מגן צוואר

yoe66

New member
בהמשך ובהסכמה למה שגז כתב

ראיתי איזה יום את השכן שלי מסיע את ילדו בן השנתיים ערום יחף ומיותר לציין ללא קסדה על הקטנוע שלו ברחבי הישוב
חלק גדול מחברי לא הסיעו את ילדיהם רתומים כראוי בכסאות מתאימים לגילם
רוב מי שאני מכיר יסכים להקפיץ ילד של חברים ללא כסא מתאים
הייתה בארהב עם שני חברים שלא הסכימו להשתמש בחגורת בטיחות
למרות ששניהם נאורים ומבינים את ההשלכות

חבישת קסדה במכוניות גם היא תקטין משמעותית

את פציעות הראש במקרי תאונה - אני יכול להבטיח לך.
אז למה שלא יחייבו חבישת קסדה בנסיעה במכונית?
&nbsp
מגפי מוטוקרוס ומגיני בירכיים יקטינו משמעותית פציעות רגליים אם רוכבי קטנועים ואופנועים ילבשו אותם תמיד - אז למה שלא יחייבו גם את זה?
&nbsp
העניין הוא לא מה עוזר ומה לא - העניין הוא שזה חוצפה ממדרגה ראשונה שהמדינה מחייבת אותי לשמור על עצמי. אני רוצה לעשות מה שבא לי, כולל לקחת סיכונים ואין לאף אחד זכות לקחת ממני את הזכות להחליט אם לחבוש קסדה או לא.
ז"א יש להם זכות לחייב אותי אבל בעיני זו חוצפה נוראית.

a c t i v e X

New member
זה דיון עם התחלה וסוף לא ידועים

למה מכריחים את ההורים לשלוח את הילדים לבי"ס ? אם אני רוצה ללמד את הילדים שלי בעצמי להיות פחחים ושיעזרו לי בעסק בגיל 8?
ולמה יש את ההכרח הזה של ביטוח לאומי? אני לא רוצה לשלם, וגם מוכן לא לבקש. אפשר לחתום על זה?
וביטוח חובה? אני אחליט אם אני שווה את ה3K בשנה. לא המדינה ולא חברות הביטוח.
וזריקות החיסון לילדים?
לא חסר דוגמאות
&nbsp
&nbsp

אני מבדיל בין 2 סוגים של חוקים:

1- חוקים שנועדו להכריח אותי לשמור על עצמי.
2- חוקים שנועדו להכריח אותי לשמור על אחרים, כולל ילדי ומשפחתי.
&nbsp
יש לי בעיה בעיקר עם הסוג הראשון, הרבה פחות עם השני.
אתה קצת עשית סלט עם הדוגמאות שלך.
ובהחלט מבחינתי אפשר לוותר לחלוטין על כל חוק מסעיף 1 כי אין לזה סוף. היום מכריחים אותך לנסוע עם חגורת בטיחות, מחר יחייבו אותך בקסדה, מחרתיים יחייבו אותך במגפיי מוטוקרוס.

a c t i v e X

New member
אתה צריך להגר לארה"ב. לחווה של "אמריקאים משוחררים"

שם לא תיתן לממשלה לקבוע בשבילך את החוקים, תוכל לאגור נשק, להחזיק 3 נשים שהן בעצם בנות דודות שלך ולהתכונן לפלישה של הFBI

זה כי אתה מתבלבל, זה חוקים שלא נועדו לשמור עליך, אלא לשמור

על החברה מפניך.

כיוון שיש סבירות שתיפול מעמסה על כולנו בגלל שיש טיפשים מספיק לרכוב ללא קסדה ובחוצפתם הרבה גם להשאר בחיים.

וכן, זה לגיטימי לחלוטין למדינה להגדיר מה מותר ואסור גם כשזה קשור לסיכון עצמי.

ה ט ו ח ן

New member
זו גישה פטרנליסטית ...

לגבי המשפט האחרון שלך ("לגיטימי שהמדינה שומרת עלי מעצמי" ...), אז איפה עובר הגבול לדעתך ? מה לגבי:
- איסור מכירת ממתקים (לאורך זמן זה מגדיל את הסיכוי למחלות לב)
- איסור על צריכת בשר שמן - אותו נימוק כמו קודם
- איסור על טיפוס הרים
- ועוד ועוד ועוד ...

לגבי ה"מעמסה על כולנו", בחרת דוגמה לא טובה. כי אז ניתן לקחת טיעון זה מעט קדימה, ולטעון שאסור כלל לרכב על אופנועים עם יותר מ 50 כ"ס, הרי ידוע שהם מעמסה (ביטוחית) על יתר האוכלוסייה ...

המדינה אוסרת ומתירה בחוק כל מיני דברים שהמחוקק חושב

שיש בהיעדר האיסור סיכון לא סביר לאוכלוסיה.
המדינה מותחת קו בהרבה תחומים.
למשל, מכירת הירואין אסורה כיוון שכנראה מישהו החליט מתי שהוא שבהיעדר איסור היא תיצור נזק משמעותי, מיידי וברור למשתמש למרות שהיא מסכנת בעיקר אותו.

אבל לגבי ממתקים למשל, הסיכון שבאכילתם לא ברור או משתווה לסיכון שברכיבה ללא קסדה או נטילת הרואין לארוחת הבוקר, לעומת זאת הסיכון שבעישון סיגריות (כמו רכיבה על סופרספורט ליטר) למשל נמצא בתחום האפור יש סיכון ממשי אבל הוא לא ברור ומוחלט (לא כל מי שמעשן מת מסרטן...) ועל כן המדינה מגבילה את המכירה והשימוש אך (עדיין) לא אוסרת את המכירה או השימוש.

ניתן ולגיטימי להתווכח איפה מותר לה להעביר את הקווים הללו, אבל אין ספק שזה תפקידה ואחריותה של המדינה באזורים מסויימים להיות "המבוגר האחראי" ולמתוח את הקו הזה.

הגבול עובר איפה שהמחוקק בהליך דמוקרטי החליט להעביר אותו.

מן המקובלות בעולם שבכל הקשור לבטיחות בדרכים, קסדה וחגורת בטיחות הן חובה - כי מוכח (כך מסתבר) שבידי הציבור אין את הכלים לעשות את הבחירה הזו באופן אחראי ומושכל אז המדינה כופה עליו ואוכפת את החובה הזו.

פטרנליסטי? אולי.

אני יכול להכיח לך גם שלמרבית הציבור אין את היכולת להחליט

אם יש לו מטען גנטי איכותי מספיק ו\או מספיק כסף בשביל לעשות ילדים.
והרי ברור שילדים להורים עם מטען גנטי דפוק ובלי משאבים נופלי כמעמסה על החברה.
לכן אני ממליץ לערוך מבדק שיחליט למי לתת רישיון להורות.
&nbsp
אני מקווה שאתה לא מאמין למה שאתה אומר.
&nbsp
הדוגמא של ההרואין בכלל לא קשורה מכיוון שמתמש הירואין, גם אם הוא היה חוקי, מזיק מאוד לחברה.
&nbsp
צריך לתת לאדם את האפשרות להחליט אם הוא לוקח על עצמו סיכונים כראות עיניו כי אחרת המחוקק יימצא (והוא אכן נמצא) במסלול מסוכן מאוד של הקשחה והגבלה בלתי נגמרת.
בסופו של התהליך כולנו נהיה חמורים שהולכים בלם ומושכים את המחרשה בשביל האליטות החברתיות ואף אחד לא יאפשר לנו לסטות מן התלם על מנת לא לסכן את רווחי האריסים.
&nbsp
אם זה נשמע לך תהליך שאני אמור להשלים איתו אז או שאתה אריס, או שהמחסום שהרכיבו לך על העיניים עיוור אותך.

זה לא דיון בשביל הפורום הזה.

כמו שאמרתי למדינה יש את הזכות להעביר קו.
הויכוח מה הקריטריונים להעברת הקו ואיפה הקו עובר בפועל הוא ויכוח לגיטימי.

עובדתית בכל חברה יש קווים.
בנושא הזה של חבישת קסדה וחגורת בטיחות יש תמימות דעים די גורפת ברוב העולם המערבי לגבי נחיצות החוק.

לא מקובל עליך? סע בלי.

hananlv

New member
כו נוח ..לא נוח..כן בטוח לא בטוח...

נדב מדלק מוטורס (יבואני BMW) מוסר שיש להם מכירת חיסול של
מגיני צוואר ב 500 ש"ח היחידה...
אז מי שמאמין קדימה.....

asus8

New member
אמנם לא מנסיון (היה לי כזה אך לא התרסקתי איתו..)

אבל נראה לי שמדובר בהתפשרות גדולה מדי. המגן הזה רך מדי ולא ימנע דחיסת החוליות.
אבל אולי קצת ישקיט את הנפש.
גם זה משהו.

המחשמל 64

New member
מנהל
מסכים עם asus8 אולי אם לא את המילה האחרונה ראיתי

שיש מי שרוכבים עם זה. לבטח הרבה יותר ממגן מהמוצר בקישור שלך.
EVS R4

למעלה