה.

אכן תמיד מזהירים שלא כדאי לעשות מדיטציה (ויסאפאנה לדוג') כשנמצאים במצב נפשי לא יציב. אבל אני בכל זאת רוצה לנסות למצוא רוגע והכל נעשה בפיקוח של מדריך שהוא גם פסיכולוג.

danigl

New member
גם את זה אפשר לסדר

בורה היקרה להערכתי, מדיטציה טובה צריך ללמוד ממורה מוסמך ולא מספר ואפילו לא מפסיכולוג. יש פסיכולוגים שמבינים במדיטציה, ויש כאלו שאין להם מושג. כשיש קשיים או בעיות, כמו שאת התנסית בהן - הספר לא יוכל לתת לך מענה על מה שאתה מתנסה בו. כל אחד מגיב לכל מדיטציה באופן שונה. יכולות להיות עשרות אלפי צורות שונות של התנסויות. ספר לא יכול לתת מענה על כל אחת מאותן התנסויות - זה פשוט יהיה קשה או משעמם לעבור על אלפי התנסויות כדי לאתר את ההתנסות שלך. חובה שיהיה מורה, שמכיר את כל אותן התנסויות ושהוא יוכל להתייחס ספציפית להתנסות שאת חווית. אני ממליץ לך ללכת ישר על הטוב ביותר - המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). התשובה שלי יכולה להראות אולי "אינטרסנטית" כי אני מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית. היתרונות של מדיטציה זו הן בולטים: 1. היא מאוד פשוטה וקלה לתרגול וללימוד. התוצאות שלה מתחילות ישר מהתחלה, וככל שעובר הזמן הן המתרבות ומצטברות. 2. הגוף (האגודה הבינלאומית למדיטציה) שמלמד אותה קיים בעולם המערבי כמעט 50 שנה ובארץ (כאגודה רשומה) כ - 35 שנים. פירושו שזה לא משהו שהיה ונעלם. 3. למדו אותה בארץ למעלה מ-50,000 איש ואשה - יותר מכל מדיטציה אחרת. 4. התוצאות שלה מוכחות על ידי מאות מחקרים מדעיים אובייקטיביים ביותר. 5. מלמדים אותה רק מורים מוסמכים , שעברו הכשרה קפדנית ביותר אצל מהרישי מהש יוגי, מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא מישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. אם את עומדת על כך שהמורה יהיה או תהיה פסיכולוג/ית, בין המורים שלנו יש לא מעטים שהם גם מורים מוסמכים וגם פסיכולוגים. 6. היא (בצדק) מאוד לא זולה (to say the least). אבל מי שמתרגל אותה באופן סדיר, יכול לומר רק שהיא שווה כל שקל. היא עולה הרבה פחות מטיפול פסיכולוגי ממוצע. במידה ואת חושבת שזה עשוי לעניין אותך, אפנה אותך להרצאת מבוא, לא מחייבת, על מדיטציה זו, באזור מגוריך. לי באופן אישי, כמי שמתרגל TM למעלה מ-30 שנה זה עשה מהפך שלם בחיים. כל טוב וחיפוש נעים דניאל גליקר

drall

New member
לא רע

לא שיטת מדיטציה אמיתי , כמובן , אבל למה לא? לא תעדיפי לקרוא ספר פנטסיה טוב במקום? "מלחמות הכס" של ג'ורג' מרטין לדוגמא? דרול

בורה

New member
ברור שאני מעדיפה לקרוא

ואני אכן קוראת כדי להתנתק. אבל בזמן התקף חרדה אני לא כ"כ מצליחה להתרכז והאותיות מתרוצצות לי מול העיניים. בשיטות המדיטציה שניסיתי - ויפאסאנה וזנזאן לא הצלחתי להתמודד עם הריק מבלי לשקוע באפתיה דיכאונית או במחשבות שליליות שניצלו את ה"ואקום" החשיבתי שנוצר בעזרת המדיטציה והשקט.

drall

New member
נו בטח

את משתמשת בשתי טכניקות המיועדות לתווך מינזרי סטרילי ומנסה להשליך אותן על החיים העצבניים שלך. אין שום סיבה שזה יעבוד , אבל ברוך השם , ישנן כמה וכמה טכניקות שמיועדות בדיוק לאנשים כמוך והן תזרוקנה אותך ישר אל השלווה אם תרצי או לא תרצי. אני הייתי ממליץ לך בתור התחלה על נאטארז' ועל קונדוליני של אושו. יש ספר שמתאר את התרגול למדיטציות האלו ולעוד הרבה אחרות הוא נקרא "מדיטציה ראשית החופש ומהותו" של אושו והוא מצוי בכל חנות ספרים נורמאלית. אם את רוצה תרגול ראשון בהדרכה אז מתרגלים אותן פעם בחודש בהרצליה במקום שנקרא הוילה , אומנם הכניסה מאוד יקרה , משהו כמו שישים שקל אבל את לא תצטרכי להגיע לשם יותר מפעם אחת. עוד פרטים תוכלי למצוא באתר האינטרנט www.tantra.co.il אם את קונה את הספר , רצוי שתזכרי , אל תחפשי שם טכניקות שיראו לך קלות במיוחד או נסבלות יותר. יכול להיות שטכניקות כאלו יעבירו אותך לאותו מצב של פוסט ויפאסנה שעליו את מדברת. קונדוליני , נאטארז' ואולי מאנדלה. דרול

מיץ פטל

דמות שלא יודעים עליה כלום (חוץ מזה שהיא ארנב), את מוזמנת לרקום עליה עור וגידים. בכלל.. אם כבר ללכת על זה אז למה לא להמציא אגדה ודמויות?

דונלד

New member
הארה לבורה../images/Emo13.gif

אם את רוצה להיכנס לאגדה, והאגדות הקיימות לא נראות לטעמך, אז, אז.... אז, תכתבי את האגדה שלך. ואם תעשי כך אזי כמו שאת יודעת יש לזה מחיר (כמו כל דבר). והמחיר הוא שתספרי איך היה. דונלד

למעלה