מדחום לראש מכונה

gady18

New member
מדחום לראש מכונה

זה מאמר שראיתי
http://www.htcafe.co.il/p-1.article02197.html
מה שנראה לפחות לפי המאמר הוא בעצם לקח מדחום בשר וחתך אותו
יש כל מיני מדחומים די זולים
http://www.tishlerstore.com/thermometer oven.htm
מה שמענין יש גם מדחום ללא מגע
http://saadonshop.co.il/מד-טמפרטורה-אקדח-לייזר-אינפרא-אדום-.html
בכל אופן אין לי מושג אם במכונה שלי צריך אחד אבל משונה שאין
מדחום מובנה בכל המכונות.

ואתה צריך מד חום בראש החליטה כי....?

מיותר לחלוטין.
אין שום צורך במד חום, מנה שצריך זה סבלנות ולקבל את העניין שיש עקומת למידה. תן למכונה להתחמם כמו שצריך, לפחות 10 דקות לפני הכוס הראשוה, ידית חליטה מחוברת למכונה בשלב ההתחממות.

קולינג פלאש לא קשור לקפוצ'ינו אלא קשור לכך שיכול להיות צביר קיטור או מים חמים מעל הנחוץ בראש החליטה או להפך, ראש החליטה אינו חם דיו... איך יודעים שחם? נוגעים בראש, קיבלת כוויה? זה חם

ראש E61 מוכן לעבודה כאשר הוא חם לחלוטין.

חמם את הכוסות עם מים חמים שהוצאת מהמכונה בשלב הקולינג פלאש.
אני מציע לך לפנות לקבלת הדרכה מסודרת. עלית כיתה אבל אין לך מושג מה נכון? אל תתן לכל מיני רעיונות הזויים של חובבי קפה פנאטים מידי, לערבב לך את הקפה. הוספה של טרמומטר אולי תתן לך אינדיקציה שלא בטוח שאתה חייב...

gady18

New member
שאלה

האם טמפרטורת ראש החליטה שורה לנושא
יש מדחומי ליזר מ 130 שח שמשתמשים בהם בתעשיה ובמזון למדוד טמפרטורה של משטח , ןכמו כן כנראה ניתן להמדוד את טמפרטורות הראש די בקלות , האם זה יכול לעזור או שצריך למדוד טמפרטורה פנימית , של המיים.

יוווווו קשה אתה.....

א ת ה ל א צ ר י ך ל מ ד ו ד ט מ פ ר ט ו ר ה ! ! !
אתה צריך להפסיק עם הבבל"ת ולהתחיל להכין קפה!!

שאלנו אותך שאלות בשביל לעזור לך להבין את הלך הפעולה הנכון או בשביל להבין אם הצורה שבה אתה מכין את הקפה שלך שגויה... במקום זה ענית לנו בשאלות נוספות והעלת השערות לא קשורות.
אף אחד לא נולד ומייד מתחיל ללכת... צריך קודם ללמוד להתהפך על הבטן אחרי זה לזחול, אחר כך לעמוד ואז להתחיל ללכת, נכון?!
עכשיו אני שואל שאלות ואתה עונה, ואם אתה עונה לי בעוד שאלות, אני לא עונה לך בכלל

1 בשביל מה אתה צריך מד חום?
2 האם אתה מאפשר למכונה להתחמם כמו שהצעתי לך(לפחות 10 דקות), עם הידית חליטה ריקה מקפה , מחוברת ומתחממת?
3 האם אתה מחמם את כוסות האספרסו שלך עם חצי גובה הכוס מים חמים, לפני שאתה מוזג להן קפה?

gady18

New member
לא עקרוני אבל לפי מאמר

מסוים יש בעית היסטרזיס כלומר הפרש מעלות רציני בין חום מכסימלי ומינימלי בדוד
כלומר הדוד מתקרר הרבה לפני לפני שהתרמוסטט מופעל ומתחמם הרבה לפני שהתרמוסטט מופסק התוצאה שקשה להגיע לטמפרטורה מדויקת וצריך לחכות שהחימום
יופעל ואז לבצע קרור מותנה בזמן כדי לקבל טמפרטורה אופטימלית משהו קצת מסובך , כמובן שלמומחה כמוך אין בעיות אבל למתחיל כמוני היה עדיף שתהיה אינדיקציה בלי לנסות לשרוף
את האצבע ואם יש פתרון זול למדוד את הטמפרטורה של הראש זה לא יכול להזיק.
ברשר לשאלות שלך כן כן וכן ,ןכמובן למרות שהשאלות נשמעות דביליות הרי הבנה
איך על המערכת עובדת יכולה לעזור בפרט כמו שכתב מישהו במכונות כאילו יקרות
במקום לעבוד בשיטת ניחוש היה עדיף שיהיו יותר שעונים בכל אופן תודה על הסבלנות
אני אנסה לשאול היכן שקניתי .

עכשיו, בוא נסביר לך, למה הקונספציה שלך שגויה.

ולמה, הדבר שהכי פחות מעניין כרגע זה טרמומטר ועל אחת כמה וכמה, הטמפרטורה של ראש החליטה..
הנה דוגמה לאיך יוצאים מבולבל. הטמפ' של ראש החליטה, נמוך תמיד מהטמפ' הנחוצה לחליטת מנת קפה. הרעיון בראש E61 הוא שהראש שאינו מחובר באופן ישיר לדוד המים , הטרמודינמיקה של המים גורמת לכך שמים נדחקים בלחץ קל מן החלק העליון של הדוד, נכנסים לראש, מתקררים מעט והלחץ שנמוך יותר בצידו התחתון של הראש מאפשר חזרתם של המים לחלקו התחתון של הדוד. לכן נחוצה פעולה שנקראת "גלישת טמפרטורה. זה הוא חסרונן של כלמכונות הסינגל בוילר. במכונה שלך התופעה הזו עוד יותר משמעותית כי בכל המכונות האחרות, ראש החליטה הוא חלק מהדוד.

איך מתבצעת גלישת טמפ' במכונה שלך: לאחר שהמכונה התייצבה מבחינת טמפ' עבודה, זה קורה לאחר בערך 10-12 דקות, שים לב שמהשלב שבו הדוד הגיע לטמפ' עבודה בפעם הראשונה, מרווחי ההפעלה של הטרמוסטט גדלים . לאחר שהמכונה חמה כראוי, מפעילים את המכונה בכדי שתוציא מים מהראש, עד שנורת הטרמוסטט נדלקת והמכונה מחממת את הדוד. תוך כדי, זמן טוב לטחון קפה לידית החליטה., לפני הרכבת הידית וחליטת מנת הקפה, נורת החיווי כבתה?די קרוב לזמן בו כבתה אתה מפעיל את המכונה, טרם הרכבת הידית, למשך שתי שניות בערך, יצאו מים מעורבים במעט קיטור, לאחר הפעולה הזאת, הרכב את הידית והכן קפה.
נסה לעשות את רצף הפעולות הללו ותראה מה קורה, וחזור לדווח....

gady18

New member
זה קראתי

הרעיון זה בגלל ההיסטרסיס כלומר נניח שהטרמוסטט נכבה ב 100 מעלות
ןנדלק ב 80 אז הדרך היחידה לקבוע טמפרטורה זה להתחיל מ ה 100 מעלות
שבה נכבה גוף החימום ולספור זמן מה שעשו אילו שקבעו מד חום הם בעצם בצעו אותן
פעולות אבל מדדו את הטמפרטורה כדי מלהשיג יותר דיוק לפי מה שקראתי היו גם כאילו
שקנו ידית חליטה רזרבית ובנו עליה מדחום כדי לבדוק האם הם עושים את השיטה שלך נכון. השאלה תמיד כמה שינוי הטמפרטורה קובע וכמה אחוז השגיאה.
בכל אופן הדבר קצת מזכיר מזגני לא אינורטר לעומת מזגן מדחם רציף. חבל שאי
אפשר למצא שיטה לבנות גוף חימום רציף למשל עי שליחת גל מרובע לגוף החימום
משהו דומה לדימר. ואו להרכיב שסתום חשמלי תלוי טמפרטורה על ראש החליטה ואן כמובן להוסיף אוטומטית מיים קרים בכל אופן תודה על העצות
ושאלה נוספת אם זה לא מפריע להוציא מיים דרך הידית , דרך הראש ללא הידית,
או דרך צינור האדים.

את מה שהצעת... הוספת מים קרים בעזרת שסתום

לעירוב עם המים החמים לצורך קבלת טמפ' נמוכה יותר בדיוק רב יותר... עושים, במכונות כמו צ'ימבלי או נובה סימונלי או מרזוקו או לה ספציאל, אבל לא בדגמי הסינגל בויילר הסמי מקצועיים אלא במכונות לבתי קפה עם שני ראשים שעולות 7000 אירו ליחידה...

כל נושא הוספת הטרמומטר הוא לא מאסט, הוספת ידית עם טרמומטר מדידות אין סופיות צורת עבודה כזו או אחרת... באיזה שהוא שלב, התחביב הזה יכול לגרום לOCD ... יו יטוב מפוצץ עם אנשים כאלו שצריכים ואבן או ציפרלקס או טופמקס

gady18

New member
בכל אופן עבדתי לפי השיטה שלך

אבל בבוקר אני אוהב כוס גדולה ולא דוקא אספרסו אז פשוט הוספתי מיים חמים
ויצא הקפה הכי טוב ששתיתי אי פעם
בקשר ל OCD היכרתי נכה צהל שנעשה נכה צהל בגלל שהיה מתרחץ כל יום,
אבל כמובן השאלה זאת יחס עלות תועלת בכל אני כדי לא לקבל OCD אני אנסה
לבדוק מדבקת טמפרטורה ואו סתם שיטה כדי לא לנחש.
בכל אופן אני אנסה לבדוק האם מדידה עי מדחום ליזר זול נותנת משהו
בהנחה שאמצא משהו כזה.

knappertsbusch

New member
זאת תכונה מאוד נפוצה בעולם המתועש:

האשלייה שכלי יכול להחליף כישורים נרכשים.
ככה מוכרים כלים.

לפותח השרשור - זה לא אישי, אל תיעלב, כולנו נופלים בפח הזה.

gady18

New member
יש רצוי ויש מצוי

כלומר ניתן לרכוש כישורים אבל מכשיר מדידה לעולם לא מזיק
ומקסימום יהיה כלי עזר ברור שאם למשל היתה אפשרות לכוןן טמפרטורה מדויקת
זה רק היה יכול לעזור, הבעיה בתרמוסטט שיש הפרש בין הפעלה להפסקה
של מספר מעלות אחרת הוא היה מופעל מופסק כל הזמן , כתוצאה מכך, אין יציבות טמפרטורה , אלא אם כן יש שיטה אחרת. ולכן למרות שצריך ללמוד מדחום יכול לשפר
את המצב וגם לחסוך זמן . ולמנוע טעויות
בכל אופן ראיתי את זה באינטרנט שווה לבדוק
http://www.manoraz.com/?CategoryID=245&ArticleID=395
לפי מה שהבנתי מדבקות כאילו עולות 15 שח ומשתמשים במשהו דומה באקוריום.
וכמובן אני אנסה לקבל עוד חומר בנושא

למעלה