מדובבת מתוסכלת

d i v e l

New member
מדובבת מתוסכלת

שלום לכולם, אני חדשה כאן. עשיתי לפני שנה ומשהו קורס באולפני תומיתות אבל הבעיה במקומות כאלה היא שזו מאפיה של אותם 4-5 שחקנים שמדובבים את כל הסדרות שמגיעות. בכל אופן, אני באמת מוכשרת בעניין הזה, יש לי קשת מגוונת של קולות ואינטונציות ומעוניינת לדעת היכן יש אולפן "עם ראש פתוח". אשמח לתגובות גם מהמנהלים. כדאי לכם לנסות אותי. יום טוב. :)

מאיוש33

New member
למה מאפיה?

ו..סורי אני לא יכולה לעזור לך.... אני רק יודעת שאולפני נ.ל.ס, וגפטו מחפשים כל הזמן קולות חדשים לסדרות שלהם כי הם עושים קורסים אז את יכולה לפנות אליהם! חוצמזה אורלי עובדת ב-נ.ל.ס!!

Hawkgirl

New member
הא ידעתי! X_X

אני מצטערת לומר את זה, אבל מ-ע-ו-ל-ם לא אהבתי את תומיתות. הפעם הראשונה שראיתי הצצה לאולפנים שלהם היה לפני המון שנים, כשהראו בערוץ הילדים את ה"מאחורי הקלעים" של הדיבוב של אוסקר(החייזר הוורוד הזה, זוכרים? O: ), הראו איזה 4 או 5 אנשים עומדים וצועקים יחד לקולות רקע, ואם אני זוכרת נכון, הם ציינו שהאולפנים האלו הם רק של מספר אנשים מסויים, או שהם משפחה ורק הם מדבבים שמה. בקיצור, משהו שרק מספר אנשים מסויים בעל קשר מסויים מדבב שם. כבר אז חשבתי שזה רעיון מאוד טיפשי ומה אם גם מישהו אחר רוצה לדבב. חוץ מזה.. הפסקתי להעריך את העבודה שלהם ברגע שהגיעו לפרקים המעניינים של יוגי הו. כל הרעים בסדרה היו עם אותו מדבב, שנתן לי לפחות תחושה, שהוא לא מתאמץ בכלל לשנות את הקול. בנוסף הרסו לי את הדמות שאני הכי אוהבת מהסדרה, ותסלחו לי, אבל "כישרון המשחק" המאוד עגום של אותה אישה שדיבבה את הדמות. בגלל שכל כך התבאסתי מהדיבוב שלה, פשוט הורדתי את הפרקים שהדיבוב נהרס בהם לחלוטין, בגרסא האנגלית והיפנית(ואם יורשה לי לומר, הדיבוב האמריקאי ליוגי הו פשוט מעולה). טוב, מה זה גלשתי, תומיתות מעוררים אצלי רגשות מודחקים X_X בכל מקרה, תנסי להתקשר לאולפנים אחרים בארץ, ויש מספיק כאלו, תספרי שעברת קורס דיבוב ושאת מעוניינת להגיע ל-Voice Test לכל סדרה שהי, ככה תשגעי את כל האולפנים עד שמישהו יזמין אותך O: תעברי פה גם קצת על ההודעות בפורום, צריכה להיות הודעה(במקרה שלי XD ) עם מספרי הטלפון ומידע כללי כזה על כל מני אולפנים בארץ O: בהצלחה D:

לגבי תומיתות:

לזכותם של תומיתות: האולפן הזה התחיל - כאולפן ביתי בביתם של גיתית שובל ורון דוריאן. זה היה אולפן שנמצא בבית שלהם במבשרת ובשלב מסויים הם הקימו אולפנים במושב שורש. הסיבה שאת רואה שם כל הזמן את אותם שחקנים פחות או יותר - זה בגלל שהם רוצים לשמור על ייחוד באולפן שלהם. שיהיה להם ר-ק את השחקנים שלהם - כדי שהקולות לא יתנגשו עם דיבובים של אולפנים אחרים. היו מספר שחקנים ש"בגדו" בהם ודבבו באולפנים אחרים במקביל, כמו למשל: לירז ברגמן (המכשפה מהשלישיה), שאולי הלוי (שאפילו ביים באולפני דאבידאב),ניר רון, וגם אני דבבתי שם סדרה אחת ויחידה. (red-wall) אבל לא המשכתי שם אח"כ... כששחקנים "שלהם" דבבו באולפנים אחרים - זה בלשון המעטה - הפריע לתומיתות... כי כפי שכתבתי בתחילת ההודעה, חשוב להם לשמור על ייחוד לאולפן שלהם. שוב, זה נכון לשנת 2001 - אני לא יודע איך זה היום. בגדול - אי אפשר להגיד עליהם 'זילזול בעבודה' או 'חוסר מקצוענות' - כי אני אגלה לך - שבזמנו הם אפילו היו צריכים לעשות תיקונים למיקס של דיבוב שאולפן אחר בארץ (לא נומר את שמו) עשה כ"כ גרוע - וכדי שהסדרה תעלה לשידור הערוץ העביר לתומיתות שימקסס את הסדרה מחדש, כדי שיהיה אפשרי להעביר אותה שידור. אני לא אגיד את שם האולפן, רק אספר שהרמתי גבה כשראיתי איזה אולפן דיבב את אותה סדרה שתומיתות היו צריכים לתקן. מה גם - שכש'נגה תקשורת' החליטו להוציא את הביגבאגים לחו"ל - הם נתנו לתומיתות להפיק את הדיבוב באנגלית (שדרך אגב, דובב בדיוק על ידי אותם שחקנים שדבבו את זה בערוץ הילדים, ככה שתהי בטוחה שזה שיש להם את השחקנים שלהם - זה לא מתוך חוסר מקצוענות - אלה באמת על מנת שלא ישתתפו בסדרות שלהם שחקנים שיש בדיבובים של אולפנים אחרים..) מה שאני כן מסכים איתך - הם שמים יותר דגש בדיבוב שלהם על "ליהוק הקולות" ו"איכות הסאונד" וליפסינק..והגשת הסדרות בזמן. אבל הרבה פעמים זה בא על חשבון איכות המשחק. זה לא שהם לא מקפידים על משחק - אבל אני יכול להגיד לך שכשהיו רפליקות שנעצרתי לראות מה קורה לדמות לפני שהקלטתי, ולקלוט את ה'סאבטקסט', קבלתי הערה כמו "בשביל מה אתה צריך לראות? כשאתה מדבב אתה משחק רק עם הגרון.." לעומת זאת במכינה שלהם - הם דווקא כן שמו דגש גדול על נושא המשחק. כפי שציינתי בהודעה אחרת - שני השיעורים הראשונים התמקדו אך ורק באיך "לדבר טקסטים" ולא לדקלם. קיצר - הרבה פעמים קורה שהמשחק נבלע שם בגלל דברים אחרים שהם מקפידים עליהם - ולכן זה יוצא כמו שזה יוצא... לכל דבר יש את המינוסים והפלוסים שלו..

Hawkgirl

New member
נמנמ, כמה דברים O:

אני לא אמרתי שהם מזלזלים בעבודה או חסרי מקצוענות(וכשרשמת את זה קראתי מחדש את ההודעה שלי לוודא באמת שלא רשמתי את זה OO" ). זה רק להבהיר O: אממ, חוץ מזה, שום דבר ממש שאמרת לה גרם לי להתרשם מהם, רק חיזק את הדעה שלי עליהם :/ טוב, זה ישמע ממש טיפשי אבל זה ממש לא נראה לי "נחמד"(זו המילה המתאימה?), אני אחמיא לעצמי(מה שאני לא נוהגת לעשות XD ) ואומר שאני אדם שמאוד דוגל בלהיות נחמד ואדיב לאחרים, ותמיד לגרום לאחר לשמוח גם אם זה בא על חשבון האושר שלי O: כך שאם אתה אומר לי שיש מישהו שחושב בצורה(וזה התחושה שאני מקבלת ממה שתארת) אגואיסטית, זה רק גורם לי להתרחק מאותו גורם O: השמירה הזו של "היחודיות" ממש לא נראית לי באה מהכוונות הנכונות, אם יש בכלל כוונה ומטרה לזה. בכלל נראה לי שהרעיון לשמור את העסק כמשפחתי בא ממטרה אחרת, אבל אני לא אומר מה היא כדי לא לזרוק סתם השערות ודברים שאני לא יודעת, לאוויר. ומה שאמרת, שאמרו לך שאתה לא צריך להסתכל על הסרט אלא רק לדבב... מאכזב אותי לדעת שיש דברים כאלו :/ מצב הדיבוב בארץ מ-מ-ש לא טוב, ואין מה להתכחש לזה, ובגלל דברים קטנים כאלו אפשר להבין גם למה. ביפן כל מדבב נחשב לאליל, הם הופכים לזמרים, שחקנים, קריינים, נפתחים להם אתרים, מועדוני הערצה.. כי העבודה שמה היא קדחנית, יש השקעה מטורפת, סגנון העבודה הוא גם שונה... זה לא טוב, ולא נכון לתת 100% במשהו מסויים ולהפחית קצת מהאחר.. זה יותר עבודה, אבל צריך לתת הכל-בהכל.

שלא יהיו אי הבנות

מה שאנ מספר - היה נכון לשנים 2001-2002. מאז לא היה לי קשר עם אולפני תומיתות... יכול להיות שדברים השתנו מאז - ואולי היום הם כן מאפשרים לשחקנים שלהם לעבוד באולפנים אחרים. בקשר להערה על אותו במאי: כשאותו במאי אמר לי "בשביל מה אתה צריך לראות?" זה היה שבקשתי לראות רפליקות מסויימות באנגלית לפני שהקלטתי אותם בעצמי....זה לא היה בקטע של "אל תסתכל על המסך בכלל.." אלה שהייתה לו בעיה עם זה שרציתי לדעת מה ה"משמעות" שמאחורי המילים בכמה משפטים קטנים - כי קלטתי את ה"סאבטקסט" לאט...וזה הדבר האחרון שהם רוצים להתעכב עליו שם... קובי אשל לעומת זאת תמיד עבד הפוך. וזה אחד מהדברים שהכי אהבתי בעבודה איתו: תמיד אמר "לראות קודם את הרפליקה לפני שעושים..." ובקשר לליפסינק "להמר.." אם נכנסים מאוחר אפשר להקדים את זה...וחבל שהסינק יבוא על חשבון המשחק... דרך אגב, אני מצטער אם נוצר רושם שהעברתי עלייך ביקורת או משהו במה שאמרתי קודם. פשוט רציתי לנמק לך למה שם את כל הזמן תראי את השחקנים הקבועים שלהם שבאולפנים אחרים כמעט ולא תראי...כלומר: זה הנימוק שהם נותנים בד"כ לאנשים שרוצים לעבוד אצלם - מרחוק.

Hawkgirl

New member
זה בסדר XD

נמנמ, וקובי אשל ממש השתפרו עם הזמן O: ארתור עדיין הסדרה הכי טובה שלהם ^^ חבל שהחליפו מדבבת לאתור, אבל כמובן שלא הייתה להם ברירה בשל הנסיבות העצובות ]:

porky169

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo134.gif

במיוחד אחרי מה שהם עשו לדרדסים ולהארווי טונס(קספר ושות')

OrlyNL

New member
"המנהלים" זאת אני ../images/Emo6.gif

ואמנם אני עובדת בנ.ל.ס, אבל אין לי שום קשר להחלטות לגבי מדבבים...אז אני מתנצלת מראש
את מוזמנת להציץ בטאגליינס שלנו. יש שם רשימה של אולפנים בארץ שעוסקים בדיבוב. תרימי טלפון, תבקשי לשלוח קורות חיים, ותשאלי בנימוס מתי יש אודישנים. בהצלחה

findlovenow

New member
ממש לא נכון

הי, אני עובד כמדבב בכמה אולפנים שונים, ואני חייב להגיד שתומי תות מחפשים בלי הפסקה קולות חדשים. לגבי המכינה - אני מכיר לפחות 10 אנשים שעובדים היום בתומיתות שהם בוגרי מכינה. אין שום משפחה ושום כלום. בכל אולפן יש כמה מדבבי-בית שהם לפעמים גם במאים שמלוהקים להרבה סדרות. אבל תמיד יש דרישה לרענן ולחדש את מלאי הקולות. מה גם שלא רק האולפן אחראי על הליהוק. לפעמים הערוץ הוא זה שבוחר את הקולות, ולפעמים אלה המפיצים מחו"ל. יש שחקנים שפשוט יש להם קול "מבוקש" כי הוא דומה לקולות המקוריים מארה"ב. בכל מקרה, כל זה נכון לגבי כל האולפנים שעבדתי בהם. דווקא בתומיתות העבירה הידידותית והקלילה מקבלת הרבה שחקנים חדשים. המינוס הגדול שלהם הוא שהם נמצאים יחסית רחוק מהמרכז , במושב שורש.

לא אמרתי שהם לא לוקחים בוגרי מכינה

רק ציינתי שיש להם את השחקנים הקבועים שהם רק שלהם. ולכן בסדרות שלהם - אתה תראה את השחקנים חוזירם על עצמם - ולא תראה אותם באולפנים אחרים. כי כמו שאמרתי - הם רוצים לשמור על ייחוד באולפן שלהם כדי שהקולות לא יתנגשו עם סדרות אחרות... האוירה שם בהחלט ידידותית וחמה בסה"כ, ממה שזכרתי... לא עבדתי שם מאז 2002... ודרך אגב - המרחק אולי קשה לנסיעה - אבל ממש לא מונע משחקנים להגיע לשם מרחוק...

למעלה