מגנומטר

rikaaa

New member
מגנומטר

בוקר טוב לכולם יש לי שאלה חשובה אל כל המושתלים. בקופת החולים הכללית בה אני חברה התקינו אתמול מכשיר מגנומטר בכניסה לבית המרקחת.מאחר והיחידה שמושתלת בראשו של המושתל עובדת באמצעות שבב מגנטי הקולט ומשדר אותות זה מסוכן מאד לפעילות השבב.(עלול להישרף). עידות מומחה.כמו כן נאמר לי בחברה המספקת את השבבים שיש תעודה לכל מושתל המציינת שאסור לו לעבור במכשיר כגון זה אפילו לא בנמלי התעופה. מאחר ועוצמת המגנטיות יכולה להיות גבוהה יותר מהמותר. ובארץ כידוע אין ביקורת ופיקוח על כלום מעבר רגעי יכול לגרום לשיבוש. השאלה מה אתם עושים במקרה כזה? אולי כדאי להתארגן ולבטל את רוע הגזירה במקומות המספקים שרותי בריאות תודה לכם על תגובתכם

צלף

New member
לי אמרו שאם מכבים את המעבד החיצוני לא

קורה כלום... אבל בכול מקרה המגנטומטר מצפצף בגלל המגנט... אני עינים
בראשי - אם אני רואה שער כזה שגובהו מעל הכתפיים שלי - כמובן אני עוקף אותו ומציג תעודת מושתל בעט הצורך....

כדאי לוודא מול הנציגה של חברת השתלים

אני יודעת שבזמנו גם אני חששתי מאוד מכך ושלחתי מייל לנציגה של חברת השתלים שלי. היא הרגיעה אותי ואמרה שבקניונים ובמקומות ציבוריים רבים אפשר לעבור בשקט, רק בשדות תעופה לא לעבור במגנומטרים. מאז, וזה היה בין הניתוח לחיבור כמו אצלך, ריקה, אני עושה ככה: בקניונים ובחנויות עוברת, גם בקופות חולים ובבתי חולים ולרוב אין בעיה, מקסימום צפצוף קטן והסבר אם דורשים. בשדות תעופה ובמקומות ציבוריים מרכזיים כמו הכותל המערבי והכנסת ששם האבטחה יותר רצינית - לא עוברת בשערים. גם במגנומטרים באתרי תיירות בחו"ל (נתקלתי בכך למשל בוותיקן באיטליה) לא מהמרת ומבקשת לא לעבור ותמיד מכבדים זאת. ובכל זאת - אני ממליצה לשאול, כי אם יש ספק, הגורם היותר מוסמך תפקידו הוא להסירו ממך, אני לא גורם מקצועי כזה. אגב - במקומות שבהם יודעים שנבקש לא לעבור בשערים, כדאי תמיד לחשב קצת יותר זמן בכניסה. הסיבה היא פשוטה: יש מקומות שבהם די בהעברתך בצד תחת עיניו הפקוחות של המאבטח, זה הולך לרוב די מהר - כך היה לי למשל בכותל המערבי. יש מקומות שבהם נדרשת בדיקה גופנית ידנית, שתמיד תיעשה לאישה רק בידי אישה (לא יודעת מה המצב לגבי גברים....). לפעמים מיד מגיעה מאבטחת פנויה והעניין נגמר בשניות, לפעמים צריך לחכות גם רבע שעה או קצת יותר. כך זה בכנסת וגם בכל שדות התעופה בהם עברתי (ומסתבר שהספקתי לעבור כבר כמה וכמה, כולל בסין ובארצות הברית...).

rikaaa

New member
תודה ליריתקוש

אני מודה לך מאד על האינפורמציה המלאה והמעודכנת. בכל אופן אשאל את הנציגה של חברת השתלים. אני יודעת שבכל העולם יש התיחסות מאד רצינית לבקשות אנשים בכל תחום גם הימנעות ממאכלים מסוימים (ראי רגישות לבוטנים ) אבל אני מספיק ותיקה כאן בארץ שמכירה את תרבות הסמוך ולכן חששתי. אני אגרור את בני לחברת השתלים הוא מתמצא בזה הרבה יותר טוב ממני זה תחום עיסוקו ואם יהיה לי מידע חדש או שונה אביא זאת לפורום. אגב בסניף קופת החולים שלי כששאלתי הם אמרו שבכלל לא לקחו את זה בחשבון לא חשבו על זה בכלל. לכן זה הלחיץ אותי יותר שמוסד העוסק בעניני בריאות לא חושב על כל ההשלכות. אני מודה לך מאד.

הופה! מצאתי מידע בדף הסבר למושתלים

שקיבלתי במרכז ההשתלה בשניידר, בו אני מטופלת ואני מצטטת ממנו את הסעיף הרלוונטי לענייננו: "מעבר בנקודה בטחונית עם חיישנים אלקטרומגנטיים - בשדות התעופה הם עם שדה אלקטרומגנטי חזק, ובהם יש להציג "כרטיס מושתל" המאפשר עקיפה של עמדת הבדיקה. בעמדות אחרות (במרכזי קניות וכדומה) מומלץ להסיר את השתל בזמן המעבר דרך החיישן אשר עשויה לגרום להופעת צליל לא נעים למושתל". מעשית מניסיון, מעטים המקומות בהם נדרשתי להציג את התעודה, אבל טוב שיש אותה תמיד בארנק. אם אין לך אותה עדיין, ריקה, רוב הסיכויים שתקבלי אותה יחד עם הערכה של השתל ביום החיבור. (בדוק אישית - אחד המקומות הבודדים בהם נדרשתי לתעודה היה הבידוק הביטחוני בכנסת ישראל.) אני לא מסירה את המעבדים החיצוניים שלי במעבר בשערים בהם אני כן עוברת ולא נגרמה לי שום בעיה מזה. אם הייתה בעיה, היא לרוב נבעה מצפצוף שהפריע למאבטחים עצמם ולשאלות אם היו הייתי מסבירה ממה הוא נובע, עניין של שניות ונגמר. אבל מי שרוצה, להסיר את המעבד החיצוני ולהחזיר זו הטרחה הקטנה ביותר שקיימת.

rikaaa

New member
תודות

ליריתקוש אני מודה לך מעומק ליבי על הטרחה הרבה שאת טורחת עבורי. פשוט אחרי הניתוח היה אמור להיות לי תור לרופא המנתח וגם הסבר. אבל לצערינו פרצה השביתה ולא ראיתי אותו כלל. נוסף על כך בקושי זרק לעבר האחות כעבור 10 ימים להוציא לי תפרים.יש לי עוד בעיה קטנה שעלפי קריאת דו"ח ההשתלה גיליתי שיש לי צמר גפן בתעלת השמיעה. לא יודעת אם היא מהסוג המתכלה או צריך להוציא. אין את מי לשאול. המקום מדגדג לי לא מעט. בני וידא ערב הוצאת התפרים אם הרופא יהיה ואמרו שכן אך לא היה והאחות אמרה לי בלי להסתכל. אם יש צמר גפן שישאר עוד חודש עד לתור הבא. כמו כן הזהירה אותי לא לגשת למרפאה א.א.ג מקומית לבדוק את זה. זה מעין מילכוד. ומכאן גם כל המבוכה שלי מה עושים הלאה. זה לא בשניידר זה בבית חולים מרכזי אחר. שיטת הניתוח בשניידר לא התאימה לי רפואית אני מלאה בתשבחות על חברי פורום זה ומספרת רבות על העזרה שאתם נותנים אחד לשני. כל הכבוד לכם. אם בכל מקום היה כך היינו נראים לגמרי אחרת. יום טוב. ריקה

בועת sabon

New member
לא ברור לי - למה לא לגשת למרפאת א.א.ג.?

מילא אם זה לא היה מציק, אבל יש תחושת דגדוג במקום. חבל שהשביתה, צודקת ככל שתהיה, פגעה בך בצורה כזאת. לטעמי, זאת התנהלות מאוד לא רצינית (במילים עדינות) מצד הרופא והאחות. תרגישי טוב

rikaaa

New member
rikaaa

יום טוב. לדעתי זו התנהגות משפילה ומבזה. הם הודיעו לי קטגורית בלשון שאינה משתמעת לשני פנים שהם יסירו מעצמם אחריות אם אלך למרפאת א.א.ג. ואני אחרי שעברתי כבר את ההשתלה פוחדת לקלקל משהו. אגב שלחתי להם פקס ובקשתי הדרכה מה לעשות ולא השיבו כלל. הם פשוט מתעמרים בנזקקים על לא עוול בכפם.אני לא מבינה פשוט לא קולטת מה כל כך היה קשה לאחות כשהורידה תפרים להוציא את הצמר גפן הזה? אתמול בני הצליח לתפוס את המחלקה בטלפון והם השיבו לו שאם זה מפריע לי שאגש למיון וממיון אקבל הפניה למחלקה ומשם למרפאה שתוציא את צמר הגפן. זה ענין ליום שלם בשיב"א. וזאת אחרי שלקחו ממני את טופס ההתחיבות במועד שהיו צריכים להוציא הכל. לא אתפלא שיבקשו התחיבות נוספת. אם כן אגש למנהל הכלי של המרפאה בשיב"א ואגיד ו מה שקורה. לא שזה יעזור לי משהו אולי להוציא קיטור. אני משתדלת להרגיש בטוב בימי החום האלו. כל טוב

rikaaa

New member
אחרית דבר

הרגע שעה 1.47 חזרתי מבית החולים אחרי שהבוקר בני קיבל מהם טלפון שאבוא מיד להוציא את צמר הגפן. כנראה הפקס הפחיד אותם. התקבלתי מיד. והרופא מיד התפנה ואמר שלא נשאר שם כלום לא היה צמר גפן. אבל משום מה האוזן נתייתה חופשיה יותר הרגשתי בתוכה את המיזוג הן במרפאה והן באוטובוס חזרה.לא חשוב אתן לו להרויח.נגיד שלא היה דבר. אני מקווה שמעתה הכל יתנהל עלמי מנוחות ברוגע. ביררתי גם את ענין המגנומטר שהפריע לי עצם קיומו והמעבר דרכו. ונאמר לי לעקוף אותו אם אפשר ואם לא לא להיכנס דרכו כי הוא עלול לשרוף לי את היחידה שמושתלת בראש. אז אלו החדשות הטריות ותודה לך על ההתיחסות

למעלה