מדידות בLNB מסקנות

מדידות בLNB מסקנות

ליפני כחודש רכשתי סאט לוק דגיטלי שבין המדידות הוא גם מודד את עוצמאת האות היוצאת מהLNB בDB . ובשבוע הזה של המעבר בין הלויין LM1 לבין עמוס 2 . עשיתי הרבה מדידות והמסקנה שלי היא כל LNB מוצאי עוצמה שונה . אים אותו גודל של צלחת . היו עניים שמד השדה היגיע עד סוף המדידה והראה END כך שלפי דעתי לערך 0.3 או 0.5 אין ערך מיוחד . המסכנה צריך לימדוד כמה עניים על אותה צלחת . וגם מאותה חברה . כי יש הבדלים גם בין העניים של אותו יצרן

bennykoo2003

New member
מדידות LNB

מה שקובע זה יחס האות לרעש של האות ולא העצמה במוצא ה- LNBאת זה תוכל לראות רק עם ספקטרום אנלייזר העצמה במוצא באה לידי ביטוי בהולכת הסיגנל מהאנטנה למקלט. ככל שהעצמה גדולה יותר הרגישות לכבל גרוע תקטן. ספרת הרעש של ה-LNB קובעת בסופו של דבר את יחס האות לרעש שבו נקלטת התחנה. יש ועוד איך הבדל בין 0.5 ל-0.3 בני

אחי . LNB עים עוצמה חלשה

במד שדה שלי מדדיתי עוצמה בעיין מסויימת 60DB בעמוס 2 בתחנות האנלוגיות כאשר עברתי ליראות את התמונה היא הייתה מושלגת . החלפתי לLNB אחר קיבלתי קריאה של 70DB . השלג נעלם האנלוג . אים הייתי בודק בתמונה דגיטלית . בשני העניים התמונה הייתה זהה . זה נכון מה שאתה כותב למעלה אבל יש כל מיני LNB שמוצאים עוצמות שונות . וככול שהעוצמה יותר חזקב זה יותר טוב . סיפרת רעש נמוכה כמו 03 02 זה טוב לקליטה מאסטרה או מתחנות חלשות . כי כמה שהיחס אות לרעש יותר גבוה זה יותר טוב לקליטת תחנות שמיתחת למינימום . אבל לך תאמין למה שכתוב על המדבקה

scart

New member
העיקר שבסופו של דבר רואים תמונה חדה

ומדויקת זה העיקר.

תומר

Member
עוצמת האות הגבוהה ביותר היא

באינטרסאט 05 וגולדסאט 05 אבל איכות האות ירודה ואין שיפור אמיתי בקליטה בתדרים החלשים בודקים בשטח על כל התדרים בלווינים שקשים לקליטה ואז יודעים בדיוק מה שווה הLNB אין בארץ 05 אמיתי וגם ה03 זינוול זה סתם מדבקה הכי טוב אינווקום 03 .

למעלה