מדורת השבט.

מדורת השבט.

על פי מה שאני לומד בתקשורת, התכנים של הטלויזיה המופקת לציבור נהיים עם השנים לזולים יותר ולהמוניים יותר, וכך הם פונים למכנה המשותף הרחב ביותר. ובמקרה שלנו אם מדובר במוסיקה, אז פופ רוק מתקתק. אני רציתי לבדוק את הטענה הזו במבחן המציאות. ולשאול אם הייתה זמרת אופרה שרוצה להתקבל לקאסט של אמריקן איידול, האם היא הייתה נכנסת? או שמא היו מונעים ממנה כניסה רק בשל הז'אנר השונה שלה? אשמח לשמוע את דעתיכם בנושא ונימוקים.

naama59

New member
שאלה טובה

אין לי מושג. תלוי עד כמה קיצוני זה יהיה. לדעתי אם תגיע זמרת אופרה לאיידול זה כמובן יהיה מאוד מפתיע עבורם ויינסו להריץ עליה כמה דאחקות כמו שהם אוהבים ויעבירו אותה להוליווד כדי לראות מה עוד היא יכולה לעשות. אבל אם היא רק תדבוק באופרה הזו בתור אחת לנבחרת הסופית אני לא חושבת שהם היו נותנים לה בגלל שזה לא ממש מתאים למסגרת. אתם רואים זמרת אופרה עושה קאנטרי? או להיטים עכשווים? (אף על פי כן שהתוצאה של דבר כזה הייתה יכולה להיות הזויה או מעניינת). אבל אם היא כן יכולה "להתפשר" קצת אולי זה היה עובד.

jess r

New member
לא

כי רוב קהל היעד של אמריקן איידול לא שומע אופרה. זה יקרה רק אם אופרה תהפוך פתאום למיינסטרים.

l TearDrop l

New member
יש לי פלאשבקים מההכנה לבגרות.

אני אומרת שסיימון היה קורא לזמרת כזאת מיושנת ולא רלוונטית, ושהיו מעבירים אותה איזה 2 אודישנים וכאן זה היה נגמר כי השילוב בתוכנית מיינסטרים כזאת עם ערבי נושא כאלה הוא קיצוני מדי, ובטח עבור החברה האמריקאית. אני אפילו לא רואה את זה משתלב בשירים עכשוויים ולא קלאסיים בעצמי, אבל במוזיקה של אוונסנס למשל יש שילוב די בולט עם אופרה אז זה לא כזה בלתי אפשרי, רק צריך להיות מספיק יצירתיים ופתוחים לזה.

Lady in red2

New member
גם במוזיקה של קווין יש אופרה ../images/Emo13.gif

אולי זמרת אופרה לא הייתה שרה בסגנון אופרה בלבד, אולי היא הייתה שרה בסגנון הזה רק בשירים/נושאים מסויימים מצד שני, גם אם מתמידים בסגנון הזה אפשר לצבור פופולריות. סוזן בויל שרה בסגנון די אופראי, ותראו כמה התלהבו ממנה... ותראו את פול פוטס, הזוכה של שנה שעברה מ"לבריטניה יש כישרון", ככה שזה לא אומר. מצד שלישי, בעונה הנוכחית של כוכב נולד יש חזן (לא זוכרת/יודעת אם עבר לנבחרת?) שהוא דוגמה לסגנון רחוק מהמיינסטרימי. לדעתי הוא לא ממש מתאים לתוכנית, ואני דווקא בעד כמה שיותר סגנונות ולא רק רוק-פופ קיטשי. פשוט כי יש סגנונות שלא כל כך מתאימים למגוון רחב של שירים.

jess r

New member
לא חושבת

שפול פוטס וסוזן בויל הם דוגמה טובה - לא רואה אותם מוכרים אלבומים או משהו. זו גם תוכנית מסוג אחר גם - לא בטוח שהם היו עוברים באיידול. באיידול המטרה למכור המון דיסקים אחר כך. אבל נכון - אולי מישהו יעשה אופרה מודרנית. יחדיר קצת אופרה לכל מיני סיגנונות אחרים ויעשה איזה מיקס מעניין וחדשני. יש היום ג'אז במיינסטרים, אולי עוד מעט נשמע אופרה

t r e c o o l

New member
אממ כרגיל אני יהיה נגד הזרם ואגיד שכן

(לא בכוונה..) הדוגמא הכי טובה היא סוזן בויל נכוווון שאלו תוכניות שונות, אבל עובדה שהיא נהפכה לתופעה, (למרות ש90 אחוז מכל הבלאגן היה מהסיפור וכל ההצגה שהייתה שם) אבל אני חושבת שאם תבוא מישי ששרה טוב, ושתצליח לרגש ושתראה מעולה (חייב, גם ככה יהיו קשיים), יש לה סיכוי ממש להצליח, במיוחד אחרי עידן סוזן בויל. איזה חיים יפים יש בחוג לתקשורת.

Fairywitch

New member
אני לא יודעת- אני מניחה שזה תלוי במה בדיוק

היא הייתה שרה. זמרת עם קול אופרה יכולה לעשות הרבה דברים. קחו את הזמרת שייצגה את שבדיה באירוויזיון השנה עם שיר מדהים- היא הכניסה את הז'אנר למשהו עכשווי. סיימון לא היה אומר לזה לא. קחו את אמה שאפלאן. שלא לדבר על זמרות אופרה / קלאסיות שמשתלבות בלהקות סימפוניק מטאל, ועושות עם הקול שלהן דברים מדהימים. ואני אפילו לא מתחילה לדבר על טאריה'לה שלי
*מנצלת הזדמנות לדחוף עוד תמונה שלה
אבל עם מישהי תבוא עם "לה-דונה אל מובילה"- אני מניחה שיש סיכוי שיגידו לה שזה לא הפורמט בשבילה. היא הייתה עוברת את האודישנים הראשונים, אבל אח"כ אני לא בטוחה.

למעלה