מדור - ספרות לשומרי מסורת

מדור - ספרות לשומרי מסורת

בספריה שלנו, מדור מיוחד של ספרות לשומרי מסורת. לקטנטנים (פעוטות), לילדים, נוער ומבוגרים. מדור נדרש ע"י קהל שרוצה לחשוף את עצמו ובני משפחתו כמה שפחות לחיי החולין. מה דעתכם? האם צריך ורצוי לפתוח מדורים ספצפיים לקהל ספצפי? לדוגמא מדור נפרד לספרות גאה? לספרות לבני דתותו אחרות? רומן רומנטי? אפשר להמשיך ולהמשיך.... או לשלב באוסף הכללי עם הפניות מתאימות מתוך נושאי הקטלוג?

אלינקה

New member
אצלנו יש הפרדה לכמה זאנרים

מדע בדיוני , רומן רומנטי, ביוגרפיות , מתח וכל סדרות הדרקונים למינהן מרוכזים ברובם למרות שאפשר חלק על המדף לפי האלף בית אצל הילדים יש את ספרי התנך, אגדות ספרי מדע לילדים וספרים שמעניין לדעת בנפרד דווקא לספרים של שומרי מסורת אין הפרדה (חוץ מהפרדה לפי רמות קריאה) חוץ מהנוחות שכל הנושא נמצא יחד אני לא בעד כי כאשר הכל מפוזר לפי מחברים יש יותר חשיפה גם לסוגים שונים האמת אני לא כלכך אוהבת בילדים את ההפרדה כי מי שלא קורא טוב ולוקח ספר מהקטנים יש לו סטיגמה כי הספר מסומן לקטנים הכוונה לא לספרי הפעוטות הקלאסיים אלטא לספרים שאצלנו מיועדים לילדים עד כיתה ב' ( אצלנו מחולק לפי צבעים אדום = פעוטות עד כתה ב' צהוב = כתה ג' עד ה' ירוק כיתה ו' עד כתה ז אח"כ יש ספרים לנוער אני היתי מערבבת הכל ומבטלת את הצבעים אני חושבת שכך ילדים אולי יקראו יותר במיוחד אם הם בכיתות הגדולות יותר ומתקשים

חוטהשני

New member
לדעתי זה תלוי בביקוש.. ולדעתי זה דווקא חשוב לעשות מדור כזה.. כי יש משפחות שלא היו מתקרבות לספריה אם לא היתה הפרדה של ספרות שמתאימה לאופי שלהם.. ולכן חשוב ליצור מדור כזה. מעניין לראות אם אותם ילדים בהמשך לא יתקרבו גם ל'ספרות החול' (כי גם בספרות החול יש די הרבה ספרים שהם נקיים בשפה.. והאמת שבגיל מבוגר כבר יודעים להבדיל בתוכן ואדם תורני מסוגל לקרא ולהנות מספר שלא ממש נקי - כאשר הוא 'מדלג' על הקטעים שלא ממש נקיים..)

למעלה