מדהים!

BravoMan

Active member
זה באמת גאוני!

לשים מחשב ישירות בתוך פח זבל מתוך ידיעה שהמשתמש יצטרך לזרוק אותו בקרוב.

ואם לדבר ברצינות:
למעט המראה היפה, אין למחשב הזה אף נקודה טובה.
אותה חומרה בדיוק ללא המיתוג של Apple תעלה חצי (אם לא פחות), ויכולות ההרחבה שלו באמת זוועתיות, כמו של רוב המקים שנתקלתי בהם.

בהחלט לא מחשב שהייתי לוקח בתור מפתח, וכנראה שרק אומן שחוש אסטטי יותר חשוב לו מביצועים יבחר בו בתור כלי עבודה...

noa_f

New member
כרגיל, אתה טועה.

אבל זה מה שקורה כשיש דיעות קדומות, כנראה.

כבר בדקו את ענין התמורה-מחיר ואם תנסה לבנות מחשב בתצורה דומה (כמובן ללא האינטגרציה המלאה, צריכת האנרגיה הנמוכה, מארז קומפקטי במיוחד ואפס רעש של המק) - תגיע למחיר גבוה יותר... ועדיין תישאר עם פחות זכרון (ועם וינדוס
).
http://www.futurelooks.com/new-apple-mac-pro-can-build-better-cheaper-pc-diy-style/

בנוסף: המחשב הזה הוא כרגע המחשב שניתן למיחזור בצורה הכי טובה (לאנשים שחושבים על הסביבה) וגם קיבל את אחד הציונים הגבוהים יותר במבחן של אפשרויות שדרוג ופירוק לצורך תיקון.
http://www.iphonehacks.com/2014/01/ifixit-tears-new-mac-pro.html
יכולות ההרחבה שלו אדירות ובכלל אינן קרובות למה שקורה במקים האחרים (שרובם הם לפטופים, כידוע. וזהו מוצר שהשדרוג שלו לא ריאלי ברוב הדגמים של רוב היצרנים).

BravoMan

Active member
קראת את הכתבות עליהן קישרת, או ששמכת על

Google?

המחשב הזה הוא בעל ציון הרחבה ושדרוג הכי גבוהה ביחס לקו ה-Macים.
אם ניקח לדוגמה את ה-iMac (יש לנו אחד כזה, אחת מטעויות הרכישה הגדולות של המשרד), הוא קיבל אצלם ציון 5 - בינוני, אבל הדבר היחיד שאפשר לשדרג בו זה הוספה של מודול זיכרון בודד!
וזה מחשב שולחני לכל דבר, כלל לא מחשב נייד.

אגב, גם בכתבה הראשונה מתלוננים על חוסר יכולות שדרוג שהשוואה למחשבי PC.

אבל הכתבה הזו לא ממש הוגנת:
הם ניסו לרכוש בדיוק את אותם הרכיבים ולדחוף אותם בדיוק לאותה קופסה, בעוד שאני דיברתי על "להתפשר על עיצוב".
אם לא מנסים לדחוף הכל לפח זבל קטן, אלא רוכשים מארז נורמלי שמאפשר בחירה בלוח אם נורמלי שבתורו לא מגביל בחירה במעבדים, אפשר בהחלט לצמצם עלויות בצורה ניקרת.

שזו אגב, נקודה שמוזכרת בסרטון:
המחשב קומפקטי כי כל היוצרים הרציניים מחזיקים ארון שרתים בשביל האחסון שלהם.
נו יופי - במקום עוד כמה סנטימטרים למחשב (שלהזכירך אמור להיות שולחני ולא נייד) אנחנו נחזיק שרת, וכבלי רשת וסוויטצ'ים מיוחדים כדי להעביר את המידע בצורה סבירה עליו.

גאוני.
אם יהיה לי זמן, אנסה לחשב כמה באמת PC בעל מפרט מקביל או חזק יותר עולה.
יש לי הרגשה שאפילו אם אפתח את ZAP, עם המחירים המוגזמים בישראל, אצליח ליצור משהו זול יותר ועצמתי יותר.

noa_f

New member
ראשית, המחירים של רכיבים מחשב בישראל לא

כאלה מוגזמים (כי אין מכס). הבעיה היחידה היא שהמבחר יותר מוגבל מאשר בחו״ל, כנראה בעיקר בגלל השוק הקטן.
שנית, אתה לא קהל היעד של המחשב הזה (גם אני לא). המחשב הזה הוא תחנת עבודה סופר רצינית שמיועדת לעריכת וידאו כבדה ולרינדורי תלת ממד רצינים ולחישובים מתמטיים כבדים. אתה לא עוסק בזה (לפחות ממה שסיפרת על עצמך בפורום).
אני לא יודעת לגבי מתימטיקה, אבל עריכת וידאו כמעט תמיד נעשית מדיסקים חיצוניים/נשלפים וכו׳.

ולגבי המארז: כן, יש אנשים שהגודל (קוטן) חשוב להם. יש אנשים שזקוקים למחשב שקט במיוחד. אתה לא אחד מהם, אבל כבר ביססנו את זה שאתה לא קהל היעד של המחשב הזה. השאלה היא, למה אתה פוסל צרכים של קהל יעד אחר, במיוחד כשאתה לא מכיר אותו?

למעלה