מדוע היה חור בגרוש?

l o r e

New member
מדוע היה חור בגרוש?

האם למישהו מכם יש מושג מדוע היה חור בגרוש? האם אתם משתמשים בכלל בצורות שונות וחומרים שונים (למעט המובנים מאליהם) למטבעות אצלכם?

Ihavenonick

New member
it appears that even the

chienese had a hole in their money http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=161671&sid=16 so it would ptobably isn't a very strange thing to have a hole in the money

lordsot

New member
בעולם המערכה שלי

יש שני סוגי מטבעות: אחד שהוא איגול קטן של זהב בתוך איגול גדול של פלדה והשני הוא איגול קטן של פלדה בתוך איגול גדול של זהב. בזמן שלום השני יותר יקר, ובזמן מלחמה הראשון יקר יותר. זה ממש כיף להצבן תשחקנים כך, בלהפוך את כול העוצר שלהם לגרושים.

JuffoWup

New member
אני בד"כ לא נוטה להעיר

אבל למען השם, תעביר את ההודעה דרך בודק השגיאות של Word.

0Pandemonium0

New member
זה נשמע מצחיק בטירוף, אבל רק לשה"ם,

כמובן. רק דבר אחד חסר: למה זה קיים? למה מטבע אחד שווה יותר בזמן מלחמה, ופחות בזמן שלום, ולהיפך?

l o r e

New member
יש בזה היגיון אם כי קצת בעייתי

בזמן מלחמה הפלדה כביכול יקרה מהזהב ובשלום להפך. הפלדה משמשת לחישול נשקים, והזהב לסחורות. סוג כזה של שיטת מטבע יהיה הגיוני רק בחברות בהן הפלדה יחסית נדירה, במיוחד בזמן מלחמה.

מירטל

New member
הבעיה שלי היא יותר עם

הקטע של החישוקים ויצירת הדברים האלה - פלדה כחומר גלם דורשת הרבה מאוד מאמץ, והיא טובה יותר מברזל לא רק ככלי נשק, אלא גם כלהב מחרשה או כסכין קצבים, למה לטרוח לצור את הפלדה בשביל מטבע? במה פלדה במטבע טובה יותר מסתם ברזל? הסיבה השניה היא יצירת המטבעות : בפועל, כלכלה לא יכולה להחזיק מעמד אם עלות היצור של המטבע גבוהה מערכו, בדרך כלל שמדברים על עלות יצור מדברים על משקלו בחומר גלם, כי עלות היצור היא די נמוכה - בעולם של יצור תעשייתי זהה ומכונות עלות היצור של המטבע שתיארת ( מטבע שמורכב מעיגול מתכת אחת סביב מטבע ממתכת שניה) הוא יחסית זניח ולא חשוב. אבל בעולם שבו אין יצור המוני, וכל מטבע כזה דורש הרכבה אישית, כדאי שתסביר איך מי שמייצר את המטבעות מצליח לעשות את זה בלי לפשוט את הרגל.

Super Monkey

New member
אם באמת באמת לחוץ לקחת לשחקנים

את הכסף, אז תמיד יש את האופציה המהנה של פשוט: לזרוק אותם לכלא. -המשמר לוקח להם את כל הרכוש, ואתה מחזיר במהלך הרפתקת "בריחה מהכלא" מה שבא לך לחלק להם. חוץ מזה שלא תמיד צריך לתת להם ים של זהב אחרי כל הרפתקה, זה לא משחק מחשב שאם את הורג אורק אז "נופלים" ממנו מטבעות... יש גם אורקים עניים.

למעלה