מגן צוואר

מגן צוואר

ראיתי את המתקן המוזר הזה בכמה הזדמנויות. נראה לא נוח ויקר יחסית לשאר ציוד הרכיבה. היום קראתי מאמר של כרובי וזה העלה בי מחשבות שבגילי אין לי הרבה אפשרויות לחלקי חילוף לגוף המקשיש שלי.
יש המלצות למגן סביר בנוחות ובמחיר?

Alfa156 GTA

New member
קודם תגיע למסקנה שזה באמת ימגן אותך יותר.

היה באז גדול בזמנו, וכולם היו עם זה.
היום פחות ופחות רוכבים שמתחרים עם זה.
&nbsp
לא יודע להסביר אבל לא בטוח במיליון אחוז שעדיף עם מאשר בלי.
דוגמאות יהיו לכאן או לכאן , אבל לא תהיה אף תאונה / נפילה זהה שתוכל להשוות את שני המצבים.
&nbsp
&nbsp

המחשמל 64

New member
מנהל
מסכים עם מה שכתב אלפא. יש לי חבר שהביא

מגן של leatt מחו'ל. לבש אותו אולי פעם אחת או פעמים. המגן יצר סוג של מגבלת הטיית הראש ברכיבה מה שעבורו היה קושי שלא יכל להסתגל אליו. המגן חדש אם תרצה פנה במסר אשדך בינכם. אגב, אם תוכל תעלה קישור לכתבה של כרובי.

המחשמל 64

New member
מנהל

DRZיוגי

New member
למי שרוכב בקבוצה

זה די מעצבן להיות המוביל כשצריך להסתכל אחורה לוודא שכולם הגיעו,מה שהופך אותך למאסף אוכל אבק.

asus8

New member
בתור אחד שרוכב עם. תמיד.

ומבלי להכנס לדיון אם המגן אכן מגן או לא- יש הבדל אדיר בנוחות כאשר מגן הגוף מתאים למגן הצוואר. כרגע רוכב עם LEATT, מגן גוף וצוואר, והנוחות גבוהה בהרבה מאשר לפני שהמגנים היו מתואמים (לפני כן היו לי מגנים של EVS, LEATT ועוד אחד ששכחתי את שמו. כולם סיימו על המדף ואז נמכרו כתוצאה מחוסר נוחות).

אז שני הסנט שלי הם- אם כבר, אז שיתאים למגן הגוף. עולם אחר.
ממליץ מאוד על LEATT החדש, 5.5, פרופיל ממש נמוך ולא מפריע, ועדיין מגביל תנועות קיצוניות. ממליץ לחפש יד שנייה, כי כאמור הרבה רוכבים קונים וזונחים.

כRובי

New member
שלי ישב בול עם המגן גוף של Thor

(מה זה "בול"? מגני הכתפיים נכנסו ב"קליק" לתושבות הייעודיות במגן)

המחשמל 64

New member
מנהל
ממה שאני רואה בשטח ומשך שנים

זה מעט משתמשים במוצר. בהחלט מתחרים בעמותה כן ונכון לא רק אבל ממש לא הרוב. גם המשפט שכתבת לגבי מציאתו של הפריט ביד 2 כי הוא בסוג של נקנה והוזנח בצד נאאה לי בכל אופן מציאותי. אני חושב שיש מקום לשקול רכישה כתלות בסגנון הרכיבה.לדוגמא שימושי לדעתי ברכיבת שבילים מהירה.

yoe66

New member
זה לא ממש אינדיקציה וסלח לי שאני חולק עליך

גם לא רואים הרבה רוכבים עם תומכי ברכיים
למרות שאין ספק בעזרה שלהם בתאונות עם מכה עד בינונית לברך
למה בינונית?
מכה קלה לא תזיק כנראה גם בלי תומך
מכה ממש קשה תשבור גם תומך

המחשמל 64

New member
מנהל
זה בסדר גמור לחלוק אני מקבל

בהבנה מלאה ובכיף. אבל נראה לי שיש מוצרי מיגון שאולי עקב עלותם או גורמים נוספים נתפסים כלא MUST. אני רואה לדוגמא רוכבים עם צבי צב רגיל פלסטי עם מיגון מנימאלי לכתף. ומאידך כאלה עם מגן רשת מרושת היטב לאזור הנ'ל כדוגמא.לתחושתי רוכבים חשים שנאמר מגן ברך טוב שאינו ברייס יכול לספק להם הגנה מספקת לצרכיהם. זה לא אומר שברייס הוא לא מיטבי ביחס לרגיל כמובן. אבל זה סוג של שיקול דעת. לא תראה לדוגמא רוכבים ללא מגף. אם יש תובנה שלך, שונה או משלימה אשמח כמובן לקרוא.

yoe66

New member
ברור שתקציב משמש פקטור

אין ממש קשר בין ברייס למגן ברך
הראשון ימנע חלק מהפציעות החמורות של קריעות ברך למינהן
השני מגן ממכות בלבד
&nbsp
אגב אם כבר הזכרת מגני גוף, אזי צביצב מגן טוב יותר מרוב מגני הרשת

מיכהWR

New member
הופה, זרקת פה פצצה (טוב נו, יותר בכיוון של מטען מאולתר)

צבי צב מגן יותר טוב מרוב מגיני הרשת? תסביר בבקשה.
לטעמי ובהכללה גסה מגן רשת הרבה יותר צמוד לגוף ולא זז בעת הגררות, כולל שריון חוליות לגב שמגן לכאורה מכיפוף אחורה וגם (מנסיון) יעיל מאוד כשהאופנוע נופל עליך בסיום תירגולת סופרמן, חגורת בטן (או כליות, אנא עארף) שמייצבת את הגב בישיבה ומגיני כתפיים מרופדים ומאסיביים. צבי צב בהשוואה זה לא הרבה יותר ממגן חצץ (roost deflector).

enigo

New member
צבי צב מגן טוב יותר מפגיעות בחזה

מהסוג שחוטפים מהכידון בהתעופפות או מענף שנוחתים עליו. מגן כזה, מהסוג הישן, הציל כנראה חבר ממוות - במקום להשתפד על ענף הוא רק שבר את הסטרנום.
בכל מגיני הרשת שאני ראיתי מגן החזה רך ועם תפר באמצע (בשביל הריצ'רץ'). יכול להיות שיש גם כאלו עם מגן חזה קשיח - לי לא יצא לראות.

asus8

New member
leatt body protector 5.5

סוגר את כל הפינות. כולל צלעות. מעולה לרוכב הממוצע. מסורבל וכבד לרוכב תחרותי.

המחשמל 64

New member
מנהל
לא מסכים עם דעתך לגבי

הצבי צב ובהחלט מסכים עם מיכהWR. איזה מיגון כתף בדיוק יש בצבי הרגיל בהשוואה לרשת טוב? בנוסף כמו שכתב מיכה מגן רשת טוב מגן על כל הגב עד קצהו התחתון ומגן גם על קטע הגפה העליונה בין הכתף למרפק. בקיצור מגן טוב רשת כמו האצרביס קאורטה נותן לך מיגון טוב גם לחזה ולשאר.

yoe66

New member
אני אסביר ברשותכם

הפלסטיק של מגני הגוף חלש יותר מהותית מהצבי צב
הקרבה שלו לגוף רק מחלישה אותו לא להפך
אל תטעו למה שנראה קול יותר או מה שאופנתי יותר
תבדקו אחד לאחד
&nbsp
שלא תבינו לא נכון אני גם רכבתי עם רשת
אבל רק בגלל שהוא הרבה יותר נוח

Alfa156 GTA

New member
אפילו במוטוקרוס כמעט ולא רואים רואים מגן צואר

וברייס בירכיים כן (לפחות לפי הספונסרים של האופנועים)
&nbsp
&nbsp

asus8

New member
לרוכב מוטקרוס ושאר רוכבים מקצועיים שיקולים אחרים

בראשם יעילות אנרגטית. כמה שיותר אוורור וקלות תנועה. כמה שפחות משקל מיותר ומגביל. פעם ב...מתרסקים. פעם ב..ניתוח. חלק מהדיל.
אפשר לקחת כדוגמא קיצונית יותר רוכבי פרירייד (אופניים, רדבול רמפייג' וכדומה), שרובם חסרי מיגון לחלוטין (קסדה, ברכיים, פה ושם מגן גב). אין מה להסתכל עליהם ולהסיק משהו לגבינו רוכבי יומיום.

וברייסים (ברכיים) עובדים ומונעים פציעות גם כשלא מתרסקים. מאפשרים המשך רכיבה במקרים בהם הברך הייתה מסתובבת בלעדיהם. בגלל זה כל הרוכבים התחרותיים משתמשים בהם.

למעלה