מגרש עם בית ישן

Elmo1916

New member
מגרש עם בית ישן

ראיתי מגרש גדול ועליו בית ישן מאד לקניה. ניתן לבנות על חציו הלא בנוי עוד בית. מצאתי זוג שרוצה את השטח הלא בנוי. הם טוענים שעלי לשלם יותר על החצי שלי בגלל הבית עצמו ומכיוון שהתשלום למנהל המקרקעין על החלק הבנוי כבר בוצע. האם יש לי דרך לדעת מה שולם למנהל ומה לא, מה המחיר על כל מטר נוסף מעבר למה ששולם וכל זאת אם אני עדייין לא בעל המגרש? מה היא אגרת חלוקת המגרש? האם זה יקר? אמרו לי שאפשר לחסוך אגרה זו ע"י הסכם שיתוף - איך בדיוק? לגבי הבית עצמו, האם יש לכם מהנדס או בעל מקצוע אחר שייכול להעיף מבט כדי לאמר אם בכלל אפשר להרחיב את הבית הישן? להוסיף קומה שנייה? כל זאת בטרם אתקשר איתו לחוזה ארוך על תקופת הבנייה? תודה

פיצול חכירה/פיצול מגרש של המינהל

כדי שתוכל לערוך את הברורים במינהל מקרקעי ישראל, עליך לקבל יפוי כח מן החוכר של המגרש. עם יפוי הכח תפנה למינהל, ותוכל לקבל את המידע. רצוי מאוד שתערוך בדיקה לא רק במינהל, אלא גם במוסדות/גופים נוספים: גפ בטאבו, וגם במינהל ההנדסה של הרשות המקומית/הועדה המקומית בה נמצא המגרש. העסקה המוצעת לך היא די מורכבת ודי מסובכת, והיה רצוי ביותר אם תיעזר בשני בעלי מקצוע שהינם מאוד הכרחיים לבדיקות שלך: הן בשמאי מקרקעין מוסמך, והן בעורך דין הבקיא בדיני מקרקעין ובמיסוי מקרקעין. לענין "חלוקת מגרש": לא ברור משאלתך אם כוונתך לפיצול המגרש מבחינת תכנית בנין עיר (פרצלציה), או כוונתך ל"פיצול חכירה" (דהיינו:ייווצרו שתי חכירות נפרדות על אותו המגרש ללא פיצול המגרש). לענין זה יש השלכות גם מבחינת דמי ההיתר שיידרשו על ידי המינהל, וגם מבחינת מיסוי מקרקעין מבחינת רשויות מס שבח. נושאים אלה מוטב שייבדקו על ידי שמאי המקרקעין ועל ידי עורך הדין. יש חשיבות לכל אלה, הואיל ויש בכך כדי להשפיע באופן משמעותי על התמורה המוסכמת בינך כקונה, לבין החוכר של המגרש כמוכר. השאלה של "יקר" או לא "יקר" אינה רלבנטית בהקשר הנ"ל, ובלבד שענין זה יובא בחשבון התמורה המשולמת בין המוכר לקונה. יש גם נתון נוסף שיש להביא בחשבון לענין התמורה: האם זכויות החכירה מהוונות או לא, תקופת החכירה, היטל השבחה וכדו'. באשר לשאלתך לענין מהנדס כדי שיבדוק אפשרות הרחבת הבית הישן: אני ממליץ שתבחר בשני ציפורים במכה אחת: בשמאי שהינו גם שמאי מקרקעין וגם מהנדסי בנין (יש כאלה). עו"ד אברהם סימון

liad arc

New member
בית ישן

במידה מסויימת הבית הישן הוא חיסרון ביחס למגרש ריק. יש לך הרבה מגבלות גם אם תרצה לשפץ אותו. במידה והוא לא ממש מתאים לך, ותרצה להוסיף או לשנות הרבה, ייתכן שמבחינה כלכלית עדיף לך לקנות מגרש ריק.

ומה לגבי פיתוח?

מצד שני, אם תידרש לשלם דמי פיתוח לעירייה, הרי על מה שכבר בנוי שולם פיתוח בעבר ולכן תצטרך להוסיף פיתוח רק על התוספת. מבחינה זאת הבית הקיים הוא יתרון, כנ"ל גם לגבי חיבור לחשמל.

למעלה