מדוע ראשו של הסוס...

אבו-דני

New member
מדוע ראשו של הסוס...

---- צריך ברכיבה להיות מתוח קדימה? בכדי לאפשר כניסה של אויר יותר נוחה משיכה של הראש בקיפול למטה מפריעה לנשימה חלקה

אבו-דני

New member
בנו? לא אכנס לכך שוב, אבל...

--- כמו בימי התנ'ך אם תלכו ימין נלכה שמאלה ואם תשמילו אימינה דרכינו יפרדו בעתיד (במהרה בימינו) לפורום "רוכבים צעירים". ואני ששם תהיה לכם רק עדנה...אני לצערי מדבר רק "סוסית"

i love rama

New member
../images/Emo73.gif ועוד שתי הודעות בשרשור......

כל הכבוד.......
וכן באנו חודש לא היית פה ופתאום אתה בא?!?! יפה יפה לך!

נו דיי.....

עד שהוא סוף סוף בא לעשות משהו מועיל לפורום הזה אולי תפסיקו עם זה.. זה לא שהוא פתח שרשור אוף... הוא כתב משהו על סוסים.. עז למה את חייבים לעקוץ???

dearanita

New member
אבו-דני צודק...

בגלל זה מחפשים השופטים בתחרויות הדרסז' סוס שצווארו פתוח ומתוח קדימה משוחרר וגמיש ולא צוואר עצור מכיוון שזוהי תוצאה של עבודה תחת לחץ...

S H I L G I

New member
אז איך..../images/Emo29.gif

אפשר בדיוק להיות מכופף בלי "לקפל" למטה..?! *מבולבלת o_O* נ.ב שמתם לב שה
קצת דומה לאוכף אינגליש? חח נטע

dearanita

New member
אם היית קוראת את מה שכתבתי למעלה

היית מבינה... הסוס צריך להיות מעוגל בצווארו אך כשהוא פתוח קדימה ולא "עצור" ותקוע הנה דוגמה

mottyor

New member
זה לא מה שאבו דני כתב!

או שאתה מצדיק אותו או שלא. אתה לא יכול להצדיק אותו ולטעון הפוך ממה שהוא אמר. מה לא הבנתי?

zohark

New member
הוא התכוון לדעתי

לצוואר מתוח למטה כמו בווסטרן...אבל בווסטרן מסתכלים על זה פשוט מהצורה שנראית הכי ברורה לעין...יותר קשה לראות סוס מעוגל אך פתוח קדימה כמו בכינוס נכון בדרסז'...ובגלל זה רק אנשים בעלי הבנה גבוהה יחסית בדרסז' וברכיבת האינגליש יכולים לראות סוס מעוגל בצווארו ועדיין לדעת אם הוא תפוס או עגול אבל משוחרר. בגלל זה הרבה ילדים קטנים שבטוחים שהם יודעים לרכב מושלם עובדים בכח ונהנים לראות סוס עם צוואר וראש למטה אבל לא עובדים עבודה נכונה באמת והסוס יכול להתקשות בנשימתו. בווסטרן לא עובדים עם סוס מעוגל...הצוואר מתוח קדימה ולכן הסוס נושם כמו שצריך אבל לא מרים את עצמו ועובד עם הצוואר... בקיצור יש לדעתי כמה רמות עבודה מבחינת הצוואר אפשר לעבוד עם סוס תפוס בצוואר מה שגורם לסוס להתקשות לנשום וגם מפריע לו מאוד בתנועה. אפשר כמו בווסטרן צוואר משוחרר ומתוח למטה ואז הנשימה של הסוס מושלמת אבל התנועה לא ואפשר לעבוד בכינוס נכון בדרסז', רמה גבוהה של רכיבת דרסז' יכולה להביא גם לשיחרור של הצוואר וגם לתנועה נכונה של הסוס עם צוואר מורם ומעוגל, ככה גם התנועה וגם הנשימה של הסוס לא ייפגעו.

dearanita

New member
אני חושב ששניכם לא הבנתם אותי

דבר ראשון גם בדרסז וגם בווסטרן צוואר הסוס צריך להיות מעוגל. עיגול הצוואר הוא תוצאה של עבודה נכונה ו"דרך העזרים". כוונתי היתה שבדרסז' צריך להיות מתוח קדימה אך עם זאת מעוגל ולא עצור ותקוע. צוואר מתוח קדימה נובע מסוס משוחרר בנשיאה עצמית בעוד צוואר עצור נובע מסוס לחוץ שהרוכב "מחזיק". המתחות הצוואר קדימה והיותו "פתוח" אינה מנוגדת להיותו של הצוואר מעוגל ולכן אין בכך שום סתירה.

mottyor

New member
ציטוט "מתוח קדימה"

לא עגול ולא מעוגל ולא משוחרר "מתוח קדימה". מי שרוצה לחלוק עליו שיחלוק, אבל לעגל את מה שהוא כתב ישר כמו סרגל לא ניראה לי. יש הרבה סגנונות רכיבה כגון מרוץ סוסים , דרסז, ווסטרן ועוד. בכול ספורט מתמקדים בנושאים שונים במרוץ סוסים צוואר הסוס כפי שאני רואה "מתוח קדימה" וניראה לי גם כדי שמערכת הנשימה תהיה פתוחה לרווחה. אל תהיו כאלה מצומצמים. אתם אולי לא עוסקים במקצועות אילו. כל הדוגמאות שלכם מעולם הדרסז יש עולמות שלמים אחרים אוהבים פחות או יותר לא משנה בכלל. לאבו דני: ניראה לי כי בדרך מתוחכמת אתה מנסה לעורר מריבה ישנה. לחברי הפורום: על תיפלו בפח.

dearanita

New member
מי שמנסה לעורר מריבה פה זה אתה

ואני משתדל שלא להתעצבן עליך... אבו-דני כתב דבר נכון - צוואר הסוס צריך להיות מתוח קדימה אך איך זה סותר את היותו מעוגל? צוואר יכול להיות מתוח קדימה בעיגול... תראה את התמונה הזו - הצוואר של הסוס מגועל אך הוא מתוח קדימה ואינו "עצור" בצווארו

mottyor

New member
מתוח קדימה סותר היותו מעוגל.

גם בתמונה שצרפתה צוואר הסוס אינו מתוח קדימה אולי מתוח במעוגל אבל לא מתוח קדימה. אם בא לך להתעצבן חופשי על הבאר, תהנה לך. אני לא מנסה לעורר ויכוח ומריבות אני פשוט חושב שאבו-דני חכם ממך ונפלתה בפח שהוא ,ולא אני, טמן לך. אבל אתה נעול בתוך עולם הדרסז ואתה לא מסוגל לראות דברים אחרים אתה כל הזמן בהתגונונת על הדרסז ,כמה זה טבעי לסוס לעגל את צווארו. תראה מרוץ סוסים ותראה את הצוואר שלהם זה "מתוח קדימה". טוב גם אני נפלתי בפח שאני בכלל מגיב לך כשאתה כותב דבר והיפוכו ועוד מעז להתעצבן. מה אתה עיוור תעיין שוב בתמונה שצרפתה זה מתוח קדימה? שאלה לחברי הפורום, התמונה שנועם צרף: זה צוואר מתוח קדימה?

לא הבנת אותו.. וכן זה נחשב...

צוואר מתוח... הצוואר של הסוס בתמונה שנועם שם אכן מתוח קדימה והוא עוד מכונס.. זה נחשב צוואר משוחרר...בדר"כ אם תראה בתמונות דקסא'ז אחרות תראה שהסוס מרים את הצוואר למעלה ויותר מעגל אותו ומחזיק את עצמו.. ופה הוא משחרר את הצוואר קדימה.. והסוס עדיין מכונס..רק שבתמונה פה הסוס משחרר יותר את הצוואר ולא מותח אותו למעלה..

mottyor

New member
מה יש כאן להבין?

אם יש לך כוח לצרף תמונה ממרוץ סוסים אני אסביר לך מה זה מתוח קדימה אתם רוכבים ולומדים דרסז זה חלק מעולם רחב יותר של מקצועות הרכיבה וכל דבר אתם מתאימים למה שאתם יודעים אי אפשר לעגל את מה שאמר אבו-דני "מתוח קדימה" בין שתי נקודות עובר קו ישר אחד והוא הקצר ביותר בין הנקודות (מתוח). לא עגול לא מתעגל לא משוחרר .מתוח, מה לא הבנתי? מתוח זה הפוך ממשחרר.

dearanita

New member
אף אחד לא טמן לי פח...

אתה פשוט לא מבין מהחיים שלך... כשתלמד לרכב דרסז' תבין... עד אז אל תפנה אלי כי אני שונא שמדברים אלי שטויות... צוואר הסוס בדרסז' צריך להיות פתוח אך עם זאת עגול כך שהסוס נושא את עצמו... ואני לא מתכוון להסביר את זה יותר כי על אנשים כמוך אני לא מבזבז זמן ולא כסף... שלום לך

zohark

New member
כשאמרתי "הוא מתכוון..." התכוונתי

לאבו דני.....הבנתי למה אתה התכוונת... עוד משהו- אם תסתכל בווסטרן הסוסים מותחים צוור לכיוון קדימה ולמטה...ולא מכונסים ומעוגלים כמו סוס מכונס בדרסז'

dearanita

New member
זה אמור להיות לי?

כי אם כן אז בדרסז יש כמה מסגרות של עבודה ולא רק כינוס גם בדרסז יש עבודה נמוכה. וחוצמזה כיפוף גבוה או נמוך הוא עדיין עגול.

למעלה