מגעיל ביותר

מגעיל ביותר

ראיתי בטקס של ררבין סיסמא של מרצ " רבין מרצ איתך, העבודה עם ליברמן" מיילא הסיסמא אבל בטקס כזה? זה פשוט מגעיל ומחליא.. מי אתם חושבים שאתם? יש לכם בעלות על הנכסים של רבין? על מורשת שלו? (אם יש כזאת)..

אני דווקא מאוד שמח על כך

לא הגעתי השנה לעצרת, מסיבות אישיות, אבל בשנים שעברו חרה לי פולחן האישיות סביב רבין, וההתעסקות בו ולא בערכים שאנו מבקשים לקדם, ע"מ למנוע את "רציחתם". ליברמן סותר לחלוטין את הערכים האלה, וכך גם המסייעים לו, ולכן מדובר במעשה ראוי, גם אם ההתמקדות בו חרגה מפרופורציה.

ערב רב

New member
ואולי להתעסק בערכים של רבין עצמו?

ערכים שהתבטאו באמירות כמו "לשבור להם את הידיים והרגליים" ו-"היורדים - נפולת של נמושות"?

גיל14

New member
אתה מוכן לכתוב

את הציטוט המלא, ואת הסיטואציה והתקופה בהן רבין אמר "לשבור להם את הידיים והרגליים"?

ערב רב

New member
לא, לדעתי הקונטקסט שאתה מכוון

אליו לא רלוונטי כלל, הדברים המפורשים עומדים בפני עצמם ואין דרך להתחמק מהם.

פרילקופ

New member
הקונטקסט חשוב

כמעט בכל מצב הקונטקסט חשוב (למעט אמירות כלליות ברומו של עולם). במקרה הזה הקונטקסט חשוב במיוחד. 1. כאשר היה שר ביטחון בממשלת שמיר, הוא אמר שיש לשבור לערבים את הידיים והרגליים - לפני ששינה את תפיסת עולמו מהקצה אל הקצה. 2. לגבי אלו היורדים מן הארץ - הוא אמר שהם נפולת של נמושות, דבר המציג פטריוטיות ואהבת הארץ. אכן, רבין היה אדם חם מזג, בעל שפה חריפה. שתי התבטאויות אלו דווקא מתאימות לתפיסת העולם שלך, אני מניח, ערב רב. עם זאת, העיסוק ברצח רבין חשוב בעיקר מעצם הרצח עצמו - רצח פוליטי שאסור שיבוא לא מהימין ולא מהשמאל והוא חוצה דיעות והשקפות עולם.

ערב רב

New member
אז תעסוק במקביל ברצח גנדי

אם באמת מעניין אותך אך ורק גינוי של כל רצח פוליטי בלי קשר לימין ושמאל, אבל זה לא באמת מה שמעניין אותך, נכון? אגב, הקונטקסט שאתה מדבר עליו הוא לא זה שעליו הם מדברים..

פרילקופ

New member
רצח גנדי הוא לא רצח פוליטי

הוא רצח לאומני. ערבים רצחו אותו, לא יהודים. אם יהודי היה רוצח אותו, הייתי מגנה זאת בכל תוקף, ומתייחס לזה באותה חשיבות כמו רצח רבין. אם זה היה קורה, גם הייתי מתחיל להיות ממש מודאג והייתי מכריז בפני עצמי על יום רבין כיום כללי לזכר רצח רבין וגדני, ומתייחס למשמעות של שתי הרציחות. אני לא יודע מה אחרים פה חושבים, אבל אני חושב שיום רבין הוא יום שמטרתו להבהיר את חשיבות הדמוקרטיה ואת הסכנות שאורבות לדמוקרטיה, ולא הנחלת מורשת רבין.

ערב רב

New member
יום הזיכרון ליצחק רבין, כשמו כן הוא

יום להנצחת יצחק רבין האיש, נקודה, בלי שום פרוגרמה פוליטית כזו או אחרת, שאתה יכול לקרוא לה "מורשת רבין", או "קידום ערכי הסובלנות והפלורליזם בחברה הישראלית", אלו כבר פרוגרמות פוליטיות. ולגבי האבחנה הגזענית שלך בין רצח גנדי לרצח רבין שקובעת שרצח פוליטי יכול להתבצע אך ורק בתוך הגזע, נו, אני לא חושב שיש מקום להתייחס אליה ברצינות. אני מציע שתנסה לחשוב לבד על איזושהי הגדרה שתשים בצד אחד את רבין ובצד שני את גנדי, וכמובן, נפגעי הטרור, ואם תצליח לחשוב על הגדרה כזו, אני אתייחס אליה ברצינות.

פרילקופ

New member
צום גדליה, כשמו כן הוא?

צום להנצחת האיש? ממש לא. כך אני רוצה שיהיה יום הזיכרון לרצח רבין. האבחנה שלי אינה גזענית אלא לאומית: יגאל עמיר היהודי, רצח את רבין היהודי, כדי להחליף את צורת השלטון על היהודים - כלומר, רצח פוליטי. רוצחי גנדי הערבים, רצחו את גנדי היהודי, כי הוא יהודי ימני שפעל נגד הערבים. כלומר, רצח לאומני. האבחנה שלי ברורה עכשיו? אולי אני צריך להשתמש במילה "ישראלי" במקום ביהודי. זה מה שקורה כשיהדות היא גם דת וגם לאום
...

dirty boots

New member
אולי כדאי לשקול שנית

את ההגדרה שלך ל"פטריוטיות ואהבת הארץ". חוץ מזה שרבין שינה את תפיסתו די מאוחר ביחס לעברו.

"ישראל צועדת בדרך רבין"

היה סטיקר כזה, תקופה ארוכה מאוד. לא של מרצ. אנשי שמאל, בלי שום קשר להשתייכותם המפלגתית ראו ב"צעידה בדרך רבין" כמשהו ראוי. אין כיום בין מפלגת העבודה לבין דרכו של רבין בכהותנו השנייה כמעט שום דבר. ולא הבנתי מה זה "טקס כזה".

armbruster

New member
דווקא יש: רבין היה בטחוניסט

הוא גירש 400 חמאסניקים ללבנון (בתמיכת מרצ, אגב) וערך את מבצע 'דין וחשבון' נגד הטרור הלבנוני (גם כן בתמיכת מרצ). זה שעברו 13-14 שנה לא אומר שמותר לשכתב את ההיסטוריה ולהציג מצג שקרי.

למעלה