% מדופק באימון אירובי

liorsion

New member
% מדופק באימון אירובי

רמי ציין לפני כמה ימים דרכים לחישוב דופק, לפי דופק רזרבה, ואמר שחישובי דופק הם % מהדופק הזה + דופק מנוחה. מה ההבדל בין השיוה הזו ובין % מדופק סחח?

דופק

הנוסחא שציינתי תהיה מדוייקת ונכונה יותר כי היא מתיחסת לדופק הרזרבה שהוא ההפרש בין דופק המרבי לדופק מנוחה. למטרות חישוב פשוטות יותר ניתן להתחשב לדופק המרבי מבלי להתחשב ברזרבת הדופק. לדוגמא: דופק מרבי 180 דופק מנוחה 60 לפי רזרבת הדופק עצימות של 80% תהיה 156 לפי דופק מרבי עצימות של 80% תהיה 144

קצת סדר

תהליכים ליצירת אנרגיה בגוף האדם: 1. תהליך אירובי - תהליך ליצירת אנרגיה רבה מפחמימות, שומנים וחלבונים יחד עם חמצן (תוצר לוואי זניח). 2. תהליך אינארובי אלקטי - תהליך יצירת אנרגיה מועטה מאוד ממולקולות ATP / CrP (ללא תוצר לוואי). 3. תהליך אינאירובי לקטי - תהליך יצירת אנרגיה מועטה מפחמימות (תוצר לוואי חומצת חלב). חומצת חלב (חומצה לקטית): תוצר לוואי שנוצר עקב תהליך האינארובי (לקטי). עליה בחומצת החלב בגוף תגרום בסופו של דבר לעייפות. הגוף יודע לטפל בחומצת החלב בשלושה דרכים: א. פינוי לכבד ב. פינוי לתאים פחות פעילים ג. נטרול ע"י חומר מנטרל (סודיום ביקרבונט) כמו כן התאוששות אקטיבית מצויינת לפינוי חומצת חלב. עקב הפינוי של חומצת החלב בזרימת הדם בהתאוששות אקטיבית, זרימת הדם טובה יותר וכן קיימת דרישה קלה לאנרגיה כלומר חומצת חלב הופכת לחומצה פירובית שהופכת לאנרגיה בתהליך האירובי. סף האנאירובי: הנקודה בה חלה העלייה הדרמטית בחומצת החלב. נקודה זו שווה בד"כ ל-4 מלימול/ליטר חומצת חלב בדם. נקודה זו נקראת סף האנאירובי – OBLA (אובלה) – סף הצטברות חומצת חלב בדם. נקודה זו מבטאת את חוסר היכולת של הגוף לטפל בחומצת החלב. מעבר לנקודה זו מתחיל הכאב והרגשת ה"שריפה" דבר זה קורה לאחר כ-2 דקות (תלוי בכושר הגופני והעצימות). עד כאן ההסברים עכשיו אני אנסה לקשר זאת לשאלתך ולדופק: 1. סף האינארובי שונה מאדם לאדם ונקבע ע"פ פרמטרים רבים. הוא בד"כ משקף דופק של 80% מרזרבת הדופק + דופק מנוחה (עצימות של 80%). 2. כאשר נעבוד בדופק נמוך מסף האנאירובי נעבוד עבודה אירובית. 3. כאשר נעבור את הסף האינארובי (ונשאר שם) לא נוכל להתמיד בפעילות יותר משתי דקות, עקב הצטברות חומצת חלב בדם. 4. על מנת לשמור על עצימות מרבית לאורך זמן נשתדל לעבוד סביב הסף האינארובי כך נוכל לשלב בין פעילות אירובית ופעילות אינארובית. פעילות זו תהיה היעילה ביותר לשריפת קלוריות וכמו כן היעילה ביותר לשיפור הכושר הגופני. מקווה שהנושא ברור יותר עכשיו

liorsion

New member
ועכשיו נחזור לשאלה המקורית../images/Emo51.gif

הבנתי, ועכשיו השאלה המקורית. דופק מקסימלי שלי: 196 דופק מנוחה - 44 דופק סחח - 182 אם אני מתאמן לפי נוסחת דופק רזרבי, נאמר 80%, )196-44) * 0.8 + 44 = 165, אולם אם אני רוצה לשפר כושר אירובי, כמו שאמרת, אני צריך לרוץ בסביבות ה180 (ליד הסף). שתי שיטות שונות. מה ההבדל?

שאלות

בן כמה אתה ? איך אתה יודע דופק מרבי ? איך מדדת דופק מנוחה ? איך אתה יודע מהו הסף האינארובי שלך (דופק סחח) ? אם אתה רוצה לשפר יכולת אירובית אתה צריך לרוץ כפי שציינתי סביב הסף האינארובי. השיפור יהיה בכך שסף האינארובי שלך יעלה (דופק גבוה יותר) וכך תוכל להתמיד בעצימויות גבוהות יותר לאורך זמן. שתי השיטת הם זהות כנראה יש טעות בנתונים שציינת או שהכושר הגופני שלך מאוד גבוה ואז הסף האינארובי יהיה גבוה יותר מ-80 אחוז רמי

liorsion

New member
ANSWERS

I´m 25, and i know my heart rates from the doc´s test i´ve had when i did sport test for the insurance and for the triathlon union. There are not optimum or even correct rates for today since i did them two yearsago (and doing another test next week so i´ll have updated data) but for now i use them cause thats what i´ve got. I tested resting hr in the morning before i get up from bed, about every other morning. pulse is mostly between 45 and 42. so basically, one should use LT (lactic threshold) and not reserve pulse for training, if i understood you correctly, right? lior

למעלה