מגן שיניים

boxing3

New member
מגן שיניים

שלום לכולם,
אני מתאמן קצת באיגרוף. יש לי מגן שיניים ישן מאוד וזול - לשיניים עליונות ותחתונות, שהוא מאוד לא נוח לי ולכן אני רוצה לרכוש חדש.
ניסיתי קצת לבדוק המלצות בנושא וקיבלתי תשובות די סותרות - יש שאומרים להסתפק במגן שיניים זול של 15 ש"ח ויש שמציעים להשקיע יותר (בדילמה בין מגן לעליונות בלבד לבין לעליונות ולתחתונות הבנתי שהרוב ממליצים על הראשון).
אשמח לדעתכם, איזה מגן שיניים מומלץ?
(אני כאמור לא מתאמן הרבה, אבל לא אכפת לי לשלם - סכום לא מופרך - עבור מגן שיניים טוב, ככל שאכן יש בזה צורך)
תודה רבה מראש לעונים!

S1ndrome

New member
עניין של נוחות

האמת שאני מעולם לא ראיתי פיזית מגן גם לשיניים התחתונות.
וגם קצת קשה לי לדמיין אותי עם כזה, מה קורה כשרוצים לפתוח את הפה לנשום? איך זה עובד?

בכל אופן, רוב מגני השיניים הסטנדרטיים מסתובבים בטווח המחירים של 60-80 ש"ח, יש יותר יקרים, אבל אני אישית מעולם לא ראיתי את הצורך.
לגבי סוג, קשה לומר, אני את המגן הראשון שלי היה משהו בלי מותג, כללי כזה והוא היה מעולה, המגן שבא אחריו היה קצת יותר גדול ולקח לי זמן להתרגל אליו אבל גם איתו אני מסתדר, כלומר אתה תצטרך פשוט לנסות אחד ולקוות לטוב.

orell

New member
למה לנשום מהפה?

השבר הכי בסיסי לדעתי לאן לחימה זה לדעת לנשום דרך האף ולא מהפה,
לנשום מהפה זה גם פחות בריא וגם אתה יכול להוציא נשימות הרבה יותר מהירות דרך האף וגם במהלך קרב אתה לא תצטרך לפתוח את הפה וככה תוכל להמנע מזה שיעיפו לך את המגן שיניים.

S1ndrome

New member
תשמע

במצב האידיאלי אתה גם אף פעם לא חשוף ותמיד מוגן ולא כואב לך ואתה יכול להמשיך שעות.
אחרי 2-3 סיבובי ספארינג הפה שלי נפתח בין אם אני רוצה או לא, אני מכניס ככה הרבה יותר אוויר לגוף מאשר דרך האף.

orell

New member
אז ככה

לפני שהתחלתי להתאמן בסגנון שאני עושה עכשיו(באג'י צ'ואן) הייתי נושם מהפה המון גם ביום יום וגם בזמן אימון , כשהתחלתי להתאמן איפשאני היום פשוט לא יכלתי לעמוד בזה כשאני נושם מהפה כי הפה לא עומד בקצב שהאף עומד זה לקח זמן להתרגל אבל אני היום עושה תרגילים ב100% כוח (מדובר בקומבוים מאוד ארוכים של בערך 10-15 מכות ב100% כוח כל מכה) וכל הדרך אני עם פה סגור נושם מהאף,
תתייאץ עם המאמן שלך לדעתי עדיף לך לנשום מהאף ואם המאמן שלך אומר לך שאתה לא יכול זאת טעות ותשלח לי הודעה בפרטי ואעזור לך בזה.

TheDoberman

New member
המלצה

אני ממליץ לך על חברת SHOCK DOCTOR, יש להם מוצרים טובים מאוד במחירים סבירים.
אל תתפשר על הגנה על השיניים. כמו כן מגן שיניים טוב עוזר למנוע זעזוע מוח.
יש מגן של שוק דוקטור (לסת עליונה בלבד) שעולה 60 ש"ח ויש את הטובים מאוד שעולים 120 ש"ח
שניהם יעשו את העבודה.

אני אישית מתאמן עם ה NANO שלהם ומאוד מרוצה.

סתם מתוך סקרנות: תוכל להגיד כמה מילים

מה הופך מגן שיניים לטוב, חוץ מהמחיר?

TheDoberman

New member
מגן שיניים טוב

הוא מגן שיניים שמתאים לחלוטין למבנה הפה. הוא למעשה מחזיק את כל החלק העליון של הלסת,
כולל שיניים טוחנות ובינה. בסגירת הפה הוא מאפשר למתאמן ליצור יחידה אחת מהלסת התחתונה והעליונה
וכך בעצם למנוע מכות לסנטר רפוי ובכך לגרום לזעזוע מוח.

למעשה ישנם הבדלים באיכות המילוי של מגן השיניים ובאיכות החומר של המגן עצמו. המגינים הזולים עשויים לרוב
מפלסטיק ויש בהם מעט חומר מילוי (אלה שעולים 10-20 ש"ח בד"כ). דרגה אחת מעליהם הם מגיני השיניים שעשויים
מחומרים יותר איכותיים כמו סיליקון. הם מכילים יותר חומר מילוי מה שגורם ל"עטיפה" טובה יותר של השיניים והחניכיים תוך
אפשרות טובה לנשום (אלה עולים בסביבות 60-150 ש"ח בד"כ). יותר טובים מאלה הם בעצם מגינים שנשלחים מותאמים לפי
צילומי שיניים או טביעת פה (כמו אצל רופא השיניים) (עולים יותר....).

אני מתאמן עם הבינוניים. לדעתי, ברמה חובבנית + (אפילו לתחרויות חובבניות), הם מספיקים ונותנים מענה טוב. אפשר לנשום איתם ברמה סבירה
והם שומרים על השיניים ובכללי בצורה טובה.

boxing3

New member
תודה רבה על ההמלצה

המחיר נשמע סביר מספיק כדי להשקיע אותו בעקבותיה ולא ללכת על משהו ממש פשוט וזול
אתה אולי יודע איפה רוכשים אותו בירושלים או בכלל?

boxing3

New member
לא מצאתי באי.ביי את זה

שהמליצו כאן ב- 80 ש"ח כולל משלוח אבל מצאתי בכ- 115 ש"ח כולל משלוח, שזה בכל זאת יותר זול וכולל מין קייס אנטי בקטריאלי או משהו כזה. תודה רבה!

ציוד בסיסי

דבר ראשון,למה שלא תדבר עם המאמן שלך,הוא אמור לתת לך מענה מדוייק לצרכים שלך.

על פי התאור שנתת לגבי אופן האימונים שלך, לא הייתי ממליץ לך לרכוש ציוד יקר,מיותר לחלוטין.
מגן שיניים של 20 ש"ח יעשה בדיוק את אותה העבודה כמו זה של 100 ש,ח ומעלה, אין צורך במגן יקר. מגן שיניים מסיליקון עולה בסביבות 20 ש"ח ואתנ לא צריך יותר מזה.
כנ"ל לגבי כפפות, אין צורך להצטייד כבר בהתחלה עם כפפות מיוחדות לשק וכפפות מיוחדות לספארינגים וכו', זוג כפפות סטאנדרטי שיתנו לך מענה לאימונים בטווח של שנה ראשונה לפחות, בין 150 ל 200 ש"ח, כפפות של 12 או 14 OZ יספיקו בהחלט .
חותלות למפרקי הידיים טווח מחירים של 50 ש"ח פלוס מינוס. לא ממליץ לך לרכוש ציוד של חברות בעלות שם כמו הייבוסה או וונום וכו' אלא אם כן כבר שרפת כמה מאות או אלפי שעות אימון ואתה מהוקצע הייטב,אז כבר הדרישות שלך יעלו לבד בהתאם, אבל בתור התחלה או בתור מי שמתאמן ON AND OFF אין צורך מעבר למה שכתבתי.
את הציוד תוכל למצא באי ביי,אם כי הייתי ממליץ לך דווקא לנסות לגשת לאחת החנויות כאן בארץ ולהתרשם פיזית, למשל תוכל לקפוץ למגה,יש להם ציד סביר, תוכל גם ללכת לבש גל ולהתעניין.
בהצלחה

boxing3

New member
תודה רבה

על ההתייחסות.
המאמן מוכר ציוד אצלו וממליץ, אני בטוח שבתום לב ובאופן ענייני, על מה שהוא מוכר. עוד דעה בד"כ לא מזיקה.
לגבי מגן שיניים, אני חושב שכן אשקיע 100 ש"ח - שמעתי את הדעה שמספיק זה של 15 ש"ח ומנגד שכדאי להשקיע יותר והואיל ומדובר בסכום שגם אם אין לזלזל בו, אני יכול לעמוד בו, כנראה שאשקיע.
לגבי כפפות - שאלתי ככה על הדרך. כרגע אני משתמש במה שיש במועדון, שזה בערך מה שכתבת. בעתיד אולי אקנה ואז ההמלצה אולי תשרת אותי.
תודה

boxing3

New member
אם כבר אז

על איזה כפפות אתה ממליץ לספארינג? אותו עקרון - משהו שיעשה את העבודה מבחינת איכות, בלי להתקמצן באופן קיצוני, אבל גם לא סתם להשקיע כסף מיותר.
אם זה לא מתנקץ מדי לשאול, אז על מה מבוססות ההמלצות? אתה מתאמן/מאמן איגרוף?
תודה מראש

TheDoberman

New member
אני עובד עם האיאבוסה

אבל יש עוד חברות טובות כמו TWINS, VENUM, EVERLAST וכו...
מה שחשוב לי הוא לשמור על היד שלי והפרצוף של חברי לאימון אז אני מתאמן עם 16OZ.
הכפפה של HAYABUSA מותאמת מאוד טוב ליד, הסוגר שלה מצויין והיא באיכות מאוד טובה.
אבל בהתאם היא עולה משהו בסביבות 300 ש"ח.

תתייעץ עם המורה שלך לגבי כפפות, אם אתה מתחיל אז אפשר להתחיל עם כפפות 16OZ זולות
ואם אתה מתמיד להחליף ליותר טובות.

אני מאמן אייקידו, מתאמן באיגרוף, BJJ ו MMA.

למעלה