מדהים, מפליא, מרתק!

מדהים, מפליא, מרתק!

ח' תלמידת סמינר יוקרתי ממרכז הארץ הגיעה מלווה בהוריה שבועיים קודם חתונתה ל'מכון אזימוט', מכון לניתוח כתבי יד ביישוב מבשרת ציון. ברשותה היא החזיקה סידור שקיבלה מחתנה לעתיד, שעל הדף הראשון נכתבה הקדשה בכתב ידו. הכלה פנתה למכון לאחר ששמעה שניתן לוודא את מידת התאמתם של בני זוג על ידי ניתוח גרפולוגי של שניהם. לאחר עיון לא ארוך בכתב היד שלפניו, קבע מר יחזקאל שגב-ראש המכון, כי הכותב הינו אדם שאינו בקו הבריאות הנפשית, וכי הוא סובל ממחלת נפש. חד וחלק. הכלה וההורים לא ידעו את נפשם מהלם ותדהמה. תשובה זו הייתה הדבר האחרון לה חיכו. בתחילה הם ניסו להשפיע על חזי שיחזור בו מניתוחו, אבל לאחר שהם הבינו כי מדובר בדבר מדויק מדי, הם פנו לברר מידית את דבר התזה המופרכת כל כך. יום לאחר מכן הגיעו שני בחורי ישיבה למשרדו של חזי על מנת לבדוק כתב יד, הם הניחו לפניו כתב אך לא תרמו מיידע אודות זהות הכותב. חזי עיין בכתב וגם כאן קבע כי המדובר באדם בעל הפרעה נפשית. אז הסתבר שהבחורים נשלחו על ידי אבי הכלה באופן אנונימי, על מנת לוודא שנית שאכן זוהי הדיאגנוזה האמיתית. אך חזי זיהה את זה. סוף הסיפור היה שלאחר בירור קצר התברר שאכן החתן הינו חולה נפש, ובעבר אף היה מאושפז. היום תלויה במשרדו של חזי תמונה גדולה עליה נכתב-יבורך שליח ד'.

דיוק מיקרוסקופי

דיוק מיקרוסקופי הוא קם בבוקר פונה למשרדו, שם בחדר הניתוחים הגרפי שלו, הוא מנתח כתבי יד עד לרמת דיוק מיקרוסקופית, וזאת בעזרת תוכנת-מחשב, יחידה בעולם, שהוא עצמו פיתח בעזרת בניו. המדובר במר חזי שגב-ראש מכון 'אזימוט' לשירותי אבחון ואימות. שגב הוא גרפולוג על, מהטובים בתחומו בעולם ומהמומחים בגרפולוגיה בארץ. עדיפותו של שגב על פני הקולגות שלו בתחום, היא בעיקר בזכות תוכנת מחשב מיוחדת שפיתח, בעזרתה הוא מנתח את כתבי היד שמגיעים אליו. אפשר לומר שברגע בו מגיע כתב יד אל חזי הוא למעשה מקבל את המפתח לנבכי נפש הכותב על שלל נטיותיו, תכונותיו, תאוותיו, ואופיו, מה שנותן לו את האפשרות לטפל במגוון רחב ביותר של נושאים הקשורים בדיאגנוזה מדויקת זו, כמו הכוונה מקצועית, התאמת שידוכים, חקירות, רפואה משלימה ועוד. גרפולוגיה היא מדע המנסה לחקור את הקשר שבין כתב ידו של אדם לבין התנהגותו, תכונותיו ומידע נוסף הנוגע לו. הנחות היסוד של הגרפולוגיה היא שכאשר אדם כותב, תכונות שונות שלו מוצאות ביטוי בכתב ידו. כמו כן אדם אינו יכול לשנות מרצונו את צורת כתיבתו, בלי להותיר סימנים ניתנים לזיהוי לשינוי זה. המנגנון להפקת תנועות הכתיבה נמצא במתואם למצב מערכת העצבים המרכזית ומשתנה בהתאם לה. בנוסף אות או צורת תו אינה מייצגת בהכרח תכונה מסוימת. המשמעות של האות או התו מוקשת על פי הנסיבות, ההקשר ועוצמת הלחץ. "מעל שלושים שנה אני עוסק בגרפולוגיה" מספר שגב, "למדתי גרפולוגיה מתוך מגמה סקפטית וזאת כדי לעמוד מול גרפולוג ולהראות לו שהוא לא יודע כלום. אבל, נפלתי, ובדיוק הפוך, כי נוכחתי לדעת כי בגרפולוגיה יש הרבה מעבר לסתם עוד אמונה טפלה. למקצוע הגרפולוגיה התוודע שגב 'במקרה'. "כשהייתי בחור צעיר התגלגל לידי ספר גרפולוגיה, ומתוך בדיחות הדעת עיינתי בו ולמדתי אותו, ומה שהתחיל כבדיחה בעייני התגלה לבסוף כדבר נכון ורציני לגמרי, הוקסמתי. לאורך זמן עשיתי ניתוחי כתב יד לעשרות אנשים שיצאו נפעמים מרמת הדיוק. לאחר כמה שנים, כאשר למדתי באוניברסיטה התחלתי לחפש את הנקודה המדעית של התחביב הזה. במשך זמן שהייתי בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה ושם נתנו לי הרופאים כתבי יד של חולים, לאחר מעקב ארוך החלטתי לפתח את העיסוק בכתבי יד. עם השנים הקמתי את 'מכון אזימוט' שמספק על פי ניתוח כתבי היד שירותי אבחון. המכון התפתח מאוד וכיום הקליינטורה שלו מגוונת ביותר, חוץ מאנשים פרטיים משתמשים במכון גם רופאים, פסיכיאטרים, חברות ביטוח, מפעלים, חברות תעופה, משרדי חקירות, בתי המשפט, ואפילו מערכת הביטחון. _______________________________________________

רטלין גרפי

רטלין גרפי "הגיע אלי ילד בכיתה א' עם הפרעות למידה והיפראקטיביות, שלאחר אבחון הוטל על הוריו לתת לו את תרופת 'רטלין' הידועה והשנויה במחלוקת. ההורים לא ידעו את נפשם, והחליטו להגיע אליי לאבחון. בדקתי ואמרתי מפורשות הילד הזה לא צריך רטלין. ההורים אמרו כי הילד עשה בדיקה פסיכולוגית וכך נקבע בפירוש, אמרתי שוב הוא לא צריך רטלין!. על פי כתב היד שלו אבחנתי את הסיבה, הבעיה של הילד הייתה שכשהוא נפגע הוא לא שוכח. מין עקשנות כזו, אם המורה צעק עליו, גמרנו, הוא לא מקשיב לו, והוא יפריע, "כאילו" לצורך נקמנות. המלצתי להם, תעבירו אותו כיתה, תנסו לזמן קצר. תוך חודש וחצי התלמיד הזה הפך לראשון בכיתה. התלמיד הכי טוב שעושה את הכול ולא מפריע. _______________________________________________

הכוונה מקצועית

הכוונה מקצועית ההכוונה המקצועית עליה מדבר חזי היא למשל הסיטואציה הבאה: אדם סיים את לימודיו ורוצה לצאת לעבודה אך אינו יודע לאיזה תחום לפנות. לצורך כך הוא מגיע אלי ואנחנו בוחנים ביחד מהם האינטלגנציה הרגשית והיכולות האינטלקטואליות שלו, לאיזה כיוונים הוא מסוגל להתפתח ואילו עוד תחומים הוא אוהב. ולאור הנתונים הללו אנחנו מוצאים את המקצוע המתאים לו. למשל: לאדם מאוד דייקן, מאוד ביקורתי ואוהב לעזור לאחרים יתאים מקצוע הפסיכולוגיה לעומת אדם קר ומופנם אשר לו יתאים מקצוע המתמטיקה לחזי יש אין ספור סיפורים על מקרים שהתרחשו במשרדו. "הגיע אלי בחור וביקש הכוונה מקצועית למרות שהוא כבר בעיצומם של הלימודים למקצוע. אמרתי לו ללמוד מקצוע מסוים והבחור היה מופתע ופרץ בבכי כששאלתי אותו למה הוא בוכה השיב כי בלחץ הוריו הוא לומד מקצוע מסוים המעניין את הוריו אך אינו מעניינו כלל ואת המקצוע שהמלצתי לו עליו עכשיו הוא לומד כבר כמה שנים בסתר וללא ידיעת הוריו. הוא היה המום לגלות כי הגרפולוגיה הצליחה לגלות סוד אותו הוא מצליח להסתיר כבר תקופה ארוכה. במכון משתמשים בשיטות הגרפולוגיה המסורתיות, בשילוב שיטות מתקדמות שמבוססות על מחשב. במשך השנים המכון התמחה והתמקצע בתחום והחל לחקור את שיטות הגרפולוגיה ולפתח אותן, עד לפיתוח פטנט עולמי. "ישבנו קבוצות של גרפולוגים לקחנו כתבי יד ונתחנו אותם. גיליתי דבר מאוד מעניין, הניתוחים בנויים מאוד לפי אופי המנתח. זאת אומרת, אם הגרפולוג הוא אדם שיש לו כשרון לאומנות ומוסיקה, הוא ירבה לדבר בניתוחו על הנטייה לקצב ולאומנות שיש לאדם וכדומה. כשגיליתי את זה הבנתי שכאן טמונה בעיה כלשהי, זה לא זה, מפני שאם אנחנו צריכים לעשות ניתוח גרפולוגי, אנחנו צריכים ללכת לכל הכיוונים. על בסיס מסקנה זו בניתי שיטה, וכיום יש תוכנה הבונה את הגרפולוגיה ממימדים שונים ומגוונים. מהו כישרונו המולד של האדם, מהי האינטליגנציה הרגשית שלו, מה הוא למד, ואיך הוא מחבר את האינטליגנציה הרגשית שלו עם היכולות שהוא אימץ לעצמו. "כיום התוכנה באה ואומרת, יש לך כישורים אלף בית וגימל, יש לך רצונות כאלו וכאלו, תחבר בין הרצון שלך לבין הכישורים שלך וכך תראה מה המקצוע הכי מתאים לך. על השיטה הזו נבנו עוד מערכות, למשל לבדוק התאמה בין בני זוג, שידוכים. ישנם אנשים שיכולים להיות ידידים מאוד טובים אך לחיות יחד לא יוכלו בשום אופן לא.ואת זאת בודקת הגרפולוגיה האם המדוברים יתאימו כבעל ואישה או לא. לחילופין כשיש בעיות משפחתיות אנו בודקים האם יש משהו שניתן לתקן או שאין מה לעשות.

גילוי ייחודי

גילוי ייחודי "הרעיון שהוא חדשני נקרא PGD 'הדיאגנוזה של הקו' המתגלה במימדים קווים בלתי רצוניים. למשל אם אנחנו נעביר קו ויהיה בום על קולי, היד שלנו תרעד גם בלי שנרצה. כשאנו רושמים התנודות של היד ואופן הלחץ על כלי הכתיבה, בנויים משני גורמים; אחד, מהאופי שלנו, שניים; מהמצב שלנו באותו רגע, ומהאילוץ בו אנו נמצאים באותו הזמן. למשל:אדם שמאוד אוהב לישון עד מאוחר אבל עבודתו מתחילה מוקדם בבוקר. ההיגיון שלו אומר שלמרות רצונו לישון עליו להיענות לאילוץ ולקום מוקדם על אף שרצונו לישון יתבטל ולא יתממש לבי מבנה האופי של אותו אדם ישנה מערכת עצבית שיוצאת מאיזון ומפתחת מחלה מסוימת שלפעמים יכולה להתגלות רק לאחר שנים רבות. בניגוד לשיטת הגרפולוגיה הרגילה שבודקת את האילוץ ברגע הכתיבה, השיטה החדשה שהיא שיטה גרפית מזהה את האדם-דהיינו את האופי המולד שלו, את האילוץ שבו הוא נמצא וביחס לאישיות שלו איזה איברים התחילו לצאת מאיזון ואיזה מחלה הוא מפתח. השיטה החדשה התקבלה בקופת חולים כהיום יש שלוש מרפאות העובדות בשיטה זו, הטיפול באבחנה נעשה על ידי תמציות באך או מינרלים אבל מכל מקום האבחון נעשה בדרך הזאת של השיטה החדשה. עם התוכנה בנינו תחליף לפוליגרף. הנקרא מר"ג [מד רגשות גרפי] הבודק מהי סוג ההתרגשות של האדם הכותב את המשפט. וקובע האם הוא דובר אמת או שקר. במר"ג משתמשים לא רק בחקירה משטרתית אלא גם בכל סיטואציה בה נמצא האדם תחת חקירה. לדוגמא: במקום עבודה מסוים נגנבו מס' מחשבים ובעל העסק חושד באנשים מסוימים. הוא מזמן את כל החשודים ומבקש מהם לכתוב מספר משפטים. המחשב מעבד את כתבי היד, עושה חישובים מתמטיים וקובע את מידת ההתרגשות בכל משפט שנכתב ומכאן האם הכותב דובר אמת או שקר. המר"ג הוא פיתוח של הקווים הגרפיים, לא של אותיות ולכן זה עובד בכל שפה, בדקתי סינית ויפנית, ואת כל האותיות הלועזיות והתוצאות מדהימות".

השיטה הזו קבילה משפטית?

השיטה הזו קבילה משפטית? לא, מפני שנגיד כך, בכדי להעביר את זה לקבילות משפטית אנחנו צריכים שהאוניברסיטה תעשה על זה מחקר. אז יש אוניברסיטה שרצתה לעשות מחקר, אבל בכדי לעשות אותו היו צריכים גוף ממלכתי שייתן לנו את הכתבים, דבר שאף גוף ממלכתי לא מעוניין. נכון להיום סטטיסטית, רמת דיוק המר"ג היא הרבה יותר מרמת דיוק הפוליגרף.בעוד שהפוליגרף יתקשה לזהות את דוברי האמת. יגלה המר"ג גם את דוברי האמת. כאשר יבדקו אדם החשוד בגניבה בפוליגרף, למרות שהוא באמת אינו ביצע אף גניבה הוא יהיה נרגש מהמעמד ויחשוש שמא הפוליגרף כן יחליט שגנב. הפוליגרף קולט את ההתרגשות ונותן תוצאה כי האדם מתרגש ומכאן יגיעו למסקנה כי הוא מתרגש בגלל שגנב. לעומת זאת כאשר יבדקו את אותו האדם במר"ג יקלוט המחשב את ההתרגשות אך יבדוק מהי סיבתה ויניב תוצאות מדויקות 'האדם מתרגש כי פחד' 'האדם מתרגש כי שיקר' 'האדם היה רגוע למרות ששיקר'. המחשב יתן תוצאות הרבה יותר מדויקות מאשר הפוליגרף.

אדם עקבי מרן הגר"ע יוסף שליט"א

אדם עקבי בין כתבי היד הרבים של אישים מפורסמים ששגב בחן היה גם כתב ידו של מרן הגר"ע יוסף שליט"א. אומנם כתב היד לא היה מונח לפנינו בשעת הראיון, אך שגב סיפר, כי הוא זוכר לפחות את חלק ממסקנות ניתוח כתב היד, לפיהן המרן הינו אדם מאוד מאוד עקבי, אדם שלא מגיב באופן ספונטני אלא בצורה של 'סוף מעשה במחשבה תחילה', כמו כן המרן יודע לרדת לפרטי-פרטים ולערוך בהם אנליזה מדויקת. _______________________________________________

זיהוי ווקלי

זיהוי ווקלי על בסיס זה נבנתה עוד שיטה שהיא ווקלית, מקליטים בן אדם והופכים את הדיבור שלו לגרף והמחשב מנתח את זה מיד. יש לי תוכנית שאני רוצה לעשות ופניתי לצורך זה לאחת מתחנות הרדיו,אחת התוכניות היא לקחת בסיס מנגינה שכתב איזה קומפוזיטור להכניס את זה למחשב ולזהות באמצעותו למשל מה היה מצב הרוח של המלחין בשעת כתיבת המוזיקה. האם שינויי מצב הרוח באותה שעה בה נכתב הכתב לא ישפיע על אבחון האופי הבסיסי של מאובחן? שאתה עצבני זה סוג של תסכול, המחשב מגלה ואומר האדם הזה מוכשר לכך וכך והיום בזמן כתיבת החומר הוא היה לחוץ ומתוסכל. אבל זה לא משפיע על האופי הבסיסי. המחשב מזהה האם כשהוא התרגז, הוא פלט את זה או הצליח לשמור את זה. האם כשהוא נפגע הוא נכנס לדיכאון או נכנס לכעס, האם שהוא נפגע הוא היה נקמן או לא, בעצם זה מגלה את האופי הבסיס שלו. יש עוד שימושים לשיטה שפיתחת? כן, למשל הפרעות קשב ולמידה. הפרעות בלימודים, אפשר לראות ממה הן נובעות. זאת אומרת, התוצאה תמיד תהיה זהה, שלילד יהיו הפרעות ריכוז וקשב, מפריע וכו', אבל המחשב יראה ממה הן באו. לפעמים זה בא משום שהילד חושב מאוד מהר, ואדרבה, הוא יכול להיות ילד מאוד אינטליגנטי אך כאשר המורה חוזר מידי הרבה פעמים על החומר זה מתחיל לשעמם אותו, והוא בורח למקום אחר.התוצאה תהיה הפרעת הילד בכיתה אך מקורה אינה בבעיית קשב וריכוז. כאשר אנו מוצאים כי סיבת ההפרעה של הילד מקורה בהפרעת קשב וריכוז יש בהומופתיה דברים שמרגיעים ואפשר לראות שהילד מתנהג לאחר מכן מאה אחוז בסדר. כמו כן ילדים בגיל ההתבגרות עם בעיות התנהגות אפשר לטפל בהם על ידי זה. ישנם אנשים שהם נמצאים בחרדה והם לא יודעים להסביר את זה. הם אומרים 'שמע אני בדיכאון' מכיוון שרגשות אי אפשר להסביר, לעומת כאב פיזי, אבל על ידי השיטה אפשר לנתח ולבדוק ממה זה נגרם. היו מקרים בהם הרפואה הקונוונציונלית לא עזרה, הגיעו אליי אנשים בדיכאון ששום דבר לא עזר, זיהנו על ידי התוכנה איפה הבעיה והיום הם בריאים. אותו דבר לגבי ההכוונה המקצועית, ההכוונה הנכונה לתת למישהו, זה באמת למצוא את הקישורים שלו, ואת הכיוון שהוא יקום בבוקר עם חיוך על הפנים כשהוא הולך לעיסוקיו, שהוא רוצה ללכת לעבודה שכיף לו, שהוא מגיע הביתה ואומר שהוא היה רוצה להישאר עוד קצת בעבודה. זאת עבודה שמתאימה לו. או בניגוד כאשר אדם בעבודה מרגיש שהוא נורא מתוסכל, משהו לא הולך לו, יש לנו אפשרות לקחת את כתב היד שלו ולראות בצורה אובייקטיבית מה לא הולך לו, ולהוריד לו את התסכולים, ואז יש לו מצב רוח יותר טוב והוא יכול לעבוד. ישנם מיקרים שאדם לא מרגיש טוב והוא לא יודע מה יש לו, הוא עשה בדיקות והוא מרגיש עדיין לא טוב. הוא כותב את כתב ידו, ואנו בודקים מה מפריע לו לפעמים הגילויים מעניינים מאוד כמו אדם שאינו מרגיש טוב ואנו מגלים כי בסביבה שלו מעשנים, והוא לא מסוגל לסבול את העשן ויש לו אלרגיה, וזה מביא לכך שהוא אינו ירגיש טוב. אתה גם מטפל או רק מאבחן? איזה הכשרה יש לך? למדתי תמציות באך, למדתי קצת פסיכולוגיה רפואה מערבית, ואירודילוגיה [דיאגנוזה על פי רשתית העין], אבל אני ראיתי, שלפחות מבחינתי, הדבר המדויק ביותר הוא כתב היד שמוציא את האק.ג הנכון ביותר על כל האברים בגוף. הרי מי מכיר את האברים בגוף הכי טוב? המוח שפוקד על הכתיבה. כשהתחלתי לבנות את המודלים הגיע אליי אדם, שאלתי אותו מה יש לו והוא התלונן על סימפטומים מסוימים, לקחתי את הכתב היד שלו וקיבלתי גרף מסוים. בא אדם אחר ואני רואה שהגרף שלו זהה לגרף של הקודם, שאלתי אותו האם יש לו לפעמים את אותו סימפטום-שהזכיר הפציינט הקודם? הוא אמר לי בהפתעה גלויה, אוי, איך אתה יודע? המחשב עלה על זה!. במשך שנים הכנסתי את כל הנתונים האלו למחשב לאחר מעקב על פי תוצאות הגרף. עבדתי עם רופאים פסיכיאטרים עבדתי עם גוף שקשור עם אסירים בכדי ללמוד על פשיעה, על מנת לראות איזה גרף יוציא מוח של אדם שמסוגל לגנוב. נטיות אובדניות התוכנה של חזי מזהה ברמה הגובה ביותר בעולם. "התוכנה מזהה ללא הגזמה בוודאות של אחוז 85 שאם הכותב יהיה במצוקה הוא חלילה יתאבד. כשבדקתי עבור הצבא, לגביי חיילים שנעלמו קבעתי מפורשות על חלקם שאלו התאבדו, ואלו לא. באחד לא טעיתי".

הצבא נעזר בך? הרשויות?

הצבא נעזר בך? הרשויות? מעט. זה לא משהו שהוא צבאי, אבל לפעמים כשיש חקירה מסוימת אני מעורב בה. בעיקר לחקירות כבדות משתמשים בעזרתי. היתרון הטוב בשיטה הזו שהיא שיטה מדעית. במערכת הביטחון נעזרו בי, ויש באמתחתי סיפורים מסמרי שיער (וכתב) אבל אני חתום על הצהרות סודיות. על כל פנים השיטה מספיק יציבה על מנת שגופים ממלכתיים ישתמשו בה. אנו מכינים חוות דעת על זיופים לבתי משפט ועורכים בדיקת צוואת בעזרת התוכנה. בנושא חקירתי יש היום את האפשרות, ואני עושה את זה, להגיד מה הן נקודות החולשה של הנחקר. למשל האדם הזה לא יכול לסבול אוויר קר. ואז לדוגמא בנושא של ביטוח רכב שרוצים לחקור את המבוטח, אני ממליץ להם להפעיל את המזגן בחדר איפה שנערכת החקירה, והנחקר מוציא את הכול רק בשביל ללכת. יש מכשירים ווקלים שעובדים על תדרים, המכשיר אומר פה הוא שיקר, פה הוא לא שיקר. אני הופך את הדיבור לכתב יד ואז הוא אומר זה הכישרונות שלו זה המאווים שלו זאת הסיבה של כל דבר, ואיפה הוא דובר אמת ואיפה הוא משקר. עם המכשיר הזה עשיתי בדיקה על אוסאמה בן לאדן כשהוא דיבר אחרי הפיגוע בתאומים, את הדיבור שלו הפכנו לגרף וניתחנו את הגרף, נכון להיום מספר שנים לאחר הפיגוע, המידע המסוים שהתקבל אצלנו בזמנו עדיין תקף ומדויק באלף אחוזים

את הכתב של עצמך אתה בודק?

את הכתב של עצמך אתה בודק? אספר לך, לפני שנים שעשיתי את הנושא הרפואי בגרפולוגיה, בין הכתבים שבדקתי היה הכתב שלי. והמחשב הוציא ברורות-'התקף לב'. אמרתי, טוב, בשביל הצחוק נלך לרופא. אמרתי לו תראה אני רוצה לעשות בדיקת א.ק.ג. ובדיקות כלליות. הוא שאל אותי לכבוד מה באת? עניתי, מה זאת אומרת, לפי הכתב באתי. הרופא אמר לי אתה רוצה שאני ישלח אותך לפסיכיאטר? הכל בסדר אצלך! באתי הביתה שמח וטוב לב ש'הכל בסדר אצלי' בחצות חטפתי התקף לב. הייתי עשרה מים בטיפול נמרץ, ושם עוד צעקו עלי למה באתי רק עכשיו ולא לפני כן.

אתה אומר לפציינט את כל החסרונות שלו

אתה אומר לפציינט את כל החסרונות שלו? לא. רק מה שמותר. אם למשל אני יראה אדם לא חכם, אני לא יאמר לו את זה, אני יאמר לו למשל כאשר אתה קובע דברים כדאי לך להתייעץ עם מישהו לפני כן. אני ממש לא אומר לאדם את כל הדברים, דרושה בזה הפעלת שיקול דעת רצינית

איזה כתבים מעניינים ראית?

איזה כתבים מעניינים ראית? הגיע אליי למשל כתב יד של הצורר מנגלה ימ"ש, שהיה אינטליגנטי מאוד, אבל בלי רגש בגרוש, זאת אומרת אם הוא היה חושב שבשביל לעשות מחקר כדאי לעקור למישהו את העין בשביל לעשות על זה ניסיון, לא היה לו בעיה גדולה מידי לעשות את זה. קיבלתי עוד הרבה כתבים. בדרך כלל קיבלתי את הכתבים מאוניברסיטאות, פעם גם הייתי אספן של כתבים.

אפשר ללמוד את השיטה שלך?

אפשר ללמוד את השיטה שלך? השיטה היא מאוד מורכבת ובדיוק לכן היום מחשב עושה את הדבר הזה, אפשר ללמוד להפעיל את המחשב. כמו כן אני מעביר קורסים ללימוד גרפולוגיה בסיסית למורים ומחנכים בציבור החרדי על מנת לקבל כלים לאבחון מצוקות ובעיות עם תלמידים מתקשים. התוכנה עצמה מתפתחת כל הזמן בעזרת ילדיו של חזי שהינם מומחים למחשבים. לאור דבריו ש"התוכנה מידי טובה, זה ממש מפחיד" מובן גם למה יותר מפעם ניסו לגנוב את התוכנה גורמים בין לאומיים. מכל מקום, חזי יכול רק לאבחן את האופי הבסיסי של האדם, אך לתקן את מידותיו צריך האדם בעצמו לעשות, הרי אדם לעמל יולד. ונ.ב. מעדות אישית, חזי הגרפולוג קולע בול. חזי שגב מנכ"ל מכון אזימוט יתארח בפורום 'אורחים ברשת' של לדעת.נט בעז"ה ביום הקרוב כג' שבט בשעה 19:00-20:00 הגולשים מוזמנים כבר עכשיו לעלות את שאלותיהם וכן לעלות כתבי יד אותם חזי ינתח

למעלה