מדהים.

Dazed&Confused

New member
מדהים.

למה אנחנו מרגישים צורך להגיב על דבר כמדהים? כתבו פה כבר על הצורך להגדיר תחושות במילים, על השימוש במילים בכלל, משמעויות של מילים וכו´. אבל אני רוצה להכנס לנושא של התדהמה. כשאנחנו קוראים/שומעים סיפור עוצמה(כן גם "סתם" הודעה כאן), למה נכתוב "מדהים"? נגיב בתדהמה? למה כששמעתי לפני כשעה את "In the court of the crimson king" רציתי להגיד, "מדהים...!"? קשה לי להסביר במילים את ה"בעיה" (אוו... אתם לא רואים הזדמנות?) שיש בשימוש במילה מדהים, את התדהמה הזאת, הצורך להביע אותה.. אולי אין לנו מילה יותר טובה? מה אנחנו רוצים בעצם? למה אנחנו מרגישים ככה? אני מאמין שתבינו למה שאני מתכוון. אני בטוח שבתגובות יהיה הרבה. בפורמט הזה אנחנו יכולים להזרים אנרגיה לכל אחד שחושב בנושא הדיון, לעזור לכל אחד להוציא את מה שיש לו. כל אחד שקורא את ההודעה הזאת יכול לכתוב משהו שיועיל לכולם. יש הזדמנות בכול מצב, רק צריכים להיות ערים ומודעים. אנשים ערים ומודעים יכולים לתת כוח אחד לשני, אנשים שמקבלים כוח אחד מהשני יותר ערים ומודעים. כל אחד פה נמצא בהדמנות, הזדמנות להוציא מעצמו משהו שיעזור לו ולכל מי שמשתתף בעניין, דהיינו קורא את ההודעות (מושפע מהמקרים), ובתקווה כותב (משפיע), מממש את ההדמנות שיש בכול מקרה. צריך להיות ער לכל מקרה. אנשיפ מודעים שנותנים כוח אחד לשני "פותחים" אחד לשני את הראש ועוזרים בקבלת האנרגיות שיתנו לאותו האחד לממש את מלו אפשרויותיו ברגע נתון. אני מאמין שאנחנו יכולים להבין את הנושא הזה וכל נושא אחרי שיועלה, ולהגיע לתובנות (רציתי לכתוב "תובנות מדהימות" אבל אז הבנתי. מה תגידו על זה..?). יש פה כוח עצום ופונטצייל עצום. בסוף כתבתי בשני נושאים למעשה, יכול להיות שיצא קצת מבולבל בסוף אבל אני מאמין שזה יובן. בואו נראה לאן נגיע בנושא שהתחלתי לכתוב עליו...

יה-יה

New member
מדהים ../images/Emo8.gif

החיים של רובנו, בדרך כלל, לא שופעים חוויות מדהימות ביומיום. הכוונה היא שרוב הזמן לא קורים לנו דברים עוצרי נשימה, כאלו שאתה עומד מולם ללא מילים. הסיבה לכך נעוצה, לדעתי, בנקודת המבט שלנו. כי, בעצם, הכל מדהים. חלקנו פשוט לא רואים את הכל עדיין. (אולי אני אדבר בשם עצמי??) אני יודעת שכל הדברים המדהימים שאני קוראת כאן (אני בכוונה משתמשת במלה ´מדהים´, כיוון שהיא הנושא שלי כרגע. אני, אישית, לא משתמשת בד"כ במלה הספציפית, אבל בהחלט מרגישה כך) עושים לי משהו שאין לי מלה אחרת לתאר אותו. מה בעצם מדהים אותנו? מישהו/משהו שקרה לו דבר לא שגרתי - תובנה, אירוע, "צירוף מקרים", מחשבה מעוררת, משפט שבא בדיוק במקום, מראה מיוחד ועוד. אני מרגישה בתקופה האחרונה כמו תינוק. כל יום אני מגלה משהו חדש, שתמיד היה שם קודם, אבל לא ראיתי אותו. אולי כן ראיתי, אבל לא באמת . תינוק למד כשהוא בשל לכך. אין טעם ללמד תינוק חשבון, כי הוא עדיין לא בשלב שוא יכול לקלוט מושגים כאלו. אני תינוק. אני לומדת כל יום דבר חדש, כשאני בשלה לכך. דמיינו לרגע פרצוף של תינוק, כשהוא מגלה בפעם הראשונה שכשהוא מחייך אל אמא... היא נ-מ-ס-ה... עכשיו דמיינו את עצמכם היום, מול גילוי. מול חידוש בתפיסה שלכם, מול משהו שלא דמיינתם שקיים. משהו שעושה לכם טוב/רע/כואב/מלבב... משהו שעושה לכם... להרגיש. נ-מ-ס-י-ם... וזה כל הקסם. זה עוצר נשימה, זו תחושה של אין מילים, זו תחושה של ´וואוווווו´!!! זה מדהים. אז איך אפשר לשמור את זה בבטן ולא להגיד לכל העולם: "מדהים " יש לי עוד כמה דברים להגיד, אבל כבר התחלתי להתבלבל עם המחשבות. אז עד כאן שידורינו להודעה זו. יה-יה.

למעלה