מגששת את דרכי

מגששת את דרכי

אני שוקלת מאוד מאוד להיות פונדקאית, התחלתי לדבר עם כל מיני חברות תיווך למיניהן בין פונדקאיות לזוגות, אבל אני לא מצליחה לקבל תשובות חד משמעיות אז חשבתי שאולי אתן תדענה
האם יש אפשרות לעשות תהליך פונדקאות בלי לקבל בכלל הורמונים מלאכותיים?
לא לפני ולא אחרי ההחזרה?
האם אפשר ללא תמיכה הורמונלית בתחילת ההריון?
האם זה מחייב ניתוח קיסרי? מה קורה עם לידת עכוז זה מחייב קיסרי?
האם לפונדקאית יש מילה בכלל באיך תראה הלידה?

מקווה שלא פגעתי באף אחת, אלו שאלות שאני ממש מתקשה לקבל עליהן תשובה והן מאוד חשובות לי.
תודה

למיטב ידיעתי

ניתן לבצע החזרות ע"ב מחזור טבעי שלך ולא לקבל הורמונים,
אבל בדר"כ כן ניתנת תמיכה הורמונאלית אחרי ההחזרה ובתחילת ההריון.

ממש ממש לא מחייב ניתוח קיסרי, אלא אם יש צורך רפואי (ופה אין עוררין על החלטה רפואית, במידה ויש סכנה לעובר או לך).
לפונדקאית בהחלט יש מילה ואפילו כמה מילים, על איך תיראה הלידה... אבל כמובן שהזוג שאיתה צריך להיות באותו "ראש".
שוב, הכל בהנחה שמבחינה רפואית אין מניעה (אני למשל רוצה ללדת במרכז לידה טבעית וזה יתאפשר בתנאי שהכל יהיה תקין לדעת הרופאים).

תראי

החלטות רפואיות מתקבלות בתהליך הזה על ידי הרופא המטפל. יכולה להגיד לך שבמידה ואין בעיה רפואית וכפי שכתבה ערב אביב ההורים שאיתך באותה כיוון, אז יש די הרבה חופש פעולה בנוגע לאופן הלידה (ניתוח קיסרי ממש לא מחייב, אנחנו עשינו לידה ווגינלית עם תאומים) וקבלת ההורמונים.

אצלנו הפונדקאית מאד רצתה טיפול של רופא מסוים לפני ובמהלך ההיריון. אז ניסינו אותו בשלב הטיפולים ובשלב מסוים זה לא התאים ועברנו לרופא אחר ואיתו נקלטנו. בגלל שהיה לה מאד חשוב שהרופא הראשון יהיה זה שייעשה את מעקב ההיריון אז "זרמנו" איתה כי היה חשוב לנו שתרגיש נוח עד כמה שניתן.

במידה ומצבך הרפואי מאפשר זאת וההורים מקבלים, אין בעיה לעשות החזרה של עוברים ע"ב טבעי. יש רופאים שאפילו מעדיפים זאת (כמו בר חווה). אנחנו עשינו החזרה טבעית ונקלטנו עם תאומים שחוגגים אוטוטו שנה

תמיכה הורמונאלית ניתנית במרבית המקרים אך היא באמת זניחה ולרוב מופסקת בשבוע 9-10 כאשר השילייה מתפתחת.

הכל תלוי במציאת זוג שיהיה שותף להשקפת עולמך בנושא וכמובן במצב רפואי שיאפשר זאת (במידה ויש בעיה רפואית זה ברור שאת עושה מה שהרופא המטפל קובע).

שיהיה בהצלחה!

היי

כל עניין למתן הורמונים נתון לשיקול הפרופסור או הרופא. לרוב נותנים הורמונים כי חייבים לעבות רירית הרחם להגדיל סיכויים להשתרשות כנל גם לקיסרי.אל תשכחי שתהליך הפונדקאות הוא לא צפוי ואם תצטרכי קיסרי עפ שיקול רפואי תהיי חייבת לעשותו!!
אני מציעה לך או ללכת באופן עצמאי.או עם מירב פונדקאות חובקת. ובטח שלא עם כל מיני עורכי דין מתווכים למיניהם שלדעתי מרכז עם ניסיון י מאטים את ההתקדמות שלך עם הזוג ומערימים קשיים .רק מרכז גדול ומוכר עם לב ונשמה כמו של מירב.ולמען הסר ספק....אני לא פונדקאית אצל מירב אבל כשיתאפשר לי ויגיעו כל הבדיקות הרפואיות שלי אני יודעת שלשם אפנה.ואם לא יצליח אז לבד.

אופס יצא מבולבל התכוונתי לומר ש

אין כמו ללכת עם מרכז גדול בעל ניסיון שילווה אותך כל ההיריון ובכל התהליך הרגיש הזה.כי לדעתי עורכי הדין שמשמשים שמגשרים ומתווכים רק מערימים קשיםם ומאטים את ההתקדמות עם הזוג למרות שהם מנסים לעשות טוב.זה מניסיון של חברותיי שהן פונדקאיות. בהצלחה .

מחזקת את דבריה של המאמינה

אשתף אותך מהניסיון שלי.בזמנו כשחיפשתי זוג פנה אליי זוג שעובר את התהליך דרך עורכת דין שהיא גם מגשרת ומתווכת בין פונדקאיות להורים מיועדים הכל נראה יפה . עד שהתחלנו לדבר על החוזה וכל דבר הם שאלו אותה ונוצר סלט כזה וחוסר אמון שלי כלפיה וגם ההורים המיועדים הרגישו כמוני והרגשנו שהיא גורמת רק לסיבוכים ואי הבנות בינינו . לבסוף אנו הולכים לבד בלעדיה וזה הכי מתאים לנו.אז אני מחזקת את דבריה של קודמתי או לבד או דרך מרכז גדול עם ניסיון של שנים . אין מה לעשות הניסיון עושה את ההבדל.

VNRN

New member
בהמשך להמלצות

אנחנו מלווים ע"י עו"ד שהיא גם מגשרת והיא מעולה. צורת הליווי שלה שונה משל מירב.
לכל אחד מתאים משהו אחר. עד שלא תבדקי מה מתאים לך לא תדעי.
מקומה של מירב במקומו מונח ויש לי המון כבוד כלפיה אבל יש כאלה שבוחרים בליווי מסוג אחר ויש כאלה שבוחרים ללא ליווי.
בהצלחה!

הודייה 1

New member
לאימא של תהלולי:))

היי . כמו שאמרו לגבי הורמונים זה החלטות רפואיות וגם קיסרי אין ברירה . ולגבי הליווי אז רק מרכז למוד ניסיון ( מירב למשל ) או לבד.זה לא נורא ככ לבד ההפך זה בלי עוד דיעות מיותרות של מתווכים למיניהם ( אותן עורכות דין שדובר עליהן שאני מסכימה עם כל מילה !)אני רוצה לומר לך אני עוקבת אחרי הבלוג המוצלח והאימיתי וכנה שלך ואני ממש גאה בך שאת חושבת בכלל לעשות את המעשה שהצילי הזה .שאפוו
הצלחה מרובה אמן בכל אשר תבחרי. את כותבת מדהים.

תודה

כרגע זה בגדר מחשבה כי אני מאוד חוששת מכל הנושא של ההורמונים והקיסרי, מנסה להבין בדיוק מה ההשלכות של כל דבר.
שמחה שאת נהנית מהבלוג

לפי מה שאת אומרת

בתור פונדקאית אין לי מילה... זה קצת מייאש אותי

הרבה פעמים השיקול הרפואי לקיסרי או להורמונים הוא שיקול של כסת"ח וקשה לי עם המחשבה שהגוף שלי יעבור תהליך שעלול להיות מיותר רק בשביל כסת"ח.
אבל תודה על המידע בדיוק בשביל זה אני שואלת, כי אם זה אכן המצב, לא מתאים לי להיות פונדקאית.
בכל מקרה עוד לא הגעתי לשלב החיפוש זוג, אני עוד מנסה להבין מה זה אומר מבחינה בריאותית בשבילי.

שמחה2008

New member
ממש לא נכון!

כפי שגם כתבתי לך- סוגיית בחירת הפרטנרים לתהליך- הזוג- היא קרדינאלית.
אנחנו עברנו תהליך נפלא שבו היה לפונדקאית מקום רב וההחלטות התקבלו ביחד לגמרי!
אל תוותרי בגלל אמירות ששמעת. חפשי זוג ראוי לך. יש הרבה כאלה שיבינו, כפי שאנחנו הבנו, שניתן לעבור את התהליך באופן שיתופי ומלוכד.
את התהליך עברנו בתמיכה וליווי מעולים של עינב אשכול.

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום

הנושא שאת מעלה כאן הוא נושא רגיש ומורכב.
היו בעבר שרשורים מהסוג הזה ואם בא לך תעשי חיפוש ואני בטוחה שתמצאי.
ולעצם העניין- אני יוצאת מנקודת הנחה שאין אף פונדקאית ששמחה לקבל הורמונים בתהליך פונדקאות.
כולן היו מעדיפות להיקלט להריון בלי כדורים,זריקות ונרות אבל התהליך הזה הוא תהליך מלאכותי וכדי למקסם את האפשרות שיצליח צריך לפעמים עזרה בתמיכה הורמונלית.
יש רופאים שדוגלים בשיטות הטבעיות יותר והולכים על תהליכים כמה שיותר טבעיים ויש רופאים שלא.
צריך להבין שבכל ניסיון הפריה צריכים כל המשתתפים, הזוג, הפונדקאית והרופא לדעת שהם עושים את המקסימום שזה יצליח.
את יכולה להתחבר עם זוג שמתחייב לטפל אצל רופא הדוגל בשיטות הטבעיות אבל, את חייבת להבין שגם הרופאים האלה עוברים לפעמים לטיפולים הורמונליים כשאין הצלחה.
לגבי ניתוח קיסרי, גם בהריון שלך קיים סיכוי לניתוח קיסרי. את יכולה לא לבחור בזה מראש אבל צריכה להיות מוכנה לאפשרות שיתעורר צורך רפואי ואז אין ברירה.

בהצלחה

MAMALY

New member
ממש הופתעתי לראות אותך פה

תשובות:

1. יש אפשרות לעשות תהליך פונדקאות ללא הורמונים מלבד סכרון כלומר יתכן שיצטרכו לעקב לך ביוץ ע"מ לסכרן בינך לבין האמא המיועדת. הפונדקאית שלנו עברה תהליך שלם של טיפול ללא הורמונים בכלל אבל ואני מסייגת!!!!

לפעמים אין ברירה וצריך לקבל תמיכה להירון בעיקר אם יש דימומים או הפרוגסטרון נמוך מידי זה תלוי במצב הרפוא של ההריון וההחלט ההיא של הרופא.

שנית הורים מיועדם בוחרים את הרופםא המטפל, הרופאים הינם רופאים בכירים מהשורה הראשונה בישראל ולפונדקאית אין סיי בענין את לא יכולה לבוא להגיד באמצע טיפול את זה אני לא אקח.
מסבירים הכל קודם מסבירים מליון פעם אם צריך עונים על כל שאלה וכולי.. אבל בטיפול את בפנים ומה שצריך עושים. שוב אנחנו עשינו טיפול ללא הורמונים בכלל היה סרון היא קיבלה זריקה אחת בלבד לעיכוב ביוץ של כמה ימים וזהו.

אציין כי ההורמונים הם לא הורמונים מסוכנים אלו לא הורמונים של גירוי שחלתי אלא הורמונים שהגוף שלך היה מפרש מילא בהריון.

לגבי קיסרי - אי אפשר להכריח אף אישה לעבור ניתוח קיסרי בניגוד לרצונה גם אם התינוק בסכנת חיים. מזעזע אבל נכון.
ההחלטה לגבי ניתוח היא של הרופא ויתבצע במידה והסתינוק או את בסכנת חיים בחתמה שלך.

הורים מיועדים כשיש עובר במצג עכוז ויש פונדקאית שמתעקשת לסכן תינוק - כדאי שיחשבו פעמים. קחי בחשבון שגם לו ההריון היה שלך לא היית מסכנת את התנוק שלך ואני ודעת בוודאות ששום פונדקאית לא סיכנה או תסכן תינוק לעולם.

בנוגע ללידה רק לפונדקאית יש סיי בענין להורים אין הם יכולים לבקש זכותה לסרב זהי הלידה שלה היא המטופלת בלבד.
מה שכן יש לקחת בחשבון שאת לא לבד בתהליך הזה יש אמא מיועדת פה ובתהליכי פונדקאות ההחלטה הא משותפת הפונדקאית היא הסיי האחרון היות שהא היולדת.
בל נשכח שכל האמהות רוצות פונדקאית שמחה וכשאת מגיע ללידה את מכירה את הזוג והאמא טוב יש קשר טוב זה מפחיד כששואלים שאלות כשלא מכירם אבל בתוך התהליך זה נראה אחרת לגמרי.

אם את רוצה לדעת יותר ולשמוע יותר את בהחלוט מוזמנת לפנות אלי אספר לך כל מיני זויות (למרות חילוקי הדעות בינינו תמיד.. )

זכר שבפונדקאות אין חד משמעי יש תהליך הוא מורכב רגשת הפונדקאת מוגנת והאמהות רוצות תמיד לתת לפונדקאית את ההרגהש הטובה הן נושאות את הילד שלהן והפונדקאיות רוצות גם הם לחתת את האותה ההרגשה יש בסיס יחסי אמון רגישות ופתיחות בלי זה שום דבר טוב לא יצא מזה והכי חשוב לזכור שהתהליך נועד ללידת תינוק בריא הוא גם חשוב.

הרופא שאני מכירה שעושה החזרותע לבסיס טבעי עם שעור הצלחות גבוה הוא ד"ר בר חווה הרבה רופאים עושים את זה אבל אצלו התרשמתי שממש המעקב מעולה אבל אם אמא מועדת בוחרת ללכת עם הרופא שלה אז עושם טיפול כמו שהרופא רוצה וקובע. שיחה טובה לפםני בחירת זוג והתאמת ציפיות יכולה לפתור הרבה בעיות מסוג זה וכן לקחת בחשבון שלא כל מה שרוצים לפעמים אי אפשר לקבל.. א אפשר להבטיח לך שלא יהיה ניתוח קיסרי אי אפשר להבטיח לך שלא תקבל תרופות אי אפשר להבטיח לך שלא תהיי בשמירת הירון חלילה.. רוצים אבל יש חוזה מסודר בדיוק למקרים האלו את לא באה באויר.

כל הכבוד על הרצון.
MAMALY

למה כל כך הופתעת?

תודה רבה על המידע.
כמובן שאין בדעתי חלילה לסכן תינוק, העניין הוא שהרבה פעמים יש לחץ של הרופאים לעשות משהו למרות שבשטח אין באמת סיבה (להלן אחוז קיסרי והתערבויות מאוד גבוה שקיים בארץ) וזה החלק שמדאיג אותי
לדוגמא לידת עכוז לא מחייבת קיסרי (כמובן תלוי במצג העכוז ועוד נתונים אבל לא מחייבת) ובארץ שומעים רוב הרופאים כשהם שומעים עכוז הם לא נותנים צ'אנס, אז כשזה הריון שלי זה שלי ושזה פונדקאי, זה סיפור אחר לגמרי ואני מנסה להבין מה זה אומר מבחינתי.

בנוגע להורמונים - זה ממש מ טריד אותי אבל אני מתחילה להבין שאולי יש זוגות שמוכנים לוותר על זה, העובדה שאלו הורמונים שהגוף מפריש בהריון לא מנחמת אותי, כי זה בכל מקרה מלאכותי ולכל דבר מלאכותי יש השלכות לעתיד, אבל על זה אין מקום להאריך אלו דאגות שלי

אם הבנתי נכון בכל מקרה החלטה על קיסרי שייכת לפונדקאית? ולא לאף אחד אחר?
ושוב תודה

MAMALY

New member
אי אפשר להכריח אף אחד לעבוד ניתוח קסרי

גם אם תהרגי את התינוק (א ו א ת עעצמך) לא יכריחו אותך (לצורך הדוגמא כמובן).

בואי נגיד ככה אם הייתי אמא מיועדת לעתד ואני בעד לידה רגילה ולא קיסרית (עברנו שתי לידות פונדקאיות רגילות) והייתי שומעת שהפונדקאית כשהתינוק ב מצג עכוז תתעקש על לידה רגילה שמסכנת אותו מאוד לא הייתי בוחרת בה. זו דעה אשית של פונדקאית צריכה להבין שיש דברים שלא עושים ואם הרופא בחדר הלדה ממליץ על קיסרי אז עושים קיסרי.

לא היית מתערבת בשום החלטה רפואית.
הגישה פשוט קיצונית מידי ולא מתאימה לתהליך פונדקאית לדעתי.

גם ההתנגדות לקבלת תרופות שבתהליך שאת בהחלט לא קיבלת הסבר רפואי מתאים לכך (זכותך לבחור בחייך ובדעותיך כמובן) אבל כשמדברים בנחרצות ולא על בסיס רפואי כלל... שוב, הבנת תהליך הפונדקאות אינו שלם, זה טבעי לגמרי את צריכה לעשות את כל שעורי הבית וכמה שתשאלי י ותר ותדברי יותר עם אמהות עם פונדקאיות ככה מעולה

לדשמחה שלנו היתה פונדקאית רוחניקית כזו... היא יכולה לתרום לך הרבה מנסיונה גם.

בגדול מציעה לך לדבר עם מרב קצת להבין ללמוד לשמוע עוד ועוד ובמידה ותעשי תהליך כזה הוא יהיה בריא רגיש ונפלא.

בסדר מן הסתם

אני ואת לא ניפגש במעמד הזה, אני רוצה להבין את החובות והזכויות
כל זוג הוא אחר וכל פונדקאית היא אחרת.
ושיעורי בית זה בדיוק מה שהתחלתי לעשות עכשיו.
אני לא חושבת שאני קיצונית ברצוני להבין מה ההשלכות הבריאותיות עליי כפונדקאית
ומכיוון שאני כן מעורה בנושא ההריון והלידה אני כן יודעת שיש לא מעט מקרים של קיסרי לא באמת נחוץ, אבל שוב זה לא הנושא כאן.

למעלה