אני יודע שתוספת מיגון לא יכולה להזיק, השאלה אם התוספת הזאת מיותרת או מועילה. נראה שבעלות נמוכה מקבלים תמורה חשובה כאן, ועדיין לא יצא לי לראות אנשים רוכבים עם מגן צוואר...
בדקאר מאז מוות של רוכב בשבירת מפרקת נכנס כמיגון חובה, אם אני לא טועה פבריציו מאוני שחטף התקף לב לאחר מכן. נפוץ גם מאוד במוטוקרוס וסופר קרוס. בא נגיד שזה המיגון היחיד מלבד קסדה שיכול להציל חיים.
ופחות חם בלי... בכל אופן ראיתי אנשים רוכבים איתו והוא לא יושב הדוק מידי סביב הצוואר ונותן תנועה בכיוונים הרצויים-אפשר להסתכל לצדדים, מבט למטה רק כאשר מסתכלים ישר קדימה. אשמח לשמוע חוות דעת מבעלי ניסיון.
ההגנה שאתה מדבר עליה היא חתיכת ספוג בתוך בד שעולה באינטרנט 20 יורו ומה שיש לרוכבים בפריז דקר זה הגנת פלסטיק עם קוולאר שעולה 350 יורו. גם אני חשבתי לקנות את ההגנה הזולה כי היא גם פחות מגבילה אבל לא מצאתי שום מבחן לטוב או לרע על סוג מיגון זה
בדרך כלל הם שמים את המיגון (לא משנה מה) מתחת למכשיר שבודק את יכולת הספיגה של המיגון פחות או יותר כמו שסנל והאחרים עושים לקסדות. היום בגרמניה כל מיגון נכנס לקטגוריה מסויימת שכרגע זה LEVEL 1 או LEVLE2 שדרגה 2 היא הטובה יותר אולי בעתיד יהיה LEVEL 3 או שכבר יש ואני לא יודע. למיגון הצוואר אין קטגוריה ואין שום מבחן שיכול להצביע על יעילותו מקווה שבעתיד יהיה.