מדוע ולמה?

• פותח הנושא vicz
  • פורסם בתאריך

vicz

New member
מדוע ולמה?

לא זה לא קשור לזברה ולפריטי הלבוש שלה. זה משהו שאני רוצה לעלות לדיון מדוע התחלתם לגמגם??? הרי אנחנו בתור בני אדם תמיד צריכה למצוא סיבה ברוסיה תמיד האמינו שזה קשור לבהלה כלשהי שהאדם עבר כלב גדול שרץ לעבר הילד צועניה שהפחידה אותו ברחוב (אף פעם לא הבנתי את זה... יש שם הרבה צוענים, אכן הלבוש שלהם שונה, אבל הם לא מפחידים, בטח שלא עד כדי גמגום לעתים זה גם נתפס כעין רעה או קללה כלשהי יש גם תאוריה (שבגללה עברתי הרבה בדיקות שהייתי קטנה) שזה קשור לטראומה במהלך לידה בעייתית אז מה הסיפור שלכם? מה ההשערה של המשפחה שלכם?

vicz

New member
אני אתחיל

הסיבה שהמשפחה שלי מאמינה בה: התחלתי לדבר ממש מוקדם ובמשפטים שלמים לא הייתי מגמגמת בגיל 3 אמא שלי גיהצה ועמדתי לידה ברגע שהיא סובבה לשניה את הראש נעמדתי על קצות האצבעות והצמדתי את כל (!!!) כף היד שלי למגהץ הרותח כמובן שנבהלתי וגם כאב לי - בכיתי שעות וכטענתם מאותו יום התחלתי לגמגם פה ושם וזה הלך החמיר אני לא יודעת אם להאמין לגרסא הזאת או לא משתי סיבות: 1. בן דוד של אמא שלי והבן שלו מגמגמים אמנם מבחינתי זו קרבה רחוקה, אבל מי יודע אולי זה תורשתי בכלל וזה צירוף מקרים שאצלי זה התחיל בסמוך לאירוע המגהץ 2.כשהייתי בתיכון, מצאתי ספר על גמגום והיה כתוב שם שבין הסיבות לגמגום: הפרדה של ילד מאמו בגיל צעיר ואני גדלתי משנה וחצי אצל סבא וסבתא שלי, כשאמא שלי הייתה באה לבקר אותי פעם בשבועיים תמיד תהיתי אם זה קשור... זהו ה"תירוצים" שלכם בבקשה
סוף שבוע מקסים לכולכם
ויקי

סלבה2

New member
אני לא בטוח אבל

אאוצ' על המגהץ ויקי :) למדתי קצת בתיכון על תורשה וגנים, לימדו אותנו משהו שהולך בערך ככה: הדור החדש מדלג על הדור שהביא אותו לעולם, משמע הדבר הבן שלך יהיה דומה או להורים שלך או להורים של האבא..משהו כזה(עברו 6 שנים טובות אז אל תתפסי אותי במילה), ואם בכלל תורשה זה דבר מסובך ולא כל כך בהיר, אבל מה שהיה בתורשה נשאר בתורשה מוטמע עמוק בגנים ורק למעלה יודעים מתי הגן המעפן יעבור בתורשה ומתי הגן הסבבה. נראה לי בגלל שאבא שלי היה מגמגם כשהיה צעיר יותר... עד גיל 25 בערך. עושים 1+1 תורשה+הרגל מגיל קטן.

נראה לי שאפשר לחלק את הגמגום ל 2

כאלו שמגמגמים מלידה ובגלל תורשה . וכאלו שמגמגמים בגלל מקרים ספציפיים או לא " מוגדרים " . כמו המגהץ של ויקי .. תמיד עבר לי בראש הקטע של .. מה אנחנו מפחדים מלדבר ? מלהוציא אותיות מהפה ? .. אני מעלה שאלה מעניינת .. יותר לגברים שפה אבל הנשים יוכלו לקחת חלק בשמחה .. איך זה שאתה בא להתחיל עם מישהי .. כאילו .. אתה חושב מיליון ואחד פעם לפני האם אני עושה את זה לא עושה את זה .. וואיי אם אני מגמגם .. דברים כאלה ... איך אתם נפתרים מזה ..?!

סלבה2

New member
אולי...

התכוונת שיש את אלו עם גמגום תורשתי ואת אלו עם גמגום נרכש(כמו תכונה נרכשת)...לא? כי חזרת על אותו עקרון :) ומה הקטע של הפחד? שוקי גם הזכיר את זה כמה פעמים. אני לא פוחד לדבר אני פשוט נתקע וזה מפריע לי, אני נתקע כי יש לי איזה דפקה במוח לא כי אני מפחד (לפעמים במצבים גולריים יש חששות של "וואי לא מתאים עכשיו" אבל נדיר). אתה שואל בנות כאילו הן שונות ממך אחי, תאמין לי גם בחורה מגמגמת חוששת מדחייה בגלל הקטע של הגמגום, וכל בחורה שלא מגמגמת אולי קצת חוששת כשהיא מתחילה עם בחור בדיוק כמוך וכמוני. לדעתי הבעיה פה ש"חושבים" יותר מידי אחי, אתה יודתר מידי חושב על איך אתה הולך לדבר ולא על מה אתה הולך לומר. מרוב שאתה חושב אתה כאילו מפעיל את כל המנגנון של הדפקה הזאת. אתה צריך להרגיש שאתה לא מגמגם, להרגיש בטוח, דמיין שיש לך 5 מיליון דולר בכיס ושאתה יכול לקנות את הבחורה שאתה רוצה להתחיל איתה ועוד 5 כמוהה (זה לא שוביניסטי זה טריק שהספר שלי לימד אותי וזה עובד לפעמים )(תודה אורן D:)

אז ככה...

כנראה שאצלי זה לא תורשתי... אין אף אחד במשפחה שמגמגם או גימגם. סיפרו לי כשהייתי יותר קטן, שאת חפירה(זאת שחופרים איתה) פגעה לי בפה ומאז זה התחיל... לא יודע, לא התעניינתי מעבר לזה בחלוף השנים. הכי הגיוני שנראה לי זה שהתחלתי לגמגם בגיל 3-4 , כמו שקורה להרבה ילדים בגיל הזה( כמו שקרה לא מזמן לאחיין שלי, וזה חלף לו מעצמו), וכנראה שלא התייחסו לזה בצורה נכונה. כלומר , עשו פרצופים , לא היו סבלניים וכאלה והטביעו בי שאני מגמגם. ד"א,במקרה של אחיין שלי, מאוד מאוד כאב לי לראות אותו מגמגם, כמה פעמים אפילו הזלתי דמעה, מזל שזה עבר, עם טיפול נכון והתייחסות נכונה...

asa112

New member
כנירא זה כן תורשתי

Ultras Maccabi Ta זה שאחיין שלך התחיל לגמגם וזה עבר לו - זה אומר שבמשפחה שלכם יש נטיה לגימגום וזה כניראה כן תורשתי ... אני מגמגמת מגיל 4 מסיבות שאף אחד לא זוכר היום - עברו הרבה שנים מאז ... אבל אבא שלי גם גימגם וזה עבר לו בגיל 13. במשך החיים היכרתי די הרבה אנשים עם גימגום ו לרובם היה במישפחה עוד מישהו שמגמגם או גימגם בעבר. נטיה לגימגום - זה דבר תורשתי.

לא מסכים...

אני לא מקבל את הקביעה הזאת. אין מצב שזה תורשתי. אין שום מקרה במשפחה... ואני מדבר על המשפחה המאוד מורחבת. היה לו את זה כולה שבועיים עד שלוש שבועות וזה עבר כמו שזה היה, הוא פשוט היה מתבלבל במילים, זה הגיל שבו הוא למד לדבר. אבל, מי יודע,נפלאות דרכי האל...:)

asa112

New member
לא חייב להסכים

זה רק הנחות. עד הים לא יודעים אזה גאן אחראי לגימגום אם זה תורשתי. אני רק יודעת שפגשתי המון אנשים מגמגים והיה להם איזשהו קרוב משפחה מגמגם. אבל אנחנו לא מדברים אל גימגום תורשתי - מדברים אל נטיה תורשתית לגימגום. לכל נטיה חייב להיות עוד משהו - איזשהו תנאי שבן אדם יתחיל לגמגם. כנרא לרבים מאיתנו התנאי הזה היה איזשהו פחד או הלם שעברנו בגיל מאוד צעיר. לא תמיד אנחנו זוכרים מה זה היה. אפשר להניח שלאחיין שלך זה היה משהו לא מספיק חזק ולא השפיע בסוף. אבל זה רק הנחות , אתה באמת לא חייב לקבל את זה ...

vicz

New member
גמגום בגיל צעיר

הרבה מאוד ילדים מגמגים בשלב זה או אחר קראתי בהרבה מקומות שזה נחשב כאחד החלקים הנפוצים למדי של התפתחות הדיבור בדר"כ קורא כשהראש של הילד פועל יותר מהר מהיכולת שלו לבטא את עצמו, אבל גם בתקופות מלחיצות ויש לזכור שלפעמים כשלנו נראה שעל הילד לא עובר שום דבר מיוחד או דרמטי, יתכן שכן יתכן גם שזה דרמטי בעיניו ושטותי בעינינו כך שילד שגמגם והפסק עדיין לא מעיד על נטייה גנטית...

KLYVM

New member
לי אין אף אחד מגמגם במשפחה

אני היחידי שיצא "דפוק".

Impious

New member
הממ בוא נראה

בלי קשר, התחלתי לדבר בגיל נורא מאוחר, בגיל 3. אני חושב שעם כניסתי למסגרת של בית ספר זה התחיל.. אוף אין לי ממש מה לחפור על זה, אז תסתפקו בזה

shuky63

New member
אני התחלתי לגמגם בגיל 12

וזה היה לאחר שנה מטורפת.אוירה כסחיסטית איומה בבית,ארוע טרומטי אישי. לי יש תאוריה שהעלתי כאן בעבר שככל שהגיל בו מתחיל הגמגום עולה צריך גורם יותר חזק וטראומטי. חשבתי על זה בעקבות ספור של חבר באמבי שהתחיל לגמגם בגיל 20! הוא לקה בהלם קרב והפסיק לדבר לשנה וכשחזר לדבר הוא גמגם. ההסבר שלי הוא שצריך שיהיה איזה גורם גינטי ,מבנה מסוים של המוח שבו יכול בכלל להתפתח גמגום אבל ככל שהדיבור מעוצב ובשל יותר צריך גורם חזק יותר להתפרצות הגמגום.

dudu2873

New member
מתי התחלתי לגמגם..

אני התחלתי לגמגם בגיל 8 בגלל טראומה אישית ומאז אני עם הגמגום. אצלי במשפחה רק אני עם הגמגום. לפעמים הגמגום שלי קל לפעמים בינוני.. לפעמים אני שואל את עצמי למה זה הגיע אליי אחרי הסיפור שעברתי. אין לי כ"כ תשובה לעצמי..

royi69

New member
מחיקוי

כנראה שהסיבה היא שהייתי קטן הייתי מחקה את אחי שהוא מגמגם כמוני ומשום מה התחלתי גם לגמגם תקראו לזה עונש או משהו גנטי שיצא רק בגיל מאוחר יותר זה לא ממש משנה מה הסיבה העיקר שאנחנו מגמגמים ולא יעזור לנו הם נבין מאיפה זה בא

למעלה