מדורה בערב שבת

מדורה בערב שבת

אנחנו חיים את חיינו כמשפחה מסורתית. בקהילה הדתית אנחנו מרגישים חילונים, שכן אנו נוסעים בשבת וחזותנו החיצונית אינה דתית. גם לקהילה החילונית קשה לנו להשתייך שכן אנו שומרים כשרות, וליום השבת משמעות חשובה מאוד בעיננו, אנחנו שומרים עליו בדרך שלנו- דרך שאינה מקובלת כל כך בחברה הדתית ואינה מובנת בחברה החילונית .בדרך כלל אנחנו מסתדרים, מידי פעם עולים קונפליקטים ואנחנו מתורגלים כבר לפתור אותם, ילדנו מתחנכים בבתי ספר חילוניים וגם הם כמותנו למדו למצוא את מקומם כאנשים שומרי מסורת, להרגיש נוח גם בקרבת אנשים דתיים וגם בקרבת אנשים חילוניים. הקונפליקט הקשה שלנו בימים אלו הוא ל"ג בעומר. בכיתה של אחד מילדנו החליטו לחוג את החג ולהבעיר את המדורה בערב שבת, קשה לנו מאוד עם זה, למרות שבפועל לא אנחנו עומדים להדליק אותה.נוכחות במדורת לג בעומר בערב שבת מתנגשת עם הערכים הבסיסיים שלנו וקשה לנו מאוד להשלים אתה. הילד אינו שלם עם ההחלטה לא ללכת למדורה - קשה לו מאוד להיות שונה ונבדל מחבריו-מאידך- מדובר בילד רגיש שגם אם ארשה לו להצטרף לאחת המשפחות בלעדנו,הוא ירגיש שהוא עושה משהו רע שאסור לעשות. אני מנסה לשים נגד עיני רק את טובת הילד, האם ירגיש טוב יותר כאשר הוריו מוותרים למענו על אחד הערכים הבסיסיים שלהם ומגיעים עמו למדורה ביום שבת - (אני חוששת שהוא ירגיש אשם) , מצד שני להשאירו בבית כאשר הוא חושב שכל חבריו שמחים ונהנים והוא "נענש" עלולה לגרום לו להתרחק ולא לקבל את שמירת המסורת שלנו. מה אתם חושבים שעלי לעשות?

לפי ההלכה

כל רגע של לחיצה על דוושת הבנזין נחשב הדלקת אש.מה שאומר שכל קשר בין הערכים שלכם לדת מקרי בהחלט. אני לא רוצה לזלזל בעולם הערכים שבניתם לעצמכם,אבל אין ספק שההרגשה הטובה של הילד היא ערך גבוה מאוד,ואין שום סיבה להמציא ערכים שיגרמו לו להרגיש רע. במקרה הזה אתם יכולים פשוט ללהוסיף סעיף לערכים שלכם,שאומר, של"ג בעומר דוחה שבת.

עץ שתול

New member
אני אענה בדרכי שלי

בעצם אתם חיים בפיצול אישיות, מצד אחד מתנהגים כחילונים מצד שני שומרים מסורת, אבל כפי שכתבת אתם לא חיים כיהודים אורטודוקסים רגילים. לחיים מפוצלים יש מחיר - הילדים. בעצם אין לכם מסורת מגובשת וסדורה שאתם יכולים להוריש אותה לדורות הבאים, והנה החיכוך הגדול הגיע, ואתם כבר א יודעים איך להתמודד עם הרצונות של הילדים. אולי כדאי שתבצעו חשיבה נוספת לגבי הדת השעטנז שקידשתם לעצמכם? נקודה נוספת, אם אתם לא מאמינים באמת שכל מה שכתוב בתורה היא אמת, אם אתם מסוגלים לעבור על איסורים שונים בלי נקיפות מצפון, אז מדוע עשיתם מהשבת אליל שאסור לפגוע בו? האם לא היה נכון יותר לשמור על מסורת במתכונת המקובלת כמו כל החילונים, שמדליקים נרות ועושים קידוש וכו', ומקפידים עד כמה שאפשר לא לחלל שבת, אבל יש מקרים חריגים שאז כן מחללים את השבת?

עץ שתול

New member
יש לכם על מי לסמוך בחילול השבת

רשב"י בבחינת שבת! רבי יהודה הגדיר בזוהר את רשב"י כשבת, מה שבת קודש לה' אף רשב"י קודש לה'...

כשאתם נוסעים בשבת

אני מניח שאתם לא מדליקים ווינקרים שהרי אסור להדליק אור בשבת... עכשיו השאלה מה אם שוטר תופס אתכם ומבקש לחתום על דו"ח תנועה, הרי אסור לכתוב בשבת? ואז הוא מבקש לקחת אתכם לתחנה, האם תוציאו את חפציכם מהאוטו ותעבירו לניידת או שבעצם אסור כי זה הוצאה מרשות לרשות? הקיצר כמו שכתבו, המצאתם לעצמכם דת מקסימה, ואתם מחפשים פוסקי הלכה לדת שהמצאתם?

למעלה