מגן צוואר - Neck protector

uvluni

New member
מגן צוואר - Neck protector

אני יודע שתוספת מיגון לא יכולה להזיק, השאלה אם התוספת הזאת מיותרת או מועילה. נראה שבעלות נמוכה מקבלים תמורה חשובה כאן, ועדיין לא יצא לי לראות אנשים רוכבים עם מגן צוואר...

motorcycle boy

New member
לדעתי עדיין לא נפוץ בגלל שחדש ומשיקולי אופנה

בדקאר מאז מוות של רוכב בשבירת מפרקת נכנס כמיגון חובה, אם אני לא טועה פבריציו מאוני שחטף התקף לב לאחר מכן. נפוץ גם מאוד במוטוקרוס וסופר קרוס. בא נגיד שזה המיגון היחיד מלבד קסדה שיכול להציל חיים.

uvluni

New member
זה מגביל באיזושהי צורה?

לא נוח אולי? חם בקיץ?... כי אני רואה אחד ב 250 ש"ח וחושב על כמה ששילמתי על הקסדה ואיך העלות הזאת מינורית בהשוואה לייתר הציוד.

motorcycle boy

New member
אין לי ניסיון אישי, מן הסתם כמו כל מיגון-יותר

ופחות חם בלי... בכל אופן ראיתי אנשים רוכבים איתו והוא לא יושב הדוק מידי סביב הצוואר ונותן תנועה בכיוונים הרצויים-אפשר להסתכל לצדדים, מבט למטה רק כאשר מסתכלים ישר קדימה. אשמח לשמוע חוות דעת מבעלי ניסיון.

Dresdner

New member
אפשר גם למצוא בפחות אבל

ההגנה שאתה מדבר עליה היא חתיכת ספוג בתוך בד שעולה באינטרנט 20 יורו ומה שיש לרוכבים בפריז דקר זה הגנת פלסטיק עם קוולאר שעולה 350 יורו. גם אני חשבתי לקנות את ההגנה הזולה כי היא גם פחות מגבילה אבל לא מצאתי שום מבחן לטוב או לרע על סוג מיגון זה

C O L T

New member
סתם שאלה, בכללי, יש מבחנים ליעילות מיגון אחר?

חוץ מקסדות. כי המבחנים ברובם מדברים על נוחות שימוש, מעטים עוסקים בחוויות אישיות בהן נבדק הציוד, ספק אם זה יכול להחשב לעובדות.

uvluni

New member
נראה שהרבה אנשים היו מעוניינים

במבחן כזה - גם אם הוא לא יכול לשקף את המקרה של תאונה אמיתית.

Dresdner

New member
מופיע מידי פעם מבחנים במגזינים גרמנים

בדרך כלל הם שמים את המיגון (לא משנה מה) מתחת למכשיר שבודק את יכולת הספיגה של המיגון פחות או יותר כמו שסנל והאחרים עושים לקסדות. היום בגרמניה כל מיגון נכנס לקטגוריה מסויימת שכרגע זה LEVEL 1 או LEVLE2 שדרגה 2 היא הטובה יותר אולי בעתיד יהיה LEVEL 3 או שכבר יש ואני לא יודע. למיגון הצוואר אין קטגוריה ואין שום מבחן שיכול להצביע על יעילותו מקווה שבעתיד יהיה.

Dresdner

New member
כן, על זה

עדיין לא ראיתי מבחן לא תלוי להמצאה הזאת, אני מניח שבשביל לבחון אותו הם צרכים להשתמש בבובות

uvluni

New member
לגבי המוצרים היוקרטיים

אני חושב שנעשו בדיקות מקיפות יותר... השאלה היא, האם הספוג הקשיח ב 250 ש"ח נותן אפקט דומה או שהוא בזבוז זמן וכסף.

Pink Roses

New member
בשביל המפרקת יש את הגיבנת הזו בחליפות

רכיבה לא? נראה לי מאוד מגביל, קשה לי לסובב את הראש כשיש לי מעיל חורף גבוה, אז עוד עם הכרית אוטובוס הזאת בכלל...

r929

New member
../images/Emo31.gif זה רק מסיבות אוירודינמיקה,

אין לזה שום הפקט בטיחותי.

Pink Roses

New member
חשבתי בהתחלה שזה אווירודינאמי

אבל אמרו לו שזה בשביל המפרקת. טוב נו.

r929

New member
תזמיני את אלה שאמרו לך לבדוק את זה ../images/Emo3.gif

ofir_y

New member
חליפה עם כרית אוויר מתנפחת - נצל"ש!!

ראיתי איפשהו (אני אחפש קישור אם זה קריטי למישהו) חליפה עם כריות אוויר פנימיות המתנפחות בזמן תאונה. מישהו מכיר את זה?

למעלה