מגנזיום

מגנזיום

יצא לי בבדיקות דם חוסר גדול במגנזיום, ברזל ונתרן נמוך. איפה יש מגנזיום במזון? האם כדאי לקחת תוסף? סובלת כל יום, כמה פעמים ביום, וגם כשישנה וגם בפ"ג מהתכווצויות שרירים ברגליים שממש כואב ולא עובר בקלות.. גם עצירות וכרגע בתת תזונה חולשה עייפות קשיי ריכוז.. וכל הזמן קר לי בטירוף אצבעות כחולות, איבוד תחושה בכפות רגליים ומי שנוגע בי ביד\זרוע ישר נרתע ואומר שאני קרה.

לגבי דיאטת אשלגן

אשלגן האשלגן הוא מינרל תוך-תאי, שאחראי לכיווץ שריר הלב ומעורב גם בכיווץ שרירי השלד (באמצעות תעלות האשלגן התוך-תאיות). מחקרים מצאו כי כיווצי שרירים היו בשכיחות גבוהה כאשר היה דלדול של מאגרי האשלגן בשריר ותוספת אשלגן מבחוץ סייעה בשחרור השרירים. דיאטה להעשרת אשלגן היא אחד הדברים הנעימים: אשלגן מצוי בשוקולד, בבננות, בפיצוחים, בעגבניות ובצ'יפס. כלומר, הסיכוי שיהיה מחסור באשלגן נמוך מאוד ולא שכיח. מומלץ להימנע מנטילת תוספים של אשלגן ללא פיקוח רופא בגלל השפעתו על שריר הלב.

תשובה

שלום לך, במצב שבו יש מחסור בברזל ומגנזיום יש ליטול תוספים מתאימים, תזונה לא תספיק לתיקון המחסור. ההתכווצויות קשורות במחסור במגנזיום, תחושת הקור סביר להניח קשורה למחסור בברזל. ממליצה לך בחום לפנות ליעוץ תזונתי לשיפור מצבך ולקבלת התאמה של תוספי תזונה. בברכה נטלי

למעלה