מגשר תקשורת

ענתנוי

New member
מגשר תקשורת

לנבחרי אלו"ט שמנסים לקדם את התפקיד הזה - שינוי מתחילים בבית, אז תתחילו בזה שתמנו מתווך תקשורת בתוך אלו"ט ואולי אז תבינו למה זה בלתי אפשרי ומה ההבדל בין שאר המקומות בעולם, בהם יש תפקיד כזה לבין המצב בישראל.

לפני כמה שנים מצאתי את עצמי בתפקיד הזה במוסד של אלו"ט. בהתחלה זכיתי ליחס אנושי: הקשיבו לי, התייעצו איתי, הזמינו אותי לפגישות צוות ואפילו הציעו לי לעבוד בזה (בהתנדבות, כמובן...) במוסדות נוספים שלהם.
אז חציתי את חומת התקשורת - אבל מייד הפכתי לאוטיסטית ואיבדתי את כל הזכויות שהיו לי.
אבל אני לא ילדה בת 20 שאימא שלה בחרה בשבילה את התפקיד הזה, ולכן במקום לשבור אותי - החומה נשברה. המדריכים הצליחו, לראשונה, לראות את ה"חוסים" כבני אדם, הבינו מה הם באמת עושים להם וכולם התפטרו - חוץ ממדריכה אחת שנהגה להשפיל אותם והתעלל בהם.
היא קיבלה קידום, המנהל פוטר והביאו מנהלת חדשה ומנוסה, שהחזירה את כולם למשטר צבאי והנהיגה שיטות כליאה וענישה חדשות ואני איבדתי את זכות ההתנדבות ואת הזכות להיכנס למתחם של אלו"ט.

התפקיד הזה אפשרי רק במקום שבו מקבלים אותך כאדם, מכבדים את השונות שלך ומקשיבים לך - אז אם יש לאלו"ט כוונה לשנות את המצב ו"לשלב" אוטיסטים בחברה התנאי הראשון הוא ויתור על הגישה ההתנהגותית......

arana1

New member
החברה תקבל אוטיסטים כשאלו"ט תקבל אוטיסטים

ולקבל אוטיסט זה לא לדחוף אותו כל הזמן לתבניות שבהן הוא יכול במקרה הטוב להיות אזרח מדרגה שלישית
לקבל אוטיסט זה למצוא וליישם את התבניות התואמות לו
את המדדים הנכונים לו

מה שאלו"ט, ובעצם כולם, עושים, זה לקחת את המסגרות המקובלות והמקובעות כנורמה ולנסות לאלץ אוטיסטים לתוכם
וגם אם זה נעשה בהמון השקעה ומסירות אז כל האנרגיה הזאת מבטאת אטימות מוחלטת כלפי האפשרויות והמטרות של האנשים שבהם היא מושקעת, כביכול

בגרות, צבא, מסע לפולין...
התבנית הייתה ונשארה אטומה לחלוטין לזהות האוטיסטית וצרכיה
כל מה שהאנשים המבקשים כאן תמיכה באלו"ט יודעים להציע ולקדם זה את ה"תראו האוטיסטים שלנו ממש כמו נורמלים"
זה כל כך מבזה ודפוק והרסני ועיוור לפוטנציאל המדהים שבאוטיזם

לאספים אין בעייה עם התכנים ?
ברור
כי אספים הם מאוד חכמים
אבל יש להם אותה בעייה שיש לכל איש שהוא באמת חכם
שהיא בעיית ההתאמה בין התוכן לצורה
בין המשמעות של מה שלומדים לבין הצורה שמיישמים ולומדים את זה למשל

אלו"ט, במצבה הנוכחי, בדיוק כמו כל הגישות הנהוגות כיום כלפי אוטיסטים, בכלל לא מתייחסת לאוטיסטים, היא מתייחסת לאנשים שאותם היא מזהה כנורמלים מינוס
בשביל אלו"ט , האוטיסט הוא בן אדם שחסר לו משהו בשביל להיות נורמלי
בעוד שהאוטיסט הוא בן אדם שיש בו משהו שהוא לא נורמלי
והמשהו הזה טוב
טוב מדי בשביל אלו"ט ובשביל החברה והמשפחה הנורמטיבית

ענתנוי

New member
החברה תקבל אוטיסטים

כשאלו"ט תפסיק להתקיים.
כל עוד יש ארגון מיוחד עבור אוטיסטים, הם יישארו בחזקת "מקרים" ולא בני אדם.

הארגון היחיד שבאמת עושה משהו למען האוטיסטים הוא ארגון "בזכות", ואתמול שמעתי שהם קיבלו תקציב גדול לפרויקט שיאפשר להם להתחיל לשחרר אנשים מאפוטרופסות, ולהחזיר להם את "צלם האנוש" - בלי קשר לתיוג ולרמת התפקוד.

arana1

New member
זה נכון לכל הארגונים

החברה תקבל את הפרט, האנושי, את כל הפרטים, ברגע שכל הארגונים יפסיקו להתקיים
אלא שתהליך ביטולו של הארגון מתקיים דרך קבלת הארגון את פרטיו

ברגע שהקבוצה לומדת להכיל את פרטיה היא כבר אינה נחוצה להם
בדיוק כשם שהורים טובים יודעים להפוך את עצמם לבלתי נחוצים

אני לא מקבלת שום ארגון

שמזהה פוליטית ועומד מאחרי כל מני עמותות פוליטיות!
עיון קצרצר באינטרנט מגלה הרבה בנושא!!
עזרה אמתית צריכה להגיע מעמותות שלא קשורות לשום ארגון שמזוהה אם שום צד פוליטי של המפה בארץ!

ענתנוי

New member
טעות

בעייתה התאמה בין התוכן לצורה זו בעיה של משמעות ולא של הסתגלות.

אנחנו יכולים להשלים עם העובדה שיש משמעות שונה לתכנים, אבל זה לא אומר שנסכים או נשלים עם משמעות שאינה תואמת את המציאות, כפי שאנחנו מבינים אותה.

אם כולם טוענים שעכשיו לילה ואני בטוח שעכשיו יום - שום הסתגלות לא תשנה את דעתי, למרות שלחץ חברתי מספיק חזק יצליח אולי לשנות את התנהגותי.....

ענת אולי תתני דוגמא מהעולם למקום שזה עובד

אפילו ברמת האתר או המדינה כדי שיהיה ברור מה ההבדל בפועל ולא רק במילים- איך זה נראה כשזה עובד, איך זה מוצג, איך זה מיושם (תכלס ממש).

arana1

New member
הנורמה מבוססת על קשר מסויים בין צורה לתוכן

קשר שאוטיסטים לא יכולים להסתגל אליו
ולכן אנשים חושבים שכל מה שצריך זה לנסות לסגלם אליו
הברירה האחרת
זאת שבמקום לתפוש את האוטיסטים כדפוקים בשכל תתבסס על תיאורם כבעלי תפישה מורכבת ובעלת ערך של יחסי צורה ותוכן שונים מהמקובל
היא טאבו

כתוצאה מכך רוב האנשים מעדיפים להפעיל "לחץ פיזי מתון" ושטיפת מח ברמה צפון קוריאנית על ילדים רכים בשנים
שכל פשעם שנולדו שונים
ולזה קוראים רפואה ומדע והורות טובה

dina199

New member
כמו שלי אומרים כל הזמן

שאני צריכה להתרגל לרעשים שמפריעים לי.

schlomitsmile

Member
מנהל
כמו שאומרים שאם בנאדם שמח מנפנף- זה לא תקין כי התוכן שימחה אמור להתבטא בצורה של חיוך וכד',
אבל לדעתם לא ניפנוף.
או אם בנאדם מקשיב לא מסתכל בעיניים, לדעתם זה לא תקין.
כי הקשבה אמורה להתבטא בצורת קשר עין.

דברים אמורים להיות מבוטאים בצורות שהם מבטאים אותם.
אם מישהו מבטא אותם בצורה אחרת,
הם יגדירו זאת לא תקין/לא מסתגל.

arana1

New member
כן

אפשר היה גם לנסות ולחקור למה אוטיסטים מעדיפים נפנופים על חיוכים
ומחקר כזה היה מניב שורה משמעותית של תובנות
לא רק לגבי אוטיזם אלא בכלל למצב האנושי
אלא שגם אם תחפשי בנרות לא תמצאי באקדמיה ולו אדם אחד שחוקר אוטיזם
כי כולם עסוקים לחקור רק למה הם פגומים
לדעתי זו פשוט שחיתות
ועלבון למדע

dina199

New member
קרוב משפחה שלי (לא א"ס)

סיפר שאישתו הייתה באה אליו בטענות (מאז הוא התגרש
)
שהוא לא מקשיב לה כי הוא לא מסתכל עליה כשהיא מדברת (בניסוח ה'מקצועי' שלנו - לא שומר על קשר עין). הוא לא הבין ולא מבין עד היום למה דורשים להסתכל כשצריך להקשיב ואכן מקשיבים. לא הסברתי לו את התיאוריה כי כולנו עסוקים בדברים אחרים .
אבל זה גרם לי לחשוב שבגלל עצם העובדה שהוא לא א"ס אף אחד לא מתעסק ב'תקינות' קשר העין שלו

schlomitsmile

Member
מנהל
אישתו/גרושתו כן "התעסקה בזה" למרות שאינו א"ס

ברור שא"סים סובלים מזה במיוחד,
כי אצלם יש יותר דברים שאינם מבוטאים בצורה המקובלת.

למעלה