מגששת

מגששת

שלום לכם,
אני לא בטוחה מהיכן להתחיל-כי כרגע תקוע לי רעיון בראש. אין לי מושג אם הוא מציאותי או לא וגם לא מהיכן ניתן להתחיל לבדוק אותו בכלל.
אני לומדת תואר ראשון בפסיכו כרגע, ובסיומו היתי רוצה ללמוד פסיכולוגיה רפואית.
את התואר הזה ניתן ללמוד רק בת"א בארץ. איכשהו הוא מרגיש לי חצי אפוי כאן. +יוקר מחיה+הלימוד האינטנסיבי שלא יאפשר לעבוד+הרצון שלי מתישהו להתגורר בחול, פשוט כדי לחות תרביות שונות-אני חושבת שלהכיר כמה שיותר תרביות/אנשים זה הכרחי לפסיכולוג-לפחות בשבילי.
אז כרגע יש לי רעיון עיקש בראש, ומתחשק לי לפחות לבדוק לפני שאני פוסלת אותו.
מאיפה בכלל מתחילים תהליך כזה?
ידוע לכם באיזה ארצות ניתן לעשות את התואר? מה העלות? האם ראלי ללמוד+לעבוד ולכלכל את העצמך? כמובן צריך להגיד שהלימודים חייבים להיות באנגלית...
בקיצור, יש לי המון תהיות כרגע ואין לי מושג מה לעזעל עושים.
עצות יתקבלו בברכה...

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה

אזרוק לך רעיון - מסלול דוקטורט של Clinical Health Psychology או משהו בכיוון הזה בארה״ב.
&nbsp
כתלות באיפה לומדים יוקר המחייה יכול להיות סביר, תקבלי ויתור על שכר לימוד ומימון, תזכי להתגורר בחו״ל ולחוות תרבות שונה, זה יהיה ריאלי ואפילו באנגלית.
&nbsp
דוגמא לתוכנית כזו:
&nbsp
http://www.ucdenver.edu/academics/c...hology/Programs/PhD/Pages/Overview--FAQs.aspx
&nbsp
ומעמוד הזה את יכולה לנווט לעמודים נוספים שבהם מוסבר תהליך הקבלה, שמוסבר גם באופן כללי במאמרים פה, ובשלל הודעות בארכיון, ממליץ לשוטט קצת בארכיון של הפורום ולראות.

תודה על תגובתך, קודם כל.

אחרי מחקר באינטרנט בהקשר ללימודים בחו"ל אני מרגישה, בעיקר מאוד (מאוד) מבולבלת.
קודם כל-התואר עצמו Health Psychology הוא למעשה חלק מלימודי פסיכולוגיה קלינית. אז איך זה עובד? מי שלומד אותו יכול לעבוד גם כרפואי וגם כקליני רגיל? אם כן, זה בהחלט יתרון, להבנתי זה לא המצב בארץ. מה שכן, לאו דווקא בקישור שהבאת, הבנתי שהדגש הוא מחקרי בעיקר (זוה נהדר כי זה חסר בשטח בארץ, בעיני לפחות) אבל, האם אפשר לעסוק בטיפול ולא רק מחקר עם התואר הזה?
עד כאן עם השאלות הכלליות.

אומר בכנות, לא מעניין אותי היכן ללמוד. אהר"ב/אירופה/אנטרטיקה. מבחינתי כל עוד מדובר במקום שבו התואר איכותי ויהיו לי אפשרויות תעסוקה רבות בעתיד..(החויות, מגון האנשים וכו' יהיו בכל מקום-כי סה"כ הכל חדש)
כן חשובה לי, היכולת לכלכל את עצמי.
לכן, הקישור שהבאת מעולה-בכלל לא חשבתי לבדוק שם בגלל העלויות. בדקתי מדינות כמו צ'כיה והונגריה. שם עלויות המחיה סבירות, ואם מקבלים מלגה לממן את הלימודים זה עלול להיות אפשרי.
עוד שאלה קטנה-יש אתרים/מקומות מהימנים בהם אשר למצוא מידע מהימן על לימודים בחו"ל-עלויות, מלגות וכו'.
כל אתר בערך, כותב משהו שונה וקשה להבין מה אמיתי ומה לא. אם אתם מכירים מקור מידע מהימן אשמח לקישור (אפשר במסר)

ושוב, תודה.

Philip Jr

New member
תשובות

לדעתי התחום של health psychology קצת פחות מוגדר מאשר בארץ, ובכלל המסלולים בארץ והמסלולים בחו״ל (ובחו״ל אני מתכוון בעיקר למדינות דוברות האנגלית הגדולות, ארה״ב, קנדה, אנגליה, אוסטרליה/ניו-זילנד) די שונים לעיתים.
&nbsp
לפעמים המסלול הוא חלק מהמסלול הקליני, ובמקרה כזה אכן את יכולה לעבוד באיזה הקשר שתרצי. כמובן שהאפשרות שלך לעבוד בהקשר מסוים תלויה בחקיקה המקומית לא פחות מאשר ההכשרה שלך. כלומר - יתכן שיש מדינות בהן רק פסיכולוג ״רפואי״ יכול לעבוד בהקשר כמו בית חולים, ומדינות בהן זה לא נכון. אני מנחש שבאופן כללי אין שום בעיה שפסיכולוג קליני יעבוד בהקשרים האלו. פסיכולוג רפואי פשוט מקבל הכשרה יותר רחבה שעשויה לעזור לו בעבודה עם מטופלים בבית חולים, משפחות של מטופלים..
&nbsp
אפשר לומר שהדגש הוא מחקרי, אבל אולי ראית שבארה״ב כל הפסיכולוגים הקלינים והרפואיים מקבלים הכשרה מעשית בפרקטיקומים שונים, עושים התמחות, ומקבלים את האפשרות להוציא רשיון ב - state בו הם נמצאים. זה לא אומר שתוכלי לטפל בארץ, לפחות לא עד שיכירו לך בתואר ובניסיון המעשי ויתכן שתצטרכי השלמות שונות.
&nbsp
לגבי איפה ללמוד - אפשרויות תעסוקה רבות לא יהיו לך בגלל שתלמדי במקום X. אפשרויות תעסוקה הן פונקציה של היכולות וההישגים שלך לא פחות מאשר המקום בו את נמצאת.. תואר איכותי בהחלט תקבלי.
&nbsp
עלויות - כפי שאמרתי, הסטדנרט בארה״ב הוא שלא משלמים שכר לימוד (אולי פרט לכמה fees קטנים) *ובנוסף* מקבלים מלגה/משכורת שמספיקה למחיה צנועה. אני (אבל זה משהו אישי שלי) לא הייתי נוסע לצ׳כיה/הונגריה להכשרה שלי.
&nbsp
מקורות מידע מהימנים - פה.... או באתרים של המוסדות עצמם. אני לא נוהג לשוטט בכל מיני אתרי ״אגרגציה״ למיניהם.

טוב, נתת לי המון חומר למחשבה

מודה שהתהליך באהר"ב נשמע לי אקסטרה מסובך. לפחות ממה שקראתי פה בפורום.
אפשר לשאול למה לא הית עושה תואר בהונגריה או צ'כיה? להבנתי התארים שלהם מוכרים בגוש הארופי ויש כמה שנשמעים לא רע בכלל.
http://www.eng.ppk.elte.hu/ למשל מה דעתך?
אני חושבת שזה פשוט קצת מורכב בעיני להתחייב לPHD. נכון, אני רוצה לעשות אותו, אבל קיויתי לעשות אותו אחרי ניסיון של כמה שנים בשטח. הכל מרגיש לי קצת OVERWHELMING כרגע.
בנוסף, אני תוהה איך אפשר לדעת בודאות שתואר קביל בארץ? אפשר לברר היכנשהו?

עוד שאלה קטנה

קודם כל יש לציין שאני לא יכולה להיכנס להודעות ב"שאלות נפוצות" משומה.
אבל בהנחה רגע שנחזור לאהר"ב, איך מתחילים בחיפוש המוסדות הרלבנטים עבורי? מחפשים קודם מוסדות ומגישים בקשה ואז מחפשים מלגות או ההפך? יש פרמטרים לפיהם מומלץ לסנן?
ןמה קורה אם מתקבלים ללימודים עם מלגה מתחילים ורואים מכל סיבה שהיא שלא מתאים?

Philip Jr

New member
נראה שיש קצת נתק ביננו

אסביר שוב - מי שמתקבלת ללימודים בארה״ב מקבלת מלגה אוטומטית. לא ״מחפשים מלגות״. כחלק מהקבלה תקבלי את ״הצעת המימון״ שם יוסבר לך מה תרוויחי בתור עוזרת הוראה או מחקר, או האם את יכולה לקבל fellowship, כלומר מימון מבלי להיות עוזרת הוראה או מחקר. לכן, את צריכה להתמקד בקבלה ולא במלגות. מה שכן, יש לך המון זמן להתכונן - סבב הקבלה הבא שאולי רלוונטי לך יהיה בעוד כשנה +.
&nbsp
מוסדות רלוונטיים עבורך הם קודם כל מוסדות שמלמדים תוכנית כמו שאת מחפשת, וזה לא סופר נפוץ. שווה להתחיל מפה כדי למצוא תוכניות:
&nbsp
http://www.health-psych.org/LandingEducation.cfm
&nbsp
הסינון מאד תלוי בך, אבל בגדול אפשר לסנן לפי פרמטרים אקדמיים (למשל הדירוג של המוסד, מרכיבים של התוכנית או המנחים הפוטנציאליים) או פרמטרים אישיים (כמו באיזה אזור את רוצה לחיות, מזג אוויר, ריכוזי ישראלים...). את יכולה לחפש דברים כמו health psychology rankings כדי להבין למשל איפה כל מוסד עומד בדירוגים, אם זה חשוב לך. כאמור הרשימה די קצרה, אבל יש המון מוסדות טובים כולל Vanderbilt, קולורדו, כמה וכמה מקומות ב - Mid-West איפה שאני כמו אוהיו או אינדיאנה, לא חסר.
&nbsp
אם את מחליטה שאת רוצה לעזוב - לכי על זה. לא יבקשו ממך את הכסף בחזרה..

Philip Jr

New member
תשובות

קודם כל התהליך של ללמוד עדיין משמעותית יותר מסובך מהתהליך של להתקבל ללימודים.. ועם קצת יעוץ, סבלנות, השקעה וזמן אפשר לצלוח את תהליך הקבלה ובהצלחה.

הזכרת בצורה כזו או אחרת את החשיבות של איכות תוכנית הלימודים, ואני לא חושב שאפשר אפילו להשוות בין האיכות של תוכניות הלימודים בארה״ב ותוכניות הלימוד כמו זו שקישרת אליה או בשאר מזרח אירופה. אחרי שהסתכלתי על האתר שקישרת אליו אני עוד יותר בטוח בזה.. לא באתי לארה״ב מחיבתי לתרבות או לאוכל או למשהו כזה, אלא בגלל האיכות האקדמית, וקשה להתחרות בה.

״להתחייב ל - PhD״ - תראי, כל מי שרוצה לעבוד כפסיכולוגית בתחום הזה בארה״ב *חייבת* להתחייב, כי לא תוכל לעבוד בשטח ללא ה - PhD.. ואולי את לא רוצה לעבוד בארה״ב, אבל לא עדיף שתקבלי הכשרה טובה ומלאה לפני שתתחילי ״לעבוד בשטח״ בכל מקרה? וחוץ מזה כפי שציינתי, לאורך כל הדוקטורט עובדים בשטח בפרקטיקומים.

מבחינת האם התואר קביל - קישרתי כאן בעבר לאתרים של משרד הבריאות והסתדרות הפסיכולוגים בישראל, הם קובעים את העניינים האלו - ממליץ לך להציץ.

תודה לך,

מאוד מאוד עזרת לי. אני בהחלט אנסה להתקבל לאוניברסיטה באהר"ב. דווקא בעיני זה טוב שיש כשנה עד לסבב הקבלות הבא. זה יאפשר לי לסגור פינות ולהמשיך לשפר את האנגלית שלי-מהירות הקריאה שלי והאיות בהחלט זקוקים לשידרוג. אבל מאוד עוזרת לי העובדה שיש מטרה מוגדרת. ובעיני, שוה לנסות.
&nbsp
ברור שאחזור לכאן עם מיליון שאלות בעתיד.
תודה,
&nbsp

Philip Jr

New member
יופי, בהצלחה - ודבר נוסף אחד

אני לחלוטין אתוודה שיש כאן bias כלפי לימודים בארה״ב, כי רובנו בארה״ב, ומעוד סיבות. אני עדיין עומד מאחורי דבריי שההכשרה שתקבלי פה בארה״ב כנראה תהיה יותר טובה מזו שתקבלי במזרח אירופה, אבל אני רוצה לעודד אותך לחפש גם כיוונים אחרים ולבחון אותם, לצורך העניין באירופה או מקומות אחרים שמתאימים לך.
&nbsp
יש לך זמן, מטרה זה בהחלט מצוין, לעבוד לקראתה הרבה זמן מראש זה גם מצוין, ואני מסכים - בהחלט שווה לנסות.

על תדאג,

גם אני משוחדת לטובת אמריקה-בעיקר כשיש לי את האפשרות לעשות את זה...
&nbsp

למעלה