מגן צוואר

Alfa156 GTA

New member
מסכים עם הכל - רק מציין שלפני כמה שנים

כולם כולל כולם שם היו עם NECK BRACE....
אז מה קרה השיקולים השתנו?
&nbsp
&nbsp

asus8

New member
דיון בנושא (מלפני 5 שנים...)

אחת התשובות המעניינות

Its simply complacency. Neck braces have reduced neck injury's
over the last 4 or 5 years so now its not on riders minds like it was around the time of Fonsecas crash for example. Unfortunately as time goes by and more and more riders give them up we will see a pro suffer a serious neck injury again and that mind set will reset back to where it was 4 years ago. It will probably keep cycling like this and as
time goes on we will see a pattern I'm sure. Give it 50 years.

http://www.vitalmx.com/forums/MotoRelated,20/Pro-riders-not-wearing-neck-protection,1099141

KTM 620

New member
אחד הדברים הכי מיותרים שהיו לי

ולבסוף מכרתי אותו בגרושים.
הסיבות שאני הפסקתי לרכוב איתו:
1. לא נוח ומגביל את תנועת הראש ברכיבה.
2. בנפילות גרם לי ליותר נזק מאשר תועלת, המגן משמש כקונטרה לצוואר ומונע ממנו גמישות טבעית והיכולת להתקפל ובכך למנוע כאבים ונזק!!! וכשנופלים עם המגן זה מרגיש כאילו שמישהו מנסה לתלוש לך את הראש מהמקום.
3. בסופו של דבר לא יותר מגימיק ואופנה חולפת בעיני. גם במוטוקרוס ובאנדורו ברמה העולמית לא נשארו רוכבים רבים עם האביזר הזה חוץ מכמה מספונסרים שמשלמים להם עבור זה ועוד חלק שממש מאמינים במוצר.
דעתי האישית בזבוז כסף מוחלט שגם בחינם נכון להיום לא הייתי רוכב עם זה...

למרות כל הדעות שתמצא כאן, המגן מוכח מחקרית

אני רוכב עם מגן צוואר כבר שנים, כשהוא מכוון נכון אין מגבלה משמעותית.
אני רוכב בלי ברייסים ורוכב בלי צמביצב ובלי מגיני מרפקים
רק מגן צוואר.

Alfa156 GTA

New member
אשמח למחקר כזה...

ואחד שלא ממומן ע"י חברת מיגון.
&nbsp
מאמין שעל כל "מחקר" שתמצא בעד אמצא נגד.

Alfa156 GTA

New member
מקווה שאתה צוחק לקרוא לזה מחקר...

מעדיף את חוות הדעת של חבר שלי שהוא אורטופד ורוכב פריירייד ודאונהיל שאומר לי את ההפך הגמור מהכתבה.
&nbsp
&nbsp

Alfa156 GTA

New member
זה ממש לא מה שאני אומר - לא יצרן זדוני ואל תכניס לי מילים

לפה - יש לי אפילו מיגון שלהם.
&nbsp
אבל לקבל את זה בתור "מחקר מדעי אובייקטיבי" זה בטח לא.
&nbsp
&nbsp

hananlv

New member
אתה נותן יותר מדי קרדיט לאנשים

הסיבה היחידה שכולם חובשים קסדות זה האילוץ של החוק.

אף אחד לא טען אחרת. אבל במישור של היעילות המיגונית

אין טענות משמעותיות נגד קסדות או טענה שיש מקרים שבהם עדיף להיות ללא קסדה בתאונה.

המחשמל 64

New member
מנהל
בכל שנות חיי לא שמעתי שרוכב חובש קסדה

בגלל החוק! זה נכון שהחוק מחייב אבל גדול יש עניין עובדות חיים ויש סטטיסטיקה שהיא ממש לרעת מי שלא חובש קסדה. קסדה זה אביזר בטיחות שהוא מחויב אין מילה אחרת.הרי גם באופניים חובשים קסדה כי נכון יש חובה אבל יש גם פיקחות והבנה לדעתי ולנסיון החיים של אנשים.אין מקום להשוואה בין קסדה בהיבט קריטיות ובין מגן צוואר. דעתי בכל אופן.

המחשמל 64

New member
מנהל
יכול בהחלט להיות שזה המצב שם. ממה שאני מבין ולתפיסת עולמי

לא היתה אכן חובה לחגורות בטיחות כמו שכתב גז. ויחד עם זאת עם התקדמות המידע והנתונים על תאונות קריטיות ופציעות מוות ו/או פציעות אל חזור בהיבט נכות משמעותית הביאו את המדינה לחוקק את החוקים הללו להגברת בטיחות.
הרי לא נלך ונעשה פעולות אחזקה בחשמל גם ללא כפפות נגד התחשמלות כן...
ולא נעשה עבודות גבוה ללא הסמכה לעבודות גבוה וכו' וכו' מה שלא היה בעבר.
לכן אני גורס שלהשתמש באביזר בטיחות זה קודם כל החלטה שלך, הבנה שלך ומודעות שלך ובגרות שלך- ללא קשר לקיום או לא קיום הוראת חוק.
אם אני חושב על קסדה סתם כדוגמא אני בכלל לא רוצה לחשוב מה היה אם ולא הייתי משתמש בקסדה פשוט לא רוצה לחשוב.
אז מה שנעשה בארה"ב לי בכל אופן לא רלונטי.
שאתה רגיל להיות בטיחותי ולעבוד לפי נהלי בטיחות ולהיות מודע לבטיחות וכן לתרומתה עבורך כמשתמש ברכב/אופנוע בדרך או וואטס אבר אז יש הסתכלות כך אני מבין שונה על הדברים.

בהרבה מקומות לא היתה חובת חבישת קסדה עד השנים האחרונות

ובחלק מן המדינות בארה"ב עדיין אין חובה.

ובמקומות בהם החילו או מתכוננים להחיל את החוק מתקיים דיון ער באשר ל"כפיה" של החובה הזו.

ובדיוק באותו נושא אתה תמצא גם היום שחלק משמעותי בדו"חות שהמשטרה רושמת גם בארץ הן על עבירות של חגורת בטיחות, לנהג לנוסעים ולילדים כאשר ברור וידוע שתאונה, אפילו פשוטה ללא חגורת בטיחות מובילה לפציעות חמורות וגם למוות.

לכן אין לסמוך על האוכלוסיה.

למעלה