מדוע

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
למה עובדים על כולם ב1 באפריל?
פעם מצאתי פתק במגירה שלי במקום העבודה.
העוזרת בעמדת הקבלה הציעה לי לצאת איתה.
זה היה ב-1 באפריל ולכן הייתי בטוח שמישהו שם חומד לצון.
שלא כהרגלי, לא היגבתי ולא אישרתי לה כלום.
אחרי כמה חודשים היא עמדה מולי ואמרה: "אתה חנטריש גדול, אתה יודע שנעלבתי ממך, לפחות היית אומר, כן, לא, מה אתה חושב לעצמך"?
ואז הבנתי שזאת לא הייתה מתיחה אלא באמת. :-D
כמה שהתחננתי וביקשתי ממנה סליחה, זה לא עזר לי. |פנים|

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
פעם מצאתי פתק במגירה שלי במקום העבודה.
העוזרת בעמדת הקבלה הציעה לי לצאת איתה.
זה היה ב-1 באפריל ולכן הייתי בטוח שמישהו שם חומד לצון.
שלא כהרגלי, לא היגבתי ולא אישרתי לה כלום.
אחרי כמה חודשים היא עמדה מולי ואמרה: "אתה חנטריש גדול, אתה יודע שנעלבתי ממך, לפחות היית אומר, כן, לא, מה אתה חושב לעצמך"?
ואז הבנתי שזאת לא הייתה מתיחה אלא באמת. :-D
כמה שהתחננתי וביקשתי ממנה סליחה, זה לא עזר לי. |פנים|
ניצלת B-)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למה עובדים על כולם ב1 באפריל?
לא אני כתבתי.:)

על פרס הקדומה כבר שמעתם?😀😉 הכל מתחיל משם😇 חג נורוז הפרסי בדרך כלל מתחיל ב- 19 למרץ ומסתיים ביום ה-13 דהיינו 'סיזדה בדר', נופל בדרך כלל באחד באפריל. סיפרה 13 בדת הזורואסטרית נחשבת נאחס ומביאה מזל רע, אנשים חשבו שיום ה-13 של החג עלול להביא להם מזל רע, כך היה נהוג לספר שקר של סיזדה בדר(دروغ سیزده بدر) בכדי להפיג את הכבדות של האווירה של יום זה. תיבול בשקר קטן היה יכול לעשות את העבודה. מכיוון שמנהגי חגים הזורואסטרים העתיקים של האימפריה הפרסית חדרו לעולמם של האירופאים, לא פסחו גם על מנהג זה, התאריך נשאר אותו התאריך של 'סיזדה בדר' הפרסי, אבל הסיבה לכך נעלמה.

ותשובה נוספת, גם לא שלי :) על שם פולני שקרן שנולד ב1 באפריל.

משתפרת1

Well-known member
לא אני כתבתי.:)

על פרס הקדומה כבר שמעתם?😀😉 הכל מתחיל משם😇 חג נורוז הפרסי בדרך כלל מתחיל ב- 19 למרץ ומסתיים ביום ה-13 דהיינו 'סיזדה בדר', נופל בדרך כלל באחד באפריל. סיפרה 13 בדת הזורואסטרית נחשבת נאחס ומביאה מזל רע, אנשים חשבו שיום ה-13 של החג עלול להביא להם מזל רע, כך היה נהוג לספר שקר של סיזדה בדר(دروغ سیزده بدر) בכדי להפיג את הכבדות של האווירה של יום זה. תיבול בשקר קטן היה יכול לעשות את העבודה. מכיוון שמנהגי חגים הזורואסטרים העתיקים של האימפריה הפרסית חדרו לעולמם של האירופאים, לא פסחו גם על מנהג זה, התאריך נשאר אותו התאריך של 'סיזדה בדר' הפרסי, אבל הסיבה לכך נעלמה.

ותשובה נוספת, גם לא שלי :) על שם פולני שקרן שנולד ב1 באפריל.
רק שאם היום הראשון הוא ה- 19.3, היום ה-13 הוא 31.3.
לי אין מושג למה דווקא הראשון באפריל הוא חג המתיחות, ברשת יש כמה גירסאות.

למעלה