מדור "חיפושים"

אפרת+

New member
מחפשת מפעילי "שעת סיפור" /"תאטרון"

אנחנו (ההורים)בגן רוצים להרחיב את פעילויות התרבות של ילדי הקבוצה שלנו ( גילאי שנה וחצי-שנתיים) ולהביא לגן הפעלות כדוגמת תאטרון בובות, שעת סיפור וכו. האם אתן מכירות או יש לכן נסיון מוצלח עם חברות/מפעילים? תודה על כל אינפורמציה או המלצה ( גם לפעילות מקבילה)

"סבתא בישלה דייסה"

היי בנות, אני זקוקה למילות השיר "יש לי קן מגיבעולים, בו חמשת גוזלים..." הוא נמצא בספר "סבתא בישלה דייסה" של רבקה בן אליעזר. השיר לא ארוך, אולי מישהי מכן תוכל לרשום לי את מילותיו, כאן בפורום או אם זה לא שייך למייל שלי או לתא ההודעות בתפוז. תודה, אירית אבן-חן

ענת72

New member
פרות הדר בגן ילדים

אולי תוכלו לעזור לי: אני מחפשת חומר לגיל הרך בנושא פרי הדר. תודה על עזרתכם יום טוב ושקט לכולם....

שיעורי בית מהגן...

בנות, קיבלתי שיעורים מהגננת של שחר, למצוא חומר על פטריות חורש (אורניה) הפכתי והפכתי ולא מצאתי.... מישהי יכולה לעזור? אגב מחר יש יומולדת בגן לשחר ואני עם מעט צירים, אפיתי לה רק עוגה בצורת פרפר, וכ"כ רציתי להשקיע בעוגת פו הדוב
היום הרשמי זה שבת אז אני מאחלת לה המון מזל טוב מאמא שלה...

לאה_מ

New member
הי אפרת

הפורום הזה לא עוסק בהמלצות על חוגים או מפעילים, אלא בדיונים כלליים על נושאי חינוך. אם את רוצה, את מוזמנת לשים מודעה בלוח המודעות של הפורום, ואם מי מהמפרסמים שם יראה זאת כרלוונטי, הוא יוכל לפנות אליך ישירות. כמו כן אני מציעה לך, להפנות את השאלה לפורום "להיות הורים" השכן (מס´ 149), שם יוכלו לתת לך אולי המלצות קונקרטיות. נשמח לקבלך כמשתתפת בדיונים השונים בנושאי חינוך בפורום שלנו.

לאה_מ

New member
יש לי קן מגבעולים / מרים ילן שטקליס

(אמנם לא קשור, אבל היא משוררת שאני מאד אוהבת, וכמעט היחידה שאני מכירה בעברית שכתבה רק לילדים) יש לי קן מגבעולים בו חמשת גוזלים. אחד הלך, אחד ברח, אחד נבהל, אחד נפל, אחד קטן נשאר בגן. היה רעב, מאד עצב, הלך ביקש, ביקש גישש, מישש מישש - מצא! עוגה! גדולה, גדולה, מתוקה, מתוקה!

לאה_מ

New member
פרי הדר

אני לא יודעת אם זה ממש לגיל הרך, אבל למועצה לשיווק פרי הדר יש באתר שלהם דף עם הסברים שמיועדים לילדים - אני מניחה שמבוגר יכול לעבד זאת לכל גיל

נעה גל

New member
פטריות חורש

חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי בגוגל חומר רלוונטי (אלא אם כן את מתכוונת לד"ר אורניה יפה ינאי (משהו כזה)... כל שאר האיזכורים של אורניה כפטריה היו משפטים בודדים בתוך מאמרים מדעיים. אני מציעה לפנות לדרך הישנה והטובה - משמע, אנציקלופדיות. נראה לי שזה יהיה יותר פשוט וקל. אגב, רציתי לחפש לך חומר באנגלית... אבל, אין לי מושג מה השם של אורניה באנגלית. בכל מקרה, מה זאת אומרת שיעורים מהגננת? את לא הראשונה שמעלה כאן את המושג הזה. את יכולה להסביר לי למה הורים מקבלים שיעורים? ומזל טוב לשחר.

rachell

New member
אורניה - לנועה

אורניה באנגלית זה: pin-moshroom יש ב word אפשרות תרגום ומשם אני מוצאת המוןמילים לחיפוש האנגלית שלי לא מספיקה כדי לחפש את הנושא (ניסיתי ויצא המון איתורים .....

אני אשמח

לקבל חומר באנגלית... ולגבי שיעורי בית, אין לי בעיה עם זה כי גם ככה אני כל הזמן גולשת ומחפשת חומר, רק שעכשיו לקראת הלידה קצת קשה לי ולמרות רמז עבה לגננת היא עדיין מבקשת שאמצא ואדפיס לה חומר מהרשת (פעם קודמת זה היה על חלזונות ומצאתי המון המון חומר - למי שרוצה
)

דסי אשר

New member
מתוך הספר: פטריות הכובע

בישראל -מאת: נ. בנימין, עמ´ 54 שם משפחה כללי:SUILULLS הפטריה המוכרת לנו: אורניה מצויה - (=boletus granulatus) קראי עמ;55. אם לא יהיו צירים עד הערב, אוכל למלא את הדף בפרטים נוספים. אבל יש לך פתק מהרופא שיש לך צירים. דסי

לאה_מ

New member
../images/Emo49.gif לשחר ../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif../images/Emo23.gif

שעורי בית מהגן זה שיא החוצפה. א ב ל יש לי רעיון מצויין בשבילכם, שיהפוך את שעורי הבית האלה ממטלה משעממת להורים לבילוי נחמד עם הילדים. למה שלא תלכו לחפש פטריות חורש? אחרי הגשם יש המון כאלה ביערות (או יותר נכון בחורשים). אני לא יודעת איפה אתם גרים, אבל אפשר לעשות טיול של שבת לחיפה, ובכרמל למעלה יש המון אורנים ואפשר לקטוף שם כמויות של אורניות. אחר כך תוכלו להכין מזה מרק או תבשיל פטריות או חביתה עם פטריות, וגם להביא לגן. אורניה זו לא פטריה כל כך טעימה, אבל כשקוטפים לבד, זה כיף נורא. אני מבינה, פנינה, שאת כבר קרובה מאד ללידה (מזל טוב למפרע), אז אולי שמישהו אחר יקח אותן אם את לא מרגישה כשירה. לדעתי אורניה שנקטפה לבד טובה יותר מאלף דפים מהאינטרנט! וכל הכבוד על עוגת הפרפר. פו הדב יחכה לשנה הבאה בסבלנות...

../images/Emo49.gif../images/Emo50.gif

אז איחולי מזל טוב גדולים לשחר וכל שתבקש לו יהי , גם אנחנו חוגגים לירין מחר יום הולדת ראשונה בגן ( הוא בן שנתיים ) וגם כולי התרגשות , אז שתהיה חגיגה נעימה , ולידה קלה והכי חשוב בריאות לכולם

טוב

New member
מידע לגבי חינוך אלטרנטיבי

הי. כתבתי את ההודעה הזאת ביום שמערכת תפוז נפלה, והיא לא נקלטה, אז הנה היא שוב: אני מחפשת מידע\מאמרים על מערכות חינוך אלטרנטיביות בארץ. הכוונה למשל לגני-מעורבות הורים, בית-הספר הפתוח וכד´. כל דבר שהוא לא החינוך הקונבנציונלי בו גדלנו אנו. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

נעה גל

New member
חינוך אלטרנטיבי

בקישורי הפורום תמצאי את אתר "מקום" ובו יש הסברים על מסגרות אלטרנטיביות. חומר על גנים בשיטת מונטסורי אפשר למצוא כאן: גן רונית בית הילדים של שלומית גן מעורבות הורים הוא בדר"כ כן עובד בשיטה קונבנציונלית (אלא אם כן, באופן נקודתי ההורים החליטו שלא). ההבדל בין גן כזה לגן רגיל הוא שההורים הם המעסיקים של הגננת. יש מקומות כמו "צליל בגליל" בקיבוץ גונן, אבל, אני לא יודעת אם אפשר לקרוא לזה בשם "גן מעורבות הורים" כי השיטה שם היא שונה לגמרי. חומר על "צליל בגליל" תוכלי למצוא כאמור, באתר מקום שקישור אליו יש בקישור הפורום, וגם בקישור הבא:

למעלה