מדיד לבלון גז

yuval213

New member
מדיד לבלון גז

עד כמה שהמוצר הזה נשמע טריויאלי, לא הצלחתי למצוא אותו בארץ. האם מישהו נתקל במדיד כזה בארץ?

fireman

New member
כל התעסקות עם מערכת הגז

והתקנת אביזרים לאורך קו הגז צריכה להיעשות ע"י טכנאי גז מורשה מטעם חברת הגז. פנה לחברת הגז המספקת לך את השירות לקבלת תשובה בעניין. בכל מקרה אני תמיד מחזיק שני בלונים, אחד לצריכה והשני צמוד אליו כשהוא מלא. כשאחד מתרוקן, אני סוגר את הברז של הריק ופותח את הברז של המלא וכבר מזמין בלון גז מלא בכדי להחליף את זה שהתרוקן כך שאין מצב להיתקע בלי גז.

yuval213

New member
זה הדבר הראשון שעשיתי

הדבר הראשון שעשיתי היה לבדוק עם חברת הגז, אך לצערי הם לא מספקים מוצר כזה ולא מכירים דבר כזה. גם אצלי יש 2 בלונים גדולים שמחוברים ביחד וכל פעם שנגמר אני מחליף לבלון השני, אך אני רציתי למנוע את המצב שיגמר לי בלון באמצע משהו, אלא לדעת לפני מתי הוא הולך להיגמר כיון שהבלונים נמצאים בעסק שלי, והוא לא קרוב כ"כ בשביל להחליף כל פעם שנגמר. האם אני היחד שהמוצר הזה נראה לו טריוואלי?

fireman

New member
הבעיה עם גז במיכלים היא שהגז יוצא מהבלון

ועובר דרך וסת לחץ. המדד היחידי שיכול להיות לך לגבי כמות הגז שיש במיכל היא באמצעות מד לחץ שיותקן לפני הוסת. היות ומיכלי הגז דחוסים בצורה כזו שחלק מסויים מנפח המיכל מאכלס גז במצב נוזלי המיכל עצמו ישמור על לחץ קבוע לאורך זמן והירידה תורגש אך ורק בסמוך להתרוקנות שלו ואף ממש ימים או שבועות ספורים לפני ההתרוקנות (בהתאם לקצב הצריכה) לדעתי אין שום אביזר שיוכל לומר לך כמה גז נשאר לך ברמה של לא להיתקע באמצע בישול של מרק אלא רק סדר גודל שהוא "בגדול" לטווח של ימים ושבועות לפחות כך שזה בכל מקרה לא ממש יעזור לך היות ונפח המיכל הוא יחסית גדול. היות ומחירי הגז הם זולים בצריכה במיכלים מיטלטלים בניגוד לצריכה מצובר מרכזי ועצם העובדה שהבלונים משתמשים בית עסק עליך ללמוד את אורך זמן השימוש שמספק לך מיכל מסויים, אצלי בבית מתרוקן מיכל של 48 ק"ג בתוך פרק זמן של בין 5-6 חודשים לערך. נניח שהמצב אצלך בעסק הוא דומה....חיברת מיכל אחד, התחלת לעבוד, הגעת ל4 חודשים ו3 שבועות, סף של 5 חודשים, סגור את הישן ופתח את החדש....אם אספקת הגז הרציפה היא קריטית לטובת פעילות העסק שווה לך להפסיד קצת כסף של הגז שנותר במיכל הקודם בשביל להרוויח את הזרימה הסדירה של הגז.

yuval213

New member
מעניין

לא ידעתי שלא ניתן לקבל אומדן מדוייק של כמות הגז במיכל. כנראה אני יצטרך להתספק באומדני זמן כמו שהצעת. תודה בכל אופן!

yuval213

New member
טוב תראה

זה לא נשמע לי כ"כ הגיוני להביא משקל בשביל לשקול בלון של 48 ק"ג כל פעם שנראה לי שהוא התרוקן...

avi5199

New member
יש עוד שיטה

אתה יכול לקנות מונה גז , כמו שיש לחברות הגז שמספקות גז מרכזי לבתי דירות. אם תדע כמה קוב גז מספק כל בלון , ותבצע מעקב אחרי הצריכה מתחילת השימוש בבלון חדש, תוכל לאמוד דעת מתי מתרוקן הבלון...

avi5199

New member
מונה גז זה מכשיר שיושב על הצנרת

של הגז ומודד את הגז שעובר בצינור, בדיוק כמו מונה מים. איפה קונים, אני לא בדיוק יודע, תשאל בסוכנויות של חברות הגז פזגז , אמישראגז וכדומה... החברות שמספקות גז לבניינים משותפים מתקינים לכל דייר מונה כזה אז צריך להיות להם דבר כזה.

לא צריך

קנה משקל תליה, כזה שמשמש באיטליזים, ותלה אותו ליד הבלונים - כל מה שאתה צריף זה לתלות עליו את הבלון מדי פעם כדי לקבל אינדיקציה.

למעלה