מדידת חום

nenish

New member
מדידת חום

האם זה נכון שמדידת חום בבית השחי בעזרת מד חום אלקטרוני תראה על מעלה אחת פחות מחום הגוף האמיתי שנמדד דרך הפה?

optimi leala

New member
מדידת חום../images/Emo132.gif

מדידת חום במד חום דיגיטלי היא מדידה לא מדוייקת. את יכולה למדד פעמיים רצופות ולקבל שתי תוצאות שונות. לכן, תמיד עדיף להשתמש במד חום כספית - ישן אבל אמין! לגבי הבדלי הטמפרטורה - יש הבדל בין מדידה בבית השחי לבין מדידה בפה - בערך חצי מעלה, ובין הפה לפי הטבעת - בערך חצי מעלה. רק בריאות!

conni

New member
בית שחי - 9 דק'. פי טבעת - 2 דק'

בעבר, אספתי מחקרים בנושא מדי חום, מננצט, ניו-אינגלנד, בריטיש-מדיקל, ומסקנה בהם היתה שמד חום כספית נותן תוצאה הכי מדוייקת. שאפשר להסתמך ולסמוך עליה. והזמן שנדרש לצורך קבלת תוצאה נכונה הוא - בפי הטבעת עד שתי דקות, בבית השחי 9 דקות. המחקרים הללו נכונים לגבי תינוקות. אצלם חשובה יותר תוצאה אמינה, אמיתית. שאר מדי חום, לסוגיהם, נותנים תוצאה משוערת בלבד. שלא מתאימה לצרכים רפואיים. בקיצור, הפשוט והזול הוא מד החום שמתאים לתינוקות ופעוטות.

sholy1

New member
אצלנו בקונטיקט

אסור על פי חוק להשתמש במדחום כספית רגיל (רעיל) ולכן מדידת חום שגרתית תעשה באוזן ובמקרים בהם חיבים מדידה רקטלית (תינוקות) עם מדחום דיגיטלי זה נכון גם לגבי מדינת ניו יורק שחוקי הבריאות בה זהים דרך אגב מדי חום עם כספית אסור למכור כאן בבתי מרקחת הם פשוט לא קימים

conni

New member
מאוד מעניין

בכל זאת, כאן מוכרים חופשי מד חום כספית. חוץ מזה, החשש הוא מפני נפילה של מד חום מזכוכית מהידיים של ההורה, ולא בגלל שבירה בטוסיק. גם מד חום דיגיטלי הוא מזכוכית. וההורים, ממילא, לומדים מנסיונם שלפעוט (אחרי גיל שנתיים) בדרכ' אי אפשר / קשה למדוד חום בטוסיק. אבל מדידת חום באוזן זה פתרון לא מוצלח. סתם יקר. לא מדוייק. תינוקות בדרכ' מתנגדים לחיטוט כזה באוזן, כך שרק הייצרן עושה מזה רווח.

נכון, שולי - את צודקת ../images/Emo132.gif

ולא רק במדינת ניו יורק, ולא רק בשל בגלל סכנת הרעילות אלא גם בשל סכנת השבר - זכוכית. כבר שמעתי על תביעות ענק מבתי החולים בשל חתכצ'יק ממד חום... ובארה"ב זה מאוד IN לתבוע את בית החולים, את הרופא, ואת מי שרק אפשר, לכן הביטוחים הרפואיים עולים הרבה מאוד כסף, ואחיות גם הן נדרשות לבטח את עצמן נגד תביעות. אולם ולמרות האמור - הוא עדיין האמין ביותר שיש, ויש פשוט לנהוג בו משנה זהירות. אגב: מישהו מכם החליף פעם סוללה במד-חום אלקטרוני, דיגיטלי, אוזן???? (ביתי, לא כזה של מחלקות בית חולים)

רחלה

New member
כספית - מתכת רעילה

כאן בישראל אין כמעת מודעות לאיכות הסביבה לעומת ארצות הברית שם אסור שימוש במדי חום כספית עקב חשד לפגיעה מוחית אצל ילדים במיוחד אשתדל למצוא מאמא בנושא גם אם מדידת חום במד חום כספית מדוייק יותר לדעתי שאלת שמירה על בריאות חשובה יותר מדידה עם מכשיר דיגיטלי תמיד תיתן תוצאות שונות ( גם במדי לחץ דם ) אך ההבדלים מזעריים

conni

New member
הבדלים בין מודדים

יש מחקר, סלחו לי שאני לא אחפש אותו עכשיו, שמציע למודד לשבת בגובה הכספית כדי לקרוא באיזה גובה היא. אז יש סיכוי לקריאה יותר מדוייקת. אבל, עדיף שיהיה לנו (בעבודה) מד לחץ דם דיגיטאלי.

../images/Emo132.gif אכן רחלה, בחיפוש קצר

בחיפוש קצר שערכתי ברחבי הרשת מצאתי אינספור מאמרים המדברים בגנותו של מדחום הכספית, על היותו גורם סיכון לסביבת הבית והמשפחה, ועל היותו גורם סיכון סביבתי. במאמר המצורף "טרמומטר כספית - סיכון בריאותי" כבמאמרים רבים אחרים, מדובר על תוכנית ל"סילוקו" של מדחום הכספית, כללי התנהגות במקרה של שבר ועוד. במקומות שונים בארה"ב בנו תוכניות כלכליות להחלפת כל מדי החום המכילים כספית, במדי חום מסוג אחר. לא להאמין מה מדחום אחד קטן יכול לגרום... ועתה אני חושבת - מה חשוב יותר ? הדיוק או מניעת הסכון? אני בעד למנוע סיכונים מיותרים .... במלוא הרצינות. והעיקר: ברוכה הבאה רחלה, לבית של האחים והאחיות תנעם שהייתך במחיצתנו.

optimi leala

New member
הדפסתי את המאמר ובכוונתי להביא אותו

לנוגעים בדבר בביה"ח שלנו. אולי סוף סוף יפסיקו להשתמש במדחום כספית, שנשבר על ימין ועל שמאל... תודה על המאמר.

אני מודדת לבתי התינוקת חום בבית

השחי במדחום אלקטרוני. הההבדל הוא בערך חצי מעלה מתחת למדידה רקטלית (מנסיון). לא חשוב לי דיוק המדידה, הרי ההבדל בין 37.3 ל- 37.4 ואפילו 37.7 הוא זניח. החום הבסיסי של הקטנה שלי הוא 36.5, כשהחום שלה מגיע ל37 פלוס, אני לא צריכה מדחום כדי להבין שהיא מתחממת. ןסתם לידיעה.. בחלק גדול מהפגיות, מודדים לקטנטנים במד חום דיגטלי,בבית השחי.

slightly

New member
../images/Emo95.gif את צודקת

כבר שנים שלא מודדים רקטאלית לתינוקות. מודדים בבית השחי במד חום דיגיטלי אישי. כך גם מדריכים את ההורים עם השחרור הביתה.

conni

New member
בפגיות - כדי למנוע העברת זיהום

בפגיות ובמחלקות ילדים, ואולי בכלל בבתי"ח, אבל זה כדי למנוע העברת זיהום. והרי מדידת החום היא יומיומית, וגם כמה פעמים ביום. ובבתי"ח נמצאים חולים. לכן זה לא כמו מד חום בבית. או תקנו אותי אם יש סיבה אחרת.

slightly

New member
../images/Emo95.gif אני לא יודעת איך זה מתבצע

במחלקות ילדים. יתכן ששם הסיבה היא בין היתר מניעת העברת זיהומים מילד לילד, כי הרבה ילדים מתאשפזים עם וירוסים וחידקים במערכת העיכול. הרי זיהומים עוברים באותה מידה גם במדידה אקסילרית. מסיבה זו, אצלנו בפגיה, לכל תינוק יש מד חום דיגיטלי אישי, שלא עובר לתינוקות אחרים, כך שבשום מקרה אין העברת זיהומים דרך מדי חום. אבדוק בנהלים..

conni

New member
אישי - חד/רב פעמי

הצופציק שאיתו מודדים חום הוא חד פעמי, אבל כשהפג משתחרר מהמחלקה המכשיר עובר לפג חדש במחלקה. והמכשיר הזה לא נקי, ולא ניתן לחיטוי ממשי. וזה מכשיר יקר!. מד חום כספית הוא זול, ואפשר לחטא אותו עם אלכהול ברגע, ובקלות.

slightly

New member
../images/Emo95.gif אמרתי מד חום אישי ...

המכשיר הוא רב פעמי, אבל אישי. כשהפג משתחרר, המד-חום משתחרר איתו..

למעלה