מגרש 350 מ"ר

מגרש 350 מ"ר

אם נבנה קומה א' 160 מ"ר ישאר לנו חצר? מה המקסימום שכדאי לבנות כדי שישאר חצר בגודל סביר?

כדאי לבנות את כל מה שאתם צריכים בקומת הקרקע

הגינה זה שיקול מישני לא חיים בגינה והנוחות של המגורים בבית לא נקבעת ע"י הגינה דרך אגב ניתן לבצע את כל שאמרתי אפילו בפחות מ 160 מ"ר עם מזווה שירותי אורחים ו 3 חדרי שינה

פיטנגו4

New member
לא. שלילי.

160 מ"ר זה רק בנין, תוסיפי לזה רחבות מרוצפות מינימאליות - אירוח ושירות, חניה, שבילים ביחד בערך עוד 100 מ"ר ומעלה ישאר לכם אולי 40-20 מ"ר גינה מינימאלית, ברצועות צרות מסביב לבית. לעומת זאת בבניה של 2 קומות 80+80 ישאר לכם 100-120 מ"ר גינה ומעלה, כאשר בתכנון נכון יש גינה עיקרית ורצועות מסביב. כל זה מניסיון אישי בתכנון גינות במגרשים מנוצלים יותר או פחות. בנוסף לזה, בהרבה מקרים קו הבנין בכזה מגרש בכלל לא מאפשר 160 מ"ר...

הסבר

התכנון הוא בית של 200 - 190 מ"ר. קומה א' 150-160 מ"ר וקומה ב' (גלריה) 40 מ"ר. האם זה אפשרי במגרש של 350 מ"ר? ברור שהתכנון להשאיר מקום לחצר סבירה. (לא ענקית)

פיטנגו4

New member
הכל באויר

תראי מגרש תראי קוי בנין ואז נפסיק לנחש. בעיקרון , ברוב המוחלט של המגרשים שאני מכירה, זה פחות מסביר שתשאר לך גינה סבירה
גינה קטנה סבירה זה 100 מ"ר ומעלה של גינון (לא כולל רחבות מרוצפות), מתוכם 50 מ"ר מרוכזים באזור אחד. אין מצב שזה יהיה לך עם 160 מ"ר בנוי ועוד מינימום ריצוף בחניות-שבילים-רחבות . גינה של 200 מ"ר זה כבר יפה מאד. "חצר ענקית" אין לך גם אם לא תיבני בכלל...
את יודעת מה זה חצר ענקית? כמה דונמים... את זה יש לא רק לאחוזות פאר בכפר שמריהו, אלא גם בנחלות במושבים שפרושות על כמה דונמים טובים.

tklm

New member
כיצד הגעת לחישוב של 20-40 מ'?

מגרש 350מ - נניח 19*18 חזית 3 מ קו בנין - 54 זה כולל את החניה רצועה צדדית - 3 מ - 57 מ"ר חזית אחורית - 5 מ - 80 מ שטח גינון/ריצוף - לא נורא לדעתי, אפשרי, אם מתכננים גינה מצומצמת על חשבון הנוחות.

פיטנגו4

New member
הורדתי שטחים מרוצפים

שהם כ 100-150 ואף יותר, תלוי במגרש הספציפי. המספר שנתתי זה מה שנשאר לגינון. בנוסף, גם הרבה מאד מהמגרשים לא ריבועיים כמו שתארת, אלא מלבניים. מה שמאריך את הרצועות הצרות לצידי הבנין. מעטים האנשים שעוברים לבית על קרקע כדי להיות כמעט צמודים לגבול המגרש מ4 כיוונים עם עציץ במקום גינה. הרוב רוצים מרחב וירוק בעיניים. זה הרבה יותר מ"נוחות" ,זה איכות חיים לחלק ניכר מהאנשים. לי למשל.
גם אם לא היתה לי גינה בכלל אלא ריצוף מקיר לקיר, לא הייתי רוצה מרחק של 3 מטר בקושי עד לחומות. בשבילי מרחק מהשכנים זה חלק מאיכות החיים שלי, שאני מוכנה לשלם עליה במדרגות בתוך הבית.

למעלה