מגנוטיפ לפנוטיפ

מגנוטיפ לפנוטיפ

האם המקריות של דארווין לפי דעתכם מסוגלת להסביר את האבולציה ? או האם ישנו צורך בשילוב של הסברים אחרים גם?

dan154

New member
פיזיקאי ששמו הויל, אם אני לא טועה,

הגה ברוב חוכמתו משל המפריך את תיאוריית האבולוציה כביכול, ובה ההסתברות שסופת טורנדו העושה את דרכה דרך מגרש גורטאות ומשאירה מאחוריה מטוס בואינג 747 מושלם, שקולה להסתברות שיצור חי כלשהו ייווצר בדרך המקרה, או להסתברות שאיבר מורכב כל כך כמו עין אנושית, למשל, יווצר במוטציה מקרית. המשל מטעה (וטיפשי), אבל לא בגלל שהוא אינו נכון: ההסתברות שמטוס בואינג 747 יווצר ביד המקרה אכן שקולה להסתברות שיצור חי יווצר באופן דומה, או שאיבר מורכב יווצר בעקבות טעות גנטית. המשל מטעה וטיפשי כיווון שהוא מפגין אי הבנה מעמיקה בנוגע לתיאוריית האבולוציה, וחוסר אמון מדהים בקהילה המדעית. הרי אם באמת כל ההסבר של דארווין היה נשען על כמות כה גדולה של מזל וארועים שההסתברות להתרחשותם כה אפסית, האם באמת היו דנים בתאורייה שלו מעל למאה שנים לאחר מותו? אם תיאוריית האבולוציה הייתה באמת יכולה להסתכם במשל הפשוט הזה, דארווין לא היה נחשב כאחד האנשים החשובים בהיסטוריה המדעית, אלא כתמהוני משונה ותו לא. ובקיצור, אקראיות ומקרה משחקים תפקיד קטן מאוד בתיאוריית האבולוציה. הברירה הטבעית היא הקלף החזק של דארווין, קלף שחרף כל האלטרנטיבות שהוצעו, עודנו חי וקיים, קלף ששרד מעל למאה שנים של בדיקות מדוקדקות של מדענים ספקנים (ותעמולה שקרית של בריאתנים נבזיים). אני ממליץ על ספריו של ריצ'רד דוקינס.

Wolverchenus

New member
../images/Emo45.gif

I S A A K

New member
יש ספר שנקרא אבולוציה ויהדות

של הרב קורמן שמביא רצף של ראיות חותכות מהמדע עצמו כנגד התאוריות הקיימות. ז``א, הוכחות שסותרות תאוריות. מאובנים לדוגמא, שאומרים שהיו פעם, נמצאים באיזו ימה או באיזה שהוא מקום. או כל מני דברים כאלה. או כל מה שאתה למדת בבית ספר חילוני, למעשה בספר אחד אתה יכול לקבל כמעט הכל. מעבר לזה יש קלטות מפורסמות מאד של ד``ר סברניק וד``ר צבי ענבל, שמוציאים רק חומר בנושא של כל האבולוציה כל הנושאים מסביב ומדעית מפריכים את הכל המדע בן זמנו. שלא לדבר שבזמנו של דרווין שחי סה``כ לפני מאה וכמה שנה, כבר בדורו אין כמעט אף אחד שהולך בשיטה שלו

dan154

New member
נו אז מה שיש?

יש גם ספרים שמתארים מדוע וכיצד השמש סובבת סביב הארץ, וכאלו שמביאים הוכחות, לכאורה, לנחיתות הגזע היהודי. ובנוסף לכך, ישנם אינספור ספרים, בערך 20 על כל אחד שתוכל לציין כאן, שכן תומכים בתיאוריית האבולוציה, אך מעולם לא אציין זאת כתימוכין לאימתות התאוריה, כיוון שזה טיעון חלש מאוד. במקום זאת, אני הייתי בוחר להציג את ההוכחות או ההפרכות עצמן, ולא להציג שמועה מיד שנייה כראייה חותכת...

I S A A K

New member
אני בדקתי,

הייתי חילוני כמוך, אני בדקתי וכל מי שאומר לפי המאובנים, ולפי הסלעים ולפי העצים, ולפי הפחם, ולפי כל השיטות ופחמן 14, וכל מה שקיים, כל אחד סותר את כל אחד, והמרחק בין אלה לאלה זה בין 15 מליון, ל15 מיליארד, טעויות של מיליארדים כלום אצל המדענים. זה נקרא הוכחה מדעית?????

I S A A K

New member
בודאי

כיון שאתה לא מסכים לקבל את התורה כמסמך על אנושי, ממילא אתה צריך להשאיר משהו להסביר איך אתה הגעתי לפה. זה כבר לא פרופסורים. היום יש את הביג בנג יש את המפץ הגדול של סטיבן הוקינג. יש כבר את הכל. אתה מבין, על דרך אחרת. זנחו כבר את הדרך הזו. גם זה נשלל כל פעם. לפני כמה שבועות בכנס בין לאומי, כבר אמר שבעצם הקב``ה מבלבל אותנו. לפני כן אמר שיש סדר. כן, עכשיו הוא אומר שהקב``ה משחק איתו. זה כבר לא היה בסדר כ``כ. וכל פעם.. וזה מדע. מדע צריך לבוא, תמיד להשאר באותו מצב. לא הוא בונה את עצמו על הטעות הקודמת, מנסה לשפר עמדות. אבל כבר באחד הירחונים העולמיים יצא שאחד המדענים אומר, זה מופיע בחוברת ``ניצוצות``, שלמעשה, הוא רואה את המצב היום של האיפוס של אנשי המדע בעצם בעולם אחר התשובה של בריאת העולם, הנקודה הראשונית, ההתחלה, ההשגחה בכלל כל הדברים האלה, הוא אומר, למעשה הוא רואה את כל המדענים מטפסים על הרי הבערות, להגיע לפסגה ולהתבונן מה יש מעבר לפסגה. והוא אומר, יגיע היום שהם יגיעו עד למעלה, משלחת שתשרד ותגיע עד מעל וכשתציץ מעבר להר תמצא כמה חרדים שיושבים שמה ואומרים ``נו, הגעתם סוף סוף?``.

I S A A K

New member
יסוד היסודות ועמוד החכמות

יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל הנמצאים, זה היסוד וזה העמוד של כל החכמות, בלי זה א``א להתחיל שום דבר, לדוגמא: בעלי תורת האבולוציה מתחילים בנקודה מסוימת אבל איך מגיעים לנקודה, אין להם הסבר, אין תשובה לצ`רלס דרוין איך נוצר החומר הראשון, גם סטיבן הוקינג גם כן אין לו תשובה, הוא אומר שהיה פיצוץ, בסדר היה פיצוץ משהו התפוצץ מאיפה החומר מי פיצץ מה פיצץ, אין תשובה אין התחלה בעצם מנקודה מסוימת אומרים ככה זה היה, ככה זה היה אבל ממה זה היה לא יודעים למה זה היה לא יודעים אז מה שוה כל זה, על מה זה עומד? על כלום. מה שאני מסביר זה את היסוד של היסודות כמו שאומר הרמב``ם ואת העמוד של החכמות שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל הנמצאים

למעלה