מדידת סוכר - עזרה

• פותח הנושא tuku3
  • פורסם בתאריך

tuku3

New member
מדידת סוכר - עזרה

נאמר לי במשך שבוע למדוד בצום, שעתיים אחרי האוכל ושעה אחרי האוכל
בשמונה ורבע אכלתי שני פתית שיפון מלא של WASA, כמה חתיכות פרומעז וכ50-100 גרם גבינה לבנה עם עגבניות שרי.
בתשע ורבע מדדתי 117, ב10:25 מדדתי 98.

ושאלותי - הערכים האלה נראים לי בסדר, נכון ? האם הגזמתי עם הדלות של הארוחה (אני באמת רעבה...) וזה מטה את התוצאות ? איך סופרים את השעה או השעתיים, מתום הארוחה או מתחילתה (שאלה מטופשת, אבל ככה זה....).

תודה!

tulkin

New member
אלה תוצאות מצויינות

מאחר שארוחות (במיוחד כמו זו שאת מתארת) הן קצרות למדי, זה לא משנה אם מודדים מהתחלת האוכל או מסוף האוכל. אם התוצאות טובות אם מודדים מסוף האוכל די בכך. רבע שעה לכאן או לכאן זה לא מה שמשנה.
בכל מקרה, מבחינת פחמימות זו ארוחה מלאה למדי, אך לא מבחינת מרכיבי התזונה האחרים. מה עם ירקות? שני מלפפונים ופלפל ואולי קצת עלי חסה או פטריות חיות יעשירו מאד את הארוחה, יתרמו הרבה לתחושת השובע ולא יוסיפו פחמימות רבות (וכמובן יש הרבה סוגי ירקות נוספים). תוסיפי לזה כף שמן זית ובכלל יהיה טוב. אולי אפילו תוכלי לוותר על הפתית.

tuku3

New member
עכשיו תוצאה פחות טובה

שעה אחרי האוכל (מג'דרה בורגול, קציצת אוקרה וסלט עם טיפה בצל) - 137. כנראה שאני צריכה ממש להקפיד על עניין הפחמימות....

אבו זקן

New member
גם זה לא נורא

אם שעתיים אחרי הארוחה הערכים יורדים משמעותית המצב לא נורא (קרי: הלואי עלי
)

tulkin

New member
אכן...

אני רק מנסה לגעת באורז הערכים שלי קופצים לסביבות ה180...
אבל הערכים האלה נשמעים לא רע בכלל... כן, כנראה צריך לשמור ולהתאפק קצת, אבל זה לא נשמע שהמצב מאד קשה. יותר נשמע כמו חשש לטרום סוכרת מאשר סוכרת של ממש (אבל כמובן צריך לקחת את זה בזהירות, להמשיך למדוד ולבדוק את התמונה הכוללת)

תומרונתם

New member
מנהל
מה מטרת הבדיקה?

האם את מאובחנת כסוכרתית? האם את בהריון?

ואגב, המדידה בד"כ מתחילת הארוחה.

למעלה