מגן נחשולי מתח דירתי

מגן נחשולי מתח דירתי

שלום לכולם,

אני מעוניין להתקין מגן נחשולי מתח דירתי ויש לי מספר שאלות:

1. המכשיר הוא 3P+N כלומר מגן גם על הפאזות וגם על האפס. בהוראות ההרכבה מצויין שדרושה אבטחה עורפית לכל ארבעת המגינים. המחשבה שלי היתה לחבר את המגן אחרי המתג הראשי. האם זה אומר שאני צריך להחליף את המתג הראשי לכזה שמנתק גם את האפס, או שעבור האפס אפשר לחבר את מגן הברקים ישירות לקו ההזנה של האפס

2. בביתי שתי קומות עם ארון חשמל משני בקומה שנייה. המכשירים הרגישים נמצאים בקומה זו ומוזנים מהארון המשני. האם עדיף לחבר את המגן בארון זה? האם אפשר שיהיה מגן בארון המשני ללא מגן בארון הראשי? ואותה שאלה לגבי המתג הראשי. בארון המשני יש מתג ראשי. האם להחליף אותו לכזה שמנתק גם את האפס אם מגן הנחשולים מותקן שם?

תודה לכולם

רשר

Well-known member
מנהל
הגנת מתח יתר מרכזית יעילה בעיקר נגד כניסה מבחוץ

של מתח יתר ולכן תלויה בסוג הרשת אליה מחובר המבנה,
רשת תת-קרקעית מלאה כולל מתח גבוה מוגנת מטבעה מפני פגעי מזג אויר ולכן רק מתחי יתר מהרשת עצמה יכולים להגיע וכאן צריך לבדוק מה מחובר לרשת ואם יש בו סכנה ליצור מתחי יתר (בעקרון לא בשכונת מגורים אלא בעיקר בתעשיה),
טווח ההגנה של כל המערכות לסוגיהן נמוך מאוד (5-10 מטר אורך חוט) לכן מערכת המותקנת בלוח ראשי לא תגן על לוח משנה מכניסת מתח יתר ממקור שאינו בלוח הראשי או לפניו אם המרחק של החוטים בין הלוחות גדול מ 15 מטר,
כניסת מתח יתר יכולה להגיע מברק קרוב למבנה, מרשתות אחרות כמו TV, טלפון,,,
מכאן שרצוי מאוד להגן על ציוד יקר באופן מקומי הכולל את כל הקוים הנכנסים לאזור (5 מטר),

בנוסף ללא ביקורת מתמידה על מצב המגינים הם מגיעים תוך שנה שנתיים למצב של חוסר הגנה (למגן בלוח יש ציוד החלפה וצריך לבחור ביצרן שיספק את ההחלפה גם בעוד כמה שנים)
התקנת מגן בלוח חייבת להתבצע ע"י חשמלאי מוסמך שגם מכיר את המוצר ויודע להתקינו נכון ללא סיכון מיותר ללוח ולבית,
לשאלה אם צריך הגנה נפרדת בבית פרטי עם חיבור עד 3X63A זה ממש מיותר אך צריך לדעת שבמקרה פעולה עלול להשאר מצב קצר במגן ויש לנתקו כדי להחזיר חשמל לבית וזו לא פעולה המיועדת לידים שמאליות, לכן עדיף לכלול אמצעי ניתוק שכל אדם יוכל לנתק הגנה תקולה כדי להמשיך להנות מחשמל שניצל משריפה,

למעלה