מדברים על דו קיום

מדברים על דו קיום

אבל תראו מי נמצא בצד השני העתק מ YNET - אלפי פלסטינים השתתפו בהלוויית רוצחיו של יעקב זינגר אתמול ליד אלי-סיני - אלה השכנים הנחמדים שלנו. אם ישראלי היה נוסע לאחד הכפרים שלהם והורג שם ללא הבחנה הייתי אומר כי צריך לקבור אותו כמו כלב. אצלם עורכים תהלוכות מפוארות לרוצחים שלהם. אם פעם חשבתי שרק מתי מעט מהם דוגלים בהרג יותר ויותר מתברר כי כולם פאנטים מטורפים אכולי שנאה. צריך לשים להם גדרות גבוהות שיפרידו בינינו ושיאכלו שם אחד את השני אבל שלא יתקרבו אלינו.

mimoon_m

New member
מי נמצא בצד השני? אוכלי אדם? חיות?

"אלפי משתתפים בהלווית הרוצחים"? או קיי, אתה יודע אולי כמה "חיות" גרות בעזה? וכמה "אוכלי דם"? יופי, עכשיו תסכם את התוצאות שקיבלת ותראה שדווקא לא הרבה היו אלה שהשתתפו בהלוויה... ועכשיו בלי ציניות, זה מאוד קל לבוא להגיד "הם" לא בני אנוש, הם רוצחים, הם אוכלי אדם, הם חיות! אבל אתה חשבת על זה ברצינות? לא נראה לי. זה יוצא בהבטן ולא מהראש, כי דווקא היה לי ויכוח אתך, ושמתי לב שיש לך שכל בריא, למרות חילוקי הדעות. אבל אם תחשוב ברצינות למרות המצב הכל כך קשה, תמצא שגם הפלסטינים סובלים בסופו של דבר מאותם פיגועים. אבל הם לא יוצאים לרחובות כדי שתראה אותם, וכדי לספר לך על הסבל שלהם. הם גם לא הולכים להלוויות, הם מחפשים אוכל למחר. אוכל לילדים.. הם גם לא יכולים לענות לך מעל דפי האינטרנט, אתה בטח יודע כבר למה.. מימון

מיימון ידידי

אני מסכים איתך כי לפלסטינאים באופן כללי קשה בימים אלו אבל שים לב מי אשם במצב. לפני כמה שנים היו נוהגים לבוא לישראל לעבוד והם נהנו מפריחה כלכלית. אבל מה קורה היום - פלסטינאי שבא לבקר אותנו זה או גנב או מי שבא לרצוח - ואנחנו לא רוצים אצלנו כאלה. אז אם הם סובלים בגלל שהם בחרו בדרך הרשע וההרג זו בעיה שלהם. אז אני בעד סיוע לעם הפלסטינאי כדי שהאנשים יוכלו לחיות בכבוד. אבל - מי שבא אלינו לפוצץ אוטובוסים אלו לא סתם חיות (יש לי בבית כלב ואני מחבב אותו) אלא יצורים שפלים. האמריקאים החליטו להשמיד את אל קעידה והם עושים זאת. גם אנחנו צריכים להכריז שכל ארגוני הטרור בני מוות הם. וכמובן בלי כל קשר אני מאמין שלכל אדם יש זכות לחיות באושר ובעושר - אבל לא לרוצחים שפלים. כאשר שכבות נרחבות בעם הפלסטינאי דוגלות ברצח של ישראלים קשה לי לסמפט אותם ולרחם עליהם. חיות רעות שמים בכלובים. אולי גם אנחנו צריכים לשים מסביבם גדר ולא לאפשר להם להגיע אלינו. חבל רק שגם שכבות נרחבות של ערביי ישראל תומכים באותם רוצחים שפלים במקום להזדהות עם המדינה והאנשים שהם חיים איתם. אינני מכיר אותך אישית אבל עושה רושם שאתה בחור על-הכיפק. אז למה חשוב לך כל-כך לסנגר על הפלסטינאים. כאזרח המדינה הזו לא בא לך להגיד - נמאס לי מכל המרצחים המנולים האלו. אין לי קשר אליהם ואינני מוכן לסנגר עליהם. תנו לנו לחיות בשקט. שיהיה לך יום טוב.

mimoon_m

New member
נמאס לי, ולא מהיום!

לא רק היום נמאס לי אלא לפני 6 שנים! עוד בפיגועים הראשונים! אני לא מדבר על הרוצחים אלא על העם בכלל. לכן אני לא מסכים עם הגישה שלך שאומרת שכל הפלסטינאים הם רוצחים! יכול להיות שזה בגלל שאתה נסער, אבל בכל זאת אולי קצת אובייקטיביות לא תזיק! ועוד משהו, אני פשוט לא מצליח להבין איך אתה אומר ש"שכבות נרחבו בערביי ישראל" תומכים בפיגועים האלה? מה אתה ערכת סקר? אתה דיברת עם המון ערבים ועל סמך זה אתה קובע כאן עובדות? לא ולא. סתם אמרות באויר, וזה לא מתאים לך, לפחות לא מה שהתרשמתי. תדע לך שהערבים בישראל "אוכלים אותה" הכי הרבה מהמצב הזה והפיגועים בפרט! אתה לא שומע אותם בגלל שאוזניך מעדיפות לשמוע את הבודדים והדפוקים. שאותם רואים בחנות הפלאפל, בשוק או בכל מקום אחר. אספר לך כמה דברים בהקשר לפיגועים.. בפיגוע בכפר סבא אני אישית כמעט נהרגתי! מה אתה אומר על זה? רק איחרתי בקומי באותו בוקר, ופיספסתי את האוטובוס. בפיגוע בחדרה לפני שנתיים נפגעה אשה מהשכונה שלי מכפר קרע.. שמעת על זה? בטח שלא? בפיגוע בחדרה לפני 5 חודשים נפגעו שתי תינוקות מבאקה, בנס הן ניצלו, על זה שמעת או שגם לא? רק יהודים נפגעים?? אולי הפצצות יודעות להבדיל שין ערבי ליהודי? שיהיה לך יום טוב. מימון

אם גם לך נמאס מהם

אז למה אתה לא אומר - אני אתגייס לצבא (אתה בטח צוחק) ואלחם נגד החארות האלו שבאים להרוג ולהרוס את המדינה שבה אני חי. ואני רוצה להגיד לך שבעיני זו לא בעיה של דת או לאומיות. בכל מקום בעולם אנשים נלחמים למען המדינה שלהם ללא קשר של דת וגזע. יהודים שגרו בצרפת התגייסו ונלחמו בשם העם הצרפתי וכך בכל המדינות שבה ישבו. בצבא האמריקאי משרתים מכל הגזעים והדתות ואין להם ספק באשר לנאמנותם לארצם. אם בצד השני היו מרצחים יהודים אני הייתי נלחם נגדם ללא נקיפת מצפון. רק אתם ערביי ישראל היחידים בעולם ובהיסטוריה האנושית תומכים בגלוי באויבי המדינה שבה אתם חיים. כל זה בגלל שגדלתם בתוך סביבה של הסתה ושנאה שהנחילו לכם כוהני הדת והמנהיגים הפוליטיים שלכם. במקום אחר בעולם האוכלוסיה הרגילה לא הייתה משלימה עם מצב כזה.

ליאור א.

New member
אם גם לך נמאס

ואם גם להרבה ערבים ערבים ישראלים נמאס אז למה הם לא עושים דבר נגד זה? למה חברי הכנסת הערבים לא מתבטאים נגד זה ורק מסיתים בלי הפסקה. הרושם הנוצר הוא שהערבים הישראלים יושבים בשקט ונהנים מההצגה

mimoon_m

New member
כן.. אנחנו נהנים מההצגה, נהנים מאוד

אנחנו מצליחים למצוא עבודה היום הרבה יותר מכל זמן אחר, העסקים משגשגים, אפשר לבקר בחיפה היום בראש שקט, ולבלות בפאב בלי פחד שיתקפו אותך כמה יהודים. אפשר גם ליסוע בכבישים המפוארים של הכפרים והערים שלנו, כבר לא צריך שירותים של אבו חאלד שואב הביוב, ובטח שאין בעיה של תקציבים. הפיגועים ממילא לא פוגעים בערבים שנוסעים באוטובוסים של אגד, כך שגם זה לא בעיה. והכל אצלנו בסדר, אנחנו יושבים ביציע ורואים הצגה, אנחנו לא חלק ממנה, כי הרי אנחנו לא שייכים, המדינה היא של היהודים בלבד. אנחנו כאן רק צופים במתרחש, ונהנים, נהנים מכל רגע! מימון

זה מה שאני אומר כל הזמן

המדינה איננה של היהודים בלבד. המדינה היא של כל מי שגר בה. אז כשיש לנו אויבים תרגישו כמו אזרחי המדינה. העסקנים שלכם רצים ללקק בתחת ולשבח כל טרוריסט. כל זמן שתשנאו את המדינה ותתמכו באויביה אין פלא שלא אוהבים אותכם. אני רוצה להדגיש שאני פונה אליך כמייצג אוכלוסיה מסויימת וזה בכלל לא אישי. יכול להיות שאתה אישית באמת שוחר שלום ומצטער על כל מה שקורה כאן. אבל זה לא מה שחשים מרבית האחים שלך שיושבים בארץ זו.

הדברים שאתה אומר נכונים לגמרי

אבל בכל זאת לא תוכל לערער על העובדה שערביי ישראל הם צד פסיבי הרבה יותר בסכסוך הזה לעומת היהודים החיים כאן. הסיבה לעויינות שמגלה היום הציבור היהודי כלפי חלק גדול מערביי ישראל, היא שבני המגזר הזה החליטו (לפני שנה בערך) לנקוט עמדה אקטיבית יותר - אלא שהם התייצבו לימינו של הצד הלא נכון.

למעלה