מדברים על האקס?

מדברים על האקס?

רציתי להעלות נושא מסויים לדיון.
האם אתן מדברות עם הזוגי/זוגה על האקסים שלכן?
האם הסביבה שלכן מדברת איתכן עליהם לפעמים?
מה הגבולות והחוקים?
אמרתן שהיו אבל לא פירטתן? סיפרתן קצת? סיפרתן הכל?
אם אתן מטיילות עם הזוגי/זוגה במקום שהייתן בו עם האקס ואתן נזכרות פתאום במשהו מצחיק שקרה שם, תשתפו במחשבה?

משתפים בכל

אף פעם לא הסתרתי ואם היה מה להגיד, אמרתי. אבל האקסים הם לחלוטין בעבר בשבילי. נדיר שהם עוברים לי בכלל במחשבה, אז פרקטית לא יוצא לדבר עליהם כמעט.

עונה לעצמי

אני לא רואה סיבה לדבר עם קסם על האקסים שלי. הם לא רלוונטיים לחיי בשום צורה. אם הייתי גרושה והיו לי ילדים משותפים עם הגרוש והייתי צריכה להיות בקשר יומיומי איתו לצורך גידול הילדים, מילא- אבל זה ממש לא המצב.
לקסם אין אקסיות אבל אני לא חושבת שהייתי רוצה לדעת עליהן יותר מאשר "הייתה לי חברה".
אם אני נזכרת פתאום במשהו שהיה עם האקס- אם זה ממש מצחיק או חכם או משהו ששווה להזכיר, אני אולי אזכיר ולא אגיד עם מי הייתי אז. אם לא, אני מדלגת. גם לא קורה כ"כ הרבה שאני נזכרת באקסים...
&nbsp
במשפחה של קסם קורה משהו מעניין- מדברים שם הרבה על האקסים. אני יודעת את השמות של האקסיות של אחיו (ואחיו נשוי כבר 11 שנה, כך שהן היו די מזמן), ובעיקר מדברים על האקסים של אחותו, ויש אחד ספציפי שמדברים עליו יותר מהאחרים. אני כל הזמן חושבת שבעלה של אחותו בטח מרגיש נורא, אבל לא נראה ככה ולמעשה גם הוא מעלה את האקס לשיחה מדי פעם (הוא מכיר אותו במקרה).
שאלתי את קסם אם לאור השיחה השונה אצלם בבית הוא רוצה שנדבר על האקסים שלי, והוא אמר שלא. תודה לאל...

כן, למה לא? אני לא מוצאת סיבה לגנוז אותם.

ספציפית במקרה הפרטי שלנו- היו לי שני אקסים משמעותיים לפני בעלי ואת שניהם הוא מכיר ועם שניהם הוא מיודד, אז בכלל לא היתה בעיה כי היתה נוכחות מסויימת שלהם בחיים שלנו.
לי אישית ממש לא מפריע לשמוע על האקסיות שלו כשזה רלוונטי, נראה לי הזוי שהוא לא יסםר לי על חוויות מסויימות רק כי האקסית נכחה בהן- לא?

dify

New member
אצלינו לחלוטין משתפים

גם הכרנו אותן אחת לשניה בתחילת הדרך ושמרנו איתן על קשרים חיוביים. לחלוטין מדברות, נזכרות, משתפות, גם בטוב, גם ברע, נושא לגיטימי כמו כל נושא אחר.
&nbsp
ואנקדוטה בעניין: אחד ממשפטי משחק האמת והשקר שלנו הוא שזוגתי ישנה עם אקסתי בחיבוק לילה שלם :)
זה אמת..
:)
אני הבטחתי לאקסתי שתמיד תמיד היא תוכל לבוא ולקבל ממני חיבוק כשהיא תצטרך, זה עדיין נכון, ולא רק לה אלא גם לאקס שלי שהיה לפניה. אנשים שהיו יקרים לליבי בנקודה כל כך בתקופה כלשהי בחיים לא מפסיקים להיות יקרים לי, ואם הבטחתי להם שאהיה שאז התכוונתי לזה, ולכן כן, תכלס, אם אחד מהם עכשיו יתקשר ויגיד לי שהוא צריך שאגיע, בטח ובטח לחיבוק, אני אבוא.
&nbsp
בקיצור, הזוגה ואני כמה חודשים יחד, והאקסית שלי מתקשרת בגלל משהו נורא שקרה לה שהיה המשך של משהו שידעתי עליו היטב. מיד התייצבנו אצלה בבית, חיבוק והקשבה. ואז נשארנו לישון אצלה, שלא תרגיש לבד. אבל בכל זאת, לאור העובדה שהיא אקסית, ישנו ככה שהיא קיבלה חיבוק מנחם מזוגתי :) היה תמים לחלוטין ובעיני העיד על כמה זוגתי אדם נפלא :)

וודאי

במקרה שלי זה כל כך לא רלוונטי היום, זה היה כל כך מזמן. הוא יודע הכל עליו ועל מערכת היחסים שהיתה לנו, החלקים הטובים והבעיות, אבל זה לא באמת משהו שעולה לדיון כמעט, זה באמת עבר כל כך רחוק.
&nbsp
עם האקסית שלו זה קצת אחר, כיוון שהם היו נשואים ונותרו להם כמה עניינים כלכליים שלא נפתרו לחלוטין במהלך השנים (עד השנה, הללויה פרייז דה לורד!) אז דיברנו עליה לא מעט, ללא ספק היתה שם הרבה מרירות...
&nbsp
בגדול אני לא רואה סיבה להסתיר או לא לספר, בטח לא אחרי כל כך הרבה שנים ביחד כמו המקרה הספציפי שלנו.

elena20

New member
כן, אם כי כרגע אחרי 5 שנים ביחד זה פשוט לא רלוונטי מבחינת

שנינו, בהתחלה כשרק הכרנו היו קצת אישיוז עם זה כי שנינו היינו די קנאיים
וגם כי אז הפרידות היו יחסית טריות, אבל היום? פשוט לא מעניין אותי בשום קנה מידה ולא רלוונטי.
האקס המשמעותי שהיינו ביחד כמה שנים , פנה אליי אחרי שכבר היינו נשואים
וביקשתי לא לדבר איתו מהסיבה הפשוטה שפשוט אין לי על מה לדבר איתו וזה לא רלוונטי בעיקר.
&nbsp

מדברת על אקס לעיתים רחוקות,בד"כ על השינוי שעברתי מאז...

לא היה לי ממש אקס רציני אלא רק בחורים שיצאתי איתם אבל לא משהו יותר מכמה חודשים בודדים...
&nbsp
כן מספרת לו על בחור שיצאתי איתו בעבר ועכשיו ממש מצליח בתחום המוסיקה, כי פשוט מתרגשת בשבילו. הוא יודע שאנחנו מתכתבים בפייסבוק פעם במיליון שנה ובסדר עם זה-יודע שאין שום סיבה לקנא.

kisslali

New member
אותי זה קצת משעשע

בגלל שאני אלמנה וחיינו שנים ארוכות עם ילדי, ברור שמדברים בבית על בעלי הראשון. זוגי תמיד התנהג הכי מכבד שאפשר. לעומת זאת, אם אקסים אחרים מוזכרים, אפילו ברמז, הזוגי ממש לא מבסוט (בלשון המעטה) - משעשע אותי שיש הבדל בין זה שמת לאלו שלא...

לו יש ילדים עם שתיים. הראשונה הייתה גרושה מגיהנום ולשמחתי לא הייתי בסביבה בשנים הקשות. השניה פרווה, וטוב שכך :)

ללי

ללי, מעניין מה שכתבת

צר לי לקרוא שאת אלמנה-משתתפת בצערך.
&nbsp
אני מניחה שזה מרגיש לו בנוח לדבר על בעלך הראשון ויותר טבעי לעומת אקסים אחרים אולי באמת מתוך הכבוד לילדים והרצון להיות שם בשבילם ולאפשר להם לתת לבעלך הראשון מקום גם בבית החדש יותר.
&nbsp
נשמע כמו איש מקסים ומיוחד
.

nate2000

New member
אנחנו נמצאים בקשר לא רע עם האקס האחרון שלי

אז מדברים איתו ועליו וגם מזמינים אותו הביתה מידי פעם.

מעניין לקרוא אתכן, תודה

באמת בקשרים קודמים שהיו לי לא הפריע לי לדבר על אקסים
מעניין, אולי כי לקסם אין אקסיות אני חוששת שהוא יקנא אז ממעיטה בדיבור.

תלוי בזמן שעבר

שלום. בהתחלה היה קשה. עם השנים ירדו המתחים. אפשר לדבר, להתכתב

דנה אז

New member
האקסים

כבר המון שנים יחד, והאקסים הפכו ממש לא רלוונטים בחיינו. אם יהיה משהו שאזכר בו אספר.
אבל בתחילת הדרך, אני הכרתי את האקסית שלו והוא הכיר את שלי. אז כן דברנו עליהם.
האקס שלי אפילו היה בחתונה שלנו. אחרי זה לאט לאט הקשר ניתק.

A לוןA

New member
תלוי

כמה זמן אתם בתוך הזוגיות, ואם הבנזוג מרגיש מאויים מהקודמים.
אישית אצלנו- מדברים על הכל, אבל זה לא ממש עולה לעיתים קרובות, כי זה פשוט כבר לא ממש מעניין, נראה לי.

למעלה