מדוע מתפלספים?

Alady insane

New member
עדין לא הבנתי את הפואנטה שלך

כרגע, כן אפשר לחלק בין השניים. עובדה שיש אינטליגנציה רגשית\רוחנית ויש IQ... אני שואלת אם אנחנו לא הפרזנו לחלוטין כשנתנו לאייקיו את מירב ביחס. יש בתי ספר למחוננים שכלית, אבל לא למחוננים רגשית\רוחנית. ועוד שאלה, היא האם השכל, בתקופתנו, יעזור לנו? כלומר, ברור שאנחנו מסוגלים להתפתח מדעית מעבר לכל דמיון, אך נראה לי שדווקא ההתפתחות הזאת תהיה יותר שלילית מאשר חיובית לזן האנושית. תהיתי אם אנחנו דווקא צריכים להתמקד בפיתוח הנפש הרבה יותר מאשר בפיתוח המדע. מתוך תהיותי לגבי זה, חשבתי על בודהיזם שטוען שמחשבות וIQ הם בעצם חסרי ערך, ולהגיע לשלמות צריך להתרכז בנפש..ולא בהתפלספות עליה. מצד שני, השכל האנושי איפשר לנו חיים מאוד נוחים. האם איננו יכולים להתפשר במה שיש לנו ולחתור להתפתחות שנראת לי יותר קריטית בדור הזה, והיא התפתחות נפשית. שכן אם לא- העולם יכחד לפני שימציאו אנטיליגנציה מלאכותית. או תחשבו על זה ככה- אם נמשיך להתפתח רק שכלית, הבנאדם יזנח את הנפש והרגשות שלו ובסוף יהיה כל כך אגוצנטרי ומלא שנאה שכולם יהרגו אחד את השני... ד"א, rty11- חשבת פעם על העובדה שאף אחד בפורום לא אמר שום דבר, לפיכך אינו יכול "לדבר" שטויות?!

rty11

New member
את מדברת שטויות.

מה שאני אמרתי הוא שאת עושה הבחנה פשטנית מדי- בין אינטלקט לאמוציה, בין מדע ונשמה, בין IQ לרגש. ועל פי מחלוקה זו את בונה תיאוריות גדולות. אבל, ההבחנה הזאת היא קצת מצועצעת מדי כדי לפתח עליה מבני חשיבה רציניים. ואם את רוצה לעסוק במשהו ברצינות, עליך להגדירו כראוי. המונח "לדבר שטויות" הוא ביטוי אותו אין להבין כמשמעו. הוא יכול לשמש בכל סוגי הקומיניקציה, ומובנו הוא כי הנ"ל לא מפגין חשיבה בריאה והגיונית. מת עלייך. יום נעים. רוניאל.

Alady insane

New member
אתה יכול בבקשה להגדירו בשבילי?

כי אני עדין לא ממש יודעת\מבינה איך.

rty11

New member
את מדברת שטויות.

אין לי שום בעיה עם ההגדרות שלך. פשוט תשימי לב שהם פשטניות. לא ניתן להגיד שגם פילוסופיה וגם מדע הם דברים שקשורים לאינטלקט, ואז להגיד שהם אותו הדבר. צריך לעשות את ההבחנות. מת עלייך. ערב טוב. רוניאל.

אמיר96

New member
אני לא אוהב

את המושג אינטילגינציה רגשית, מאותה הסיבה שאני לא אוהב את המושג אינטילגנציה. הם מנסים לכמת משהו שאינו ניתן לכימות. אגב - מה זאת אינטליגנציה רגשית? נדמה לי שיש לי מושג אבל הייתי רוצה לשמוע הגדרה מדויקת.

Alady insane

New member
כפי שאני הבנתי

אנטיליגנציה ריגשית היא היכולת של אדם להיות חם לסובבים אותו, לשתף פעולה, להבין, להתקשר, להסתגל, לתת מעצמו. כל היכולות האלו אינן קשורות לIQ אך אם אין אותן, לא חשוב עד כמה אתה גאון, יתייחסו אליך כ"אידיוט" או שסתם יהיו לך חיים די מחורבנים.

sheketz

New member
לחזור לאחורה לימים עברו

זה קצת בלתי אפשרי, ברמה הכלל אנושית. האמת היא שאני לא בדיוק מתגעגע לימים שעברו. הנוסטלגיה תמיד גורמת לנו לחשוב שפעם היה טוב יותר, אבל לא כך היה כלל ועיקר, רק צריך להזכר קצת. אבל אני מניח שיהיו ימיביניים חדשים שיזכרו את התקופה שלנו כדור זהב, בזכרון ובאגדות, ועבור מקצת מהאנשים זה יתן להביט קדימה בתקווה ללמוד מהטעויות שלנו ולצפות לעתיד טוב יותר.

Grimsom

New member
הכל זהב

ואולי יהיה תור זהב שיזכור את התקופה שלנו כימי ביניים, בזכרון ובאגדות - ממש כפי שאנחנו חושבים על תקופות מסויימות?

למעלה