מדוע השמאל ממהר לאמץ את הנרטיב הערבי?

מתכNET

New member
מדוע השמאל ממהר לאמץ את הנרטיב הערבי?

לא אחת אני שואל את עצמי,מדוע השמאל הישראלי,ממהר לאמץ את הנרטיב הערבי כל אימת שיש מחלוקת בין יהודים וערבים לאן נעלמת הביקורתיות כאשר מדובר בערבים,לאן ולמה? האם אין בחוסר הביקורתיות כלפי הערבים להצביע דווקא על גזענות?! קחו לדוגמא את מצוקת הדיור במגזר הערבי שעולה לדיון מדי זמן מה,לאחרונה היא הוצגה בתוכניתו של חיים יבין עכשיו זה רשמי,מצוקת הדיור במגזר הערבי היא אגדה אורבנית,שקר שטופח ע"י השמאל הישראל בעזרתם האדיבה של ערביי ישראל ותנועות שמאל רדיקליות, על פי מחקר של ד"ר טל שחור, במכללה האקדמית עמק יזרעאל, בממוצע כל ערבי מקבל שטח של 97 מ"ר למגורים בעוד שיהודי מקבל רק 90 מ"ר!!!! ,כמובן שהנתונים הרבה יותר חמורים,כי עיר כמו כרמיאל שחלק מתושביה ערבים חושבה כאילו היא עיר יהודית. כמו כן המחקר לא מתחשב בתפיסת הקרקעות הבלתי חוקית,מעשה נפוץ במגזר הערבי. בתרבות הערבית,המרחב הציבורי הוא הפקר,די לשמוע את המואזין ב 5 בבוקר בשביל להבין זאת. הכבישים הצרים אינם תוצאה של חוסר תכנון או הזנחה אלא תוצאה של בניה מופקרת ובלתי מתחשבת שבבסיסה עומדת אידיאולוגיה לאומנית ורצון לתפיסת קרקעות. אם ערביי ישראל היו זוכים לאותו שטח כמו היהודים,היו בידיהם יותר מ 7 מיליון מ"ר לשטחי ציבור,גנים,פארקים,מגרשי כדורגל ,גני שעשועים,מבני תעשיה!!!! אני אקבל בהבנה האשמות בגזענות,אבל תנסו גם להתמודד עם העובדות.

האם המחקר מכליל אדמות קק"ל, מנהל וצבאיות

כיהודיות? מה לגבי אדמות חקלאיות של מושבים וקיבוצים? והאם הוא מתייחס לרישום בטאבו? אשמח אם תתן רפרנסים למחקר, כדי שנוכל להעמיק ולא לדבר בסיסמאות.

מתכNET

New member
אתה לא רוצה להעמיק אתה רוצה לחפש דרך להציג את

המחקר כמופרך! מה הקשר לאדמות צבא?!? הצבא לא מגן גם על ערביי ישראל?!? מדובר בשטח למגורים הנה לינק לפרסום על המחקר,אין לי את המחקר בידי אני לא מניח שזה ישכנע אותך

על פניו הנתונים שאת המציג מעניינים

אבל בעייתיים. לצורך העניין, אני גר במושב בבית צמוד קרקע ולהוריי יש עוד 2 בתים במושב, אבל הם לא רשומים על שמינו, אלא הם בחיכרה ממנהל מקרקעי ישראל לטובת המושב. נוסף על כך, למושב שלי יש אדמות נרחבות ביותר (כמה מאות של דונמים) שמקיפים את הערים הערביות באזור. האדמות האלו מיועדות לחלקלאות, אף על פי שדה פאקטו הן לא משמשות לכך. אותו הכנ"ל לגבי חוות בודדים בנגב, שמשפחה בודדת מקבלות מאות דונמים במקום שהוא כביכול שומם (כפרים לא מוכרים ושטחי אש, סוג של שממה). לכן, קרקעות שאינן למגורים רלוונטיות. בנוסף, הרשה לי להפנות אותך למקורות הבאים - שמדברים על הפקעת אדמות מערביי הגליל וצפיפותהאוכלוסין ברהט( 2,211 נפשות לקמ"ר).

מתכNET

New member
בכרמיאל הצפיפות גבוהה מברהט.

הטיעונים שלך לא רציניים אתה משתמש במקרים נקודתיים לסתור מחקר סטטיסטי,,ותרשה לי להוסיף שאני מקבל את הרושם ששיטה זו מאפיינת שמאלנים שלא מוכנים להשתכנע ומנסים לאנוס את המציאות. העובדה שברהט ישנה צפיפות אוכלוסין גבוהה קשורה לאחוז גידול האוכלוסיה השנתי ולא לקיפוח. בכרמיאל,כמעט אותו שטח,כמעט אותו גודל אוכלוסיה,הצפיפות לקמ"ר גדולה ב 100 איש ועדיין כרמיאל מלאה בפארקים עצים,שטחי ציבור,מתנסים,מגרשי ספורט וכולי,אתה חייב להודות שיש פה בעיה,אתה גם חייב להבין שדווקא הוויתור למגזר הערבי הוא שמביא לכך שאין דו קיום,כי הערבים שבונים כמו מטורפים,בסופו של דבר נכנסים לערים על מנת למצוא דיור ומכאן אתה מכיר את הסיפור(ולא חשוב מי אשם כרגע) המחקר מדבר על שטחים למגורים,מהטעם הפשוט ששאר האדמות שייכות למדינה קרי לכלל האזרחים לדוגמא האדמות החקלאיות אינן שייכות למושב שלך אלא לממ"י או הסוכנות,הן בחכירה לדורות אני מניח,כמו אצלינו. הפקעה אינה בלתי מוסרית היא נועדה לטובת הכלל,ואולי אתה לא יודע אבל כאשר מפקיעים אדמה משלמים לבעל האדמה פיצויים נכבדים,כרמיאל למשל הוקמה על האדמה שהופקעה,האם אתה מציע ש 44,000 יהודים לא יזכו לתנאי מחייה ראויים בגלל שהערבים לא מוכנים לוותר על אדמה?! כרמיאל: אוכלוסייה לפי הלמ"ס לסוף ספטמבר 2008: - אוכלוסייה 44,600 תושבים - גידול אוכלוסייה ‎0.8%‏ לשנה - צפיפות אוכלוסייה 2,324 תושבים לקמ"ר תחום שיפוט 19,188 דונם רהט: נתוני אוכלוסייה לפי הלמ"ס לסוף ספטמבר 2008: - אוכלוסייה 43,300 תושבים - גידול אוכלוסייה ‎3.4%‏ לשנה - צפיפות אוכלוסייה 2,211 תושבים לקמ"ר תחום שיפוט 19,586 דונם בענה, דייר אל-אסד ומג'ד אל-כרום אל שג'ור(ליד כרמיאל) חיים אפילו יותר טוב: נתוני אוכלוסייה לפי הלמ"ס לסוף ספטמבר 2008: - אוכלוסייה 30,400 תושבים - גידול אוכלוסייה ‎2.0%‏ לשנה - צפיפות אוכלוסייה 1,714 תושבים לקמ"ר תחום שיפוט 17,737 דונם

מחקר סטטיסטי הוא לא משהו שאין עוררין עליו

ומכיוון שאיש מאיתנו לא קרא את המחקר, אלא רק את התמצות (באופן אישי, מאתר שאני לא מכיר), אז הוא לא חקוק בסלע כפי שאתה מנסה ליצור ממנו. הטענה שלך שהצפיפות נובעת מגידול אוכלוסין גבוהה לא רלוונטית. אני לא מתיימר להגיד לאנשים כמה ילדים להוליד ואני חושב שכחברה אנחנו צריכים לדאוג לכל ילד שנולד. אם ילד נולד במושב שלי, הוא מקבל בית. לגבי טובת הכלל של אדמות מנהל המוחזקות בידי המושב שלי - הם מכניסות כסף לי, למשפחתי ולשכני ומקיימות אותנו כישוב. אפילו המיסים שאנחנו משלמים לא כאלה גבוהים וההטבות שאנחנו מקבלים, גם אם הורדו בצורה דרסטית ב20 השנים האחרונות, לא משרתות את טובת הכלל. לשאלתך:"האם אתה מציע ש 44,000 יהודים לא יזכו לתנאי מחייה ראויים בגלל שהערבים לא מוכנים לוותר על אדמה?" התשובה שלי היא כמובן שכן. אם תנאי המחייה הראויים האלו באים על חשבון תנאי מחייה של אדם אחר, הם לא אמורים לקבל אותם. מה זה בכלל פשר האמירה "הערבים לא מוכנים לוותר על האדמה"? הם חיים עלייה. עקרונות של ייהוד, הפקעה והחזקת אדמות בידי לאום אחד הם גזעניים משורשם. לגבי הנתונים של צפיפות אוכלוסין, אני חוזר בי, צפיפות האוכלוסין בכוכב יאיר-צור יגאל גבוהה מרהט וכרמיאל ובכל היישוב הנ"ל אין ולו בית רב קומתי אחד ותנאי המחייה שם טובים מאוד הן מבחינת גודל הבתים והן מבחינת שטחים ציבוריים - כך שהנתון לא אפקטיבי.

revengen

New member
אינך שואל את השאלה הנכונה

השאלה הנכונה, כלל אינה קשורה לאף אחד מהנושאים שהעלת עד כה, והיא דיי פשוטה. השאלה הנכונה, שכל אחד מאיתנו , כולל אתה, צריך לשאול היא מי שמך להתנשא מעלינו? ברשותך, ארחיב. מבלי להתייחס לחוסר היעילות המופגן שיש בניהול דיון ענייני כאשר צד אחד יוצא מנקודת הנחה שהוא חכם יותר . מה גורם לך לחשוב שאתה, הנעלה שבבני האדם, שליח ה' מעל פני הארץ, אתה הוא היודע את והרע ואת הטוב? מה גורם לך , בכנות מוחלטת, לדבר כאילו יישות אלוהית שמה אותך כאן לפנות אלינו, מעוז הבורות והטיפשות, ולחנך אותך מחדש לערכייך? אתה מזה זמן לא קצר, עסוק בזריקת שאלות ואימרות לאוויר. אתה טוען כמובן , כאילו ערכת מחקר מקיף, שאתה "יותר שמאלני מ90% מבאי הפורום" ("באי" אגב, היא מילה יפה לא?). אך עם זאת, לרגע אחד לא טרחת לפרוש את עמדותייך ולסביר את עצמך, כאילו אתה משוכנע כי אני עוסקים כולנו באיזה משחק משמים של ניחושים. נותן לנו רמזים על מיקומך בקשת הפוליטית, אך לא חושף את עמדותייך, כאילו היו מסודות המדינה הכי שמורים. כל שנותר הוא לתהות, האם הפן המסתורי שיצרת לעצמך והערפל ששמת סביב דעותייך, הוא זה המעניק לך את העונג האלוהי? אנחנו לא רוקדים לצלילך, ואנחנו לא נר לרגלייך. אם אתה מעוניין לנהל דיון משמעותי בפורום הזה, עצתי היא שתרד ממרומי האולימפוס. בוא, הכר לנו אותך ואת מהותך. הסבר לנו מי אתה, מאיפה באת, על מה חונכת ובמה אתה מאמין. אז, נוכל כולנו לנהל דיון ענייני ומעמיק מבלי להרגיש שאנו צריכים להצדיק עצמנו לפני רוח האלוהים אשר באה לעמיד אותנו לדין. שיהיה רק בריאות.

מתכNET

New member
חשבתי שזה היה ברור

אני מצביע למפלגת העבודה,אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות כל שאר ההנחות שלך כאילו אני מרגיש נעלה או שליח ה מעל פני הארץ מופרכות ולא ראויות לתגובה רצינית.

למעלה