מדוחמי כוהל

• פותח הנושא nevs
  • פורסם בתאריך

nevs

New member
מדוחמי כוהל

אני מתעניין במדחומים האלה כבר זמן מה מאז המליצו לי עליהם. ממה שהבנתי הם מדוייקים יחסית. האם יש מישהו שמשתמש בהם? האם אפשר למדוד איתם טפמרטורה נכונה בכל מצב שהם מונחים או שהם חייב להיות עומדים? האם יהיה הבדל בטמפרטורה כאשר המדחום עומד או שוכב? (אני שואל בגלל שהמדחומים שמדדתי איתם עד עכשיו, הגיעו להבדלים של 8 מעלות בין עומד לשוכב. מה שכמובן ממש לא נראה הגיוני. עד כמה הם מדוייקים, האם אם מאמינים שאפשר לסמוך על הטמפטורה שהם מראים מספיק בשביל הדגרה של ביצים? רן אם אני זוכר נכון אתה השתמשת בהם לפחות לזמן מה... תודה נבו

רן333

New member
אני משתמש במדחומי כוהל

כבר לא מעט שנים. אני משתמש בהם גם במסגרת גידול הנחשים, וגם במסגרת הדגרת ביצים. האמת היא שאף פעם לא חשבתי על הבעיה שאתה מעלה. אבל לפחות בחלק מהמקרים השתמשתי במדחומי כוהל במקביל למדחום דיגיטלי, ולא מצאתי הבדלים משמעותיים. לכן, אני מאמין שאם הבעיה שאתה מתאר באמת קיימת, היא גורמת לכל היותר לאי-דיוק קטן, רחוק מאוד מהבדלים של 8 מעלות. בכל אופן, כנראה שכדאי לבדוק את העניין בצורה מדוייקת. אולי אעשה זאת באינקובטור שלי, אחרי שאסיים להדגיר בו את הביצים של השנה.

nevs

New member
אנחנו מדברים על מצב המדידה נכון?

לגבי עומד או שוכב? אשמח אם תבדוק את העיניין בינתיים יצא לי להזמין זוג מדחומי כוהל לעצמי. תודה בכל מקרה.

Itamar Levy12

New member
אני

משתמש במדחומי כוהל בגלל שכספית היא רעילה וגם היום מדויקים. אני מקווה שאנחנו מדברים על אותם מדי חום,אני מדבר על הארוכים והדקים(מה שיש במעבדות בית ספר ויכול ליהיות שראיתי כזה באינקובטור שלך רן)

רן333

New member
מדוע רעילות הכספית רלוונטית?

הזוחלים שלך לועסים את המדחומים ובולעים את התכולה שלהם?

Itamar Levy12

New member
המד חום יכול להישכר בטרריום

אם הוא נמצא במצב של עמידה והוא נופל(קרה לי פעם עם מד חום של כספית עוד לפני שלמדתי כימיה וידעתי שהיא רעילה והשתמשתי בהם ואז אמרו לי שזה מסוכן)

כשהייתי ילד מדדו לי חום עם מדחום

כספית סטנדרטי לבני אדם. מדדו לי בפה (כי כבר הייתי בוגר) אבל אחרי כמה דקות בטעות נשכתי אותו ושברתי אותו בפה. ירקתי את החלק שהיה לי בפה והכל היה בסדר, שום דבר לא הספיק להשאר לי בפה. הכספית מוגנת יפה מאוד מאחורי הזכוכית והסיכוי שנחש ישבור מדחום כזה הוא קטן אם לא שמים אותו בצורה מוזרה.

למעלה