מדבקות בולים

מדבקות בולים

יתכן והנושא עלה בעבר, אך לא הייתי כאן זמן רב (לצערי). רציתי להעלות לדיון את נושא ההתיחסות לבולים בפורמט החדש - מדבקות. בעולם ובארה"ב וגם אצלנו זה נפוץ כבר...מה ההתיחסות של אספנים מקצוענים לשינוי הזה?? היש שינוי בכלל , ואם כן מהו ?? מעניין (אותי בכל אופן) לקרוא את דעתכם בנושא... אשמח...

תמיר1991

New member
לדעתי זה חידוש מצויין,

וחשוב מאין כמוהו, בגלל שהוא מסמל את עתיד הבולאות. לא ירחק היום שכל הבולים יהיו מדבקות. יש ברשותי כמה בולי ניו-זילנד כאלה. גם הבולים העגולים וההולוגרמות הם דברים חדשים וחשובים לדעתי. תמיר.

ככה וככה.

מצד אחד, חידושים תמיד מעלים את רמת ההתעניינות, ומגוונים את חייו המשמימים של האספן. בין החידושים אפשר למנות לא רק את בולי המדבקה, אלא גם את הבולים שיש להם ריח, בולי גירוד, בולים מחומרים שונים, היו פעם אפילו בולי תקליט. מצד שני - האם הבולים האלו יחזיקו מעמד לאורך זמן? האם יישמרו באלבום? הדבק לא יפגע בבולים אחרי כמה שנים? את זה נצטרך לראות בעתיד. עוד דבר שמעלה תהיות היא האפשרות להחזיק את הבולים באלבום - איך שומרים כל אחד לחוד? גוזרים את הנייר שמאחור? איך גוזרים בין הבולים? בזיגזג לפי השינון? האם צריך בגלל זה לשמור את כל הגליון?

תמיר1991

New member
בניו זילנד ובאוסטרליה המציאו פתרון:

המדבקות באים בשורה כזו של בולי המדבקה שמגולגלת בתוך רול. מי שרוצה סריה בודדת לוקח לעצמו שורה בודדת מהרול. המצאה מצויינת. תמיר.

אני לא אוהבת את זה.

קניתי פאקט של בולי החודשים, והם הגיעו בצורת מדבקות. מכיוון שהשתמשתי בכמה (אלו שהיו לי) נותרתי עם "חורים" בפאקט. ככה שמידי פעם אני שולחת מכתבים לעצמי עם הבולים שאני רוצה (אני יודעת, כבר צחקתם עלי כאן פעם בנושא. אי אפשר לצחוק רק על פיתון
). אם כבר, אז הרעיון של ניו זילנד (ממש כמו מדבקות ה"דואר אוויר" אצלנו) של סרט עם בולים עליו, הוא הרבה יותר טוב. אגב, מישהו אוסף מדבקות של דואר אוויר מכל העולם?

ברור שלא. אני כותבת את שמי האמיתי.

הרי אין לי בעיה עם זה שאני אדע את הכתובת של עצמי...

yblumann

New member
SELF ADHESIVE STAMPS

שלום לכולם, Self Adehesive stampsהוא השם המקובל לבולים אילו. הבול הראשון הועא בארהב בשנת 1974. אוסטרליה התחילה להשתמש באופן נרחב משנת 1994וכיום רוב הבולים שנמכרים לשמוש דוארי הם self adhesiveכ הבולים מוצאים בגליונות,Rolls,bookletsוניתן לאסוף בצורות שונות. אני אוסף בולים חתומים כך שאין ליבעיה. אבל שאלה טובה שאין לה תשובה משביעת רצון היא איךהבולים עם דבק יחזיקו מעמד ולא יתקלפו מהניר. אין תשובה. יורם

ronmerav

New member
גם עם בולים חתומים יש בעיה

בדרך כלל הם לא יורדים מן הנייר במים. היו בולים כאלה גם בארץ ( בול בצבע תכלת עם ציור של דגל ישראל, והערכים בצבע שונה לכל ערך) ויש בעיה לשמור אותם, הדרך היחידה היא לגזור מן המעטפה עם הנייר. ויש מי שאוסף תויות דואר אויר מכל העולם - עבדכם הנאמן. גם תויות אקספרס ודואר רשום. יש לי בעיה קטנה: התויות הישנות יותר אני לא תמיד יודע מאיזה ארצות הם. היום אני דואג לציין כאשר אני מוריד מן המעטפה. ושאלה בנושא אחר: בזמן האחרון אני מקבל מכתבים עם קשקוש בעט על הבולים במקום חותמת. ומכתבים אלו מכל הארץ ולא מבית דואר מסוים. מה קרה? נגמר התקציב לדיו עבור חותמות?

נסה להעלות כאן

את תוויות הדואר אוויר שאתה לא מכיר. יש לי כמה, ואני יודעת דווקא כן ציינתי לי מאיפה הם.

ronmerav

New member
תודה אש"י

אבל זה יהיה רק מחר. משאבי המחשב מוגבלים, ומתמודדים עליהם יום יום ארבעה אנשים, והשבוע גם הבן שנמצא ב"רגילה" מן הצבא, יחד חמישה. טוב שמאיה החתולה לא משתתפת (אולי בעצם קוראים לה מיה? אני צריך לשאול אותה איך היא מעדיפה...)

ronmerav

New member
הגיע מחר...

חלק קטן מאוסף התויות שלי. שורה 1 ו-2: הולנד. שורה 3: אוסטרליה. שורה 4: שודיה והונגריה. שורה 5: גרמניה. שורה 6: קנדה. שורה 7: איטליה. שורה 8: אנגליה. שורה 9: ארה"ב. 2 שורות אחרונות - 5 תויות שאיני יודע מאיפה הן. ועכשיו לעבודה: לשלוח לי עוד תויות, במקום לזרוק לפח ולהגדיל את כמות האשפה. יש לי גם תויות אקספרס ודואר רשום, כמובן...

python 4

New member
איזה מצחיק זה

הכיתוב מופיע כאן בכמה שפות שונות, כל תווית בשפה שלה, אבל בכל תווית כתוב גם בצרפתית - par avion. במה הם זכו?

למה אני לא מופתע?

בקשר לסימון בעט - אחרי שהייתי בסיור מודרך במרכז המיון הארצי של הדואר (לקחתי את כל הכיתה של בעז, מה זה נהנו! הסיור נערך בערב, ובאו הילדים עם ההורים, היה ממש מעניין וכיף) אני יכול לומר שמדובר במכתבים שנמסרו למשלוח בסניפים עם פקידים משועממים. בדוק וראה שלכל המכתבים יש שורת ברקוד כתומה בתחתית המעטפה, ממכונת המיון. עם חותמת ובלי חותמת - כולם עוברים במכונה, ולא צריך לסמן כלום על הבול. פקידים משועממים, זה הכל.

yblumann

New member
לא מדויק

בולים של אוסטרליה גרמניה קנדה יפן יורדים מהניר ללא בעיות. בולי צרפת ארגנטינה וברזיל לא יודרים בכלל,וצריך לטפל בזהירות בבולי ארהב ורוסיה ואיטליה. בולי פינלנד הולנד ספרד ופורטוגל יורדים ללא בעיות. Yoram

תמיר1991

New member
בקשר לברזיל - אתה צודק 100%.

החלפתי עם בני בשעתו בולים והיו שם גם ברזילאים, שלא ירדו גם לאחר נסיונות חוזרים ונשנים שלי... איזה מעצבן...! וניצלו"ש - קיבלתי היום חבילה מהשירות הבולאי עם ההזמנה המיוחדת: ה- ATM (8 תוויות בערכים שונים, וFDC) מדהימים! כמו כן גם גליון הדובי המיוחד של יד ושם - 6 בולים, נהדר! תמיר.

למעלה