מדוע בחרתי בשמאל?

מדוע בחרתי בשמאל?

בצעירותי לא היתה לי דעה מגובשת, ולכן הקשבתי לכולם, לכל האנשים שדיברו על הנושא. קראתי מאמרים שונים, ונתתי לכל הדעות זמן שווה. הבחנתי רק בעובדה שמרבית האנשים החכמים והמבריקים ביותר הביעו דעות שמאלניות. ובסיכומו של דבר, לא נותר לי אלא לבחור בצד שדיבר יותר את הראציונל שבי, שלמרות מחמאותיכם איני רואה עצמי כטיפשה במיוחד. (ברור לי שרבים מכם יבטלו טיעון זה, רק בגלל דעותיי}. ובאשר למתנחלים - טוב, הם לא עשו דבר לא חוקי ע``פ חוקי הכנסת שהיתה דומיננטית באותה תקופה, ימנית. וחוק הוא דבר יפה, אבל אני דיברתי על החוכמה האישית של כל מתנחל ומתנחלת. הם בחרו בסגנון החיים הזה, שלא יבואו עכשיו בטענות. זאת היתה בחירה שלהם. חוקי או לא.

את לא מכירה בעובדות

כל ממשלות ישראל תמכו בהתנחלויות. הראי ממשלה אחת שבתקופתה לא הוקמו ויושבו התנחלויות.

a - s -inv

New member
את לא קנית בשוק איך תבחרי ימין? (-8

ולגופו של עניין אם למה שהשמאל עשה ועושה את קוראת רציונליזם היי שלום אך עוול אחד אל תעשי,,,,אל תאשימי את המתנחלים שמתישבים בארץ ישראל היהודית האמיתית זה עוול שלא נשכח ולא נסלח לשמאל

a - s -inv

New member
אה הבנתי,,,,,,,,,, (-:

את מצטערת ומכה על חטא על זה שבחרת בשמאל ולכן את אומרת מדוע בחרתי בשמאל,,,,,,הבנתי הבנתי זה בסדר אני מבין אותך לרגע חשבתי שאת מסבירה לנו למה כדאי למה להבין כך כשאפש להבין הפוך?

אלי1.

New member
מה שבחרת, בחרת.

אבל תיקוניים, ברשותך: הם לא בחרו בסגנון החיים הזה. הסגנון היה לגמרי אחר, עד אותה נקודה שנהג משאית יהודי היה מעורב בתאונת דרכים, והנפגע היה במקרה (ויש כאלה שיגידו שלא במקרה, אבל זה ויכוח אחר) ערבי. שנית, הכנסת הדומיננטית של אותה תקופה עדיין לא היתה ימנית, וכשיצחק שולח אותך להיות חלוץ, אתה לא מתחיל לחשב את קיצה של הנחלה החדשה שלך לאחור - אתה הולך. לגבי החוכמה שלהם (שהיתה, לדידך, חסרה באותה תקופה) - כולנו חכמים בדיעבד, ולא ניתן לשפוט את החברים הללו לחומרה, בדיוק כמו שלא ניתן לשפוט את תושבי קרית שמונה על שהלכו להתיישב שם.

למעלה