מגן מנוע

Pink Roses

New member
מגן מנוע

אהלן, יש לי CBF250(RR) ושמתי מגן מנוע (יש תמונה) הייתי בהונדה ואמרו לי להוריד אותו יצא לי ליפול במהירות של 0-10 קמ"ש והמגן מנוע חטף את המכה במקום המיכל דלק או הכידון. החשש שלי זה שאם אני אפול במהירות גבוהה השלדה תחטוף. יש לי מקיף מלא - אבל ברור שלא בא לי לתבוע על כל שטות ועוד שיקול - זה מכוער בטירוף. מה אתם אומרים? עם או בלי?

C O L T

New member
שאלה, למה אמרו להוריד?

אם זה עניין של אחריות או משהו, אז השיקול הוא אחר לגמרי. מבחינת נזק לשלדה, אז אפשרי, תמיד חיים תחת איום של נזק גדול, אבל בינתיים חוסכים על נזקים קטנים, שהם גם לא יכוסו ע"י המקיף, מאה ש"ח כאן מאתיים כאן, זה יוצא הרבה והכל בגבול ההשתתפות העצמית. לדעתי זה לא ממש מכוער, גם יש לו ערך הגנתי ברור. נזק לשלדה גם לא תמיד יהיה בגלל המגן, תלוי במבנה שלו. ואם כבר הלכה שלדה, עד זה המקיף ישלם. כל עוד זה לא מפריע לך לקבל כיסוי אחריות מהונדה, אני בעד המגן

Pink Roses

New member
תודה על התגובה

הם אמרו לי להוריד כי זה יעשה נזק לשלדה אם אחליק אבל מה שאמרת זה השיקול שלי בדיוק, בינתיים זה ממזער נזקים קלים מנפילות קטנות

C O L T

New member
אז אם האחריות בתוקף, אל תקשיבי להם

עם כל הכבוד לאנשים הנחמדים והאמינים בהונדה, הם מרוויחים ולא מעט מכל מיני דברים קטנים שאופנוענים שוברים, כמו כל המוסכים, לכן הם לא אוהבים מיגון מכל סוג לאופנוע. גם על מגיני ידיים סיפרו לי אגדות עמים. תכלס, רק אופנוע שנופל המון, יכול להעביר נזק לשלדה מהמגן, כמו אופנוע של מורה נהיגה. בשגרה זה קיים רק בנפילות די גדולות שם לא בטוח שהשלדה תשרוד גם ככה.

זהר ו

New member
השאירי את מגיני המנוע !!!

הם ימנעו מהאופנוע הרבה נזקים מנפילות קטנות (שהן מרבית הנפילות) אבל זה החלק הפחות חשוב. החלק היותר חשוב הוא שבנפילות או התנגשויות יותר רציניות המגן יגן על רגלייך (מפגיעת מכוניות או מנפילת האופנוע על הרגל במידה שכפי שבדרך כלל קורה לא תפרדי מהאופנוע מספיק מהר). אם הבטיחות חשובה לך יותר מדברים אחרים השאירי את המגינים ואם את רוצה יותר בטיחות ויותר הגנה על הרגליים התקיני גם זוג ארגזי צד מאחור (וגם תקבלי כבונוס אפשרות נוחה לשאת ציוד על האופנוע). בעניין מה שנכתב למטה לגבי הטיות: זו שטות מוחלטת. המגינים לא יגבילו אותך בהטיות. ניתן לבצע עם המגינים כל הטיה שאפשר בלעדיהם. בכל מקרה בעת הטיה חזקה תגיעי לרגליות לפני שתגיעי למגינים. זהר

זהר ו

New member
תוספת קטנה לגבי הבטיחות:

בנפילה במהירויות בינוניות ומעלה המגן יתעקם סמוך לנקודות חיבורו לשילדה. אם את רוצה שהוא באמת יגן על רגלייך סדרי לו חיזוקים. איני מכיר את האופנוע ואיני יודע אם זה אפשרי אולם אם כן אני ממליץ בחום לרתך למגן בנקודה הנמוכה הרחוקה ביותר מן השלדה צינור אלכסוני שיתחבר לחלקה התחתון של השילדה מעט אחורה ממקום חיבור המגן. זהר

Spondylus

New member
ללא ספק (לדעתי) - בלי ../images/Emo70.gif

שיזדיינו השלדה, מיכל הדלק והמנוע. את עלולה להכלא מתחת למגן בחלקה ולגרום לעצמך לא מעט נזק. אני רואה שאת מתחילה לרכוב במגרשים. יופי. השלב הבא יהיה לחפש את ההטיות... בקיצור, בלי

Spondylus

New member
אני מתכוון לכך ...

שאת עלולה להחליק... מעצם היותך (פיזיקלית) על כלי עם שני גלגלים, תסיימי על הכביש. רגלך האהובה עלולה להתקע מתחת למגן מנוע ויחד עם האופנוע תמשיכי להגרר. במקרה הטוב את יכולה להפסיק את טיפולי הלייזר מאחר וסביר להניח כי תאבדי את כל הפיגמנטים, שורשי השערות וייתכן חלק מהסינפסות. במקרה הרע לא תצליחי להשתחרר מהאופנוע לפי שתגיעי למעקה הבטיחות ואז במקרה טוב תאבדי אולי רק כמה גפיים. הבנת
כל האמור הוא תיאורטי בלבד וכמובן איני מאחל לך לחוות לך חוויות מסוג זה. וכן. בלחפש הטיות.

Pink Roses

New member
אוקיי

באמת לא הבנתי למה אתה מתכוון בלחפש את ההטיות? להתאמן בפניות? והסנריו שאתה מתאר נראה לי רחוק מאוד, אין לי סופר ספורט, ואני לא ממש רואה מצב שהמגן גורר לי את הגפיים התחתונות תוך כדי החלקה

Spondylus

New member
אז חסר לך דמיון. נראה שאת מחפשת בקטנות

במקום להקשיב לאנשים שמנסים לעזור לך. אין שום קשר לסופר ספורט. תתפלאי איזה מראות חלק מחברי הפורום ראו מתאונות ב-80 קמ"ש. אני סיימתי להדיין. שיהיה לך בהצלחה.

גיקסר

New member
יש משהו שאנחנו צריכים לדעת ?

אני מסכים איתך בחשיבה ובצורת המחשבה של מה יקרה עם..... אבל ילדתנו איננה בקיאה עדיין בתורת הרכיבה המלאה. לכן אבקשך להסביר קצת ותר ברור וביותר סימפטיה, שים לב כיצד: תקשיבי לי ותקשיבי לי טוב, זה יכול לעשות לך אחלה קעקוע של כביש איילון(אלאצרסקי), אז יאללה שחררי את המגן ותני בגזיות

Pink Roses

New member
דארלינג

כשנפלתי ובאת להרים אותי (אווווווו
) אמרת לי שטוב שיש לי את הדבר הזה - אחרת המיכל היה חוטף. אז בנפילות קטנות הוא עושה את העבודה יופי, אבל בתרחישי אימה כמו שספונדי מתאר הוא יכול רק להזיק-ובגדול. מה עושים מה עושים?

Shredingerscat

New member
ספונדי סתם נסחף

לא צריך לקחת קשה, המצב שהוא מתאר הוא מצב אחד ממיליון שיכולים לקראת, בכל מקרה נפילה במהירות גבוהה עם אופנועה זה לא כייף, מגן המנוע יכול להציל אותך, אבל במצבים מאוד מאוד מסויימים יכול גם לפגוע בך, הוויכוח איזה תסריט דימיוני ונדיר יתממש במציאות הוא חסר תועלת, מכיר הרבה רוכבים עם מגיני מנוע, לא מכיר אף אחד שקרה לו מה שספונג'י מתאר (לא שזה בלתי אפשרי, פשוט קצת יותר מידי מקרה קצה נדיר) מצד שני לא חסרות הוכחות ליעילות של המגינים האלה. בקיצור, אין ודאות שהוא יעזור, אין שום ודאות שיזיק, עדיף באופן כללי לא לבדוק.

C O L T

New member
ומתחת לאופנוע בלבד זה לא יכול לקרות?

דווקא נראה לי שהמגן יוצר הגנה נוספת לרוכב, ע"י הרמת האופנוע. בכלל, אאל"ט אז ברוב הנפילות נפרדים מהר מאוד מהאופנוע, אז במקרה של צרות רציניות הסיכוי להסתבך במגן מנוע הוא זניח. אבל בנפילות קטנות ומצחיקות שבאות לרוכבים מתחילים, לפעמים ההבדל הוא בין מבוכה לבין שכיבה מתחת לאופנוע לוהט המבשל לנו את הרגל. מורי נהיגה למשל יודעים שהשלדות חוטפות מהמגן, כי אצלם יש אלפי נפילות קטנות, אבל עדיין מקפידים לשים כזה, כי את רוב הפציעות בנפילות הקטנות המגן מונע.

Spondylus

New member
הכל יכול לקרות.

בתרחישים שמסתובבים לי בראש, האינטואיציה שלי אומרת לא לשים. כמו כן, בימי הGעז (אי אילו לפני X שנים) רוב האנשים, שאני סומך עליהם, אמרו לי לא לשים. אין ספק, אין שספק (!) שמהרגע שאתה נופל 95% זה מזל שמשחק איתך... ואז כבר לא משנה הנסיבתיות. לדעתי.

NeeD 4 SpeeD

New member
מה היית מעדיפה

באותה נפילה של ה 10 קמש - את כל גוש המתכת הזה על הרגל שלך? מה הקשר בין המגן , פגיעת שלדה ומהילות? את רוצה להגיד לי שאם את נופלת במהירות גבוהה , אז האופנוע יורד מהר יותר למצב מאוזן? ולמי שאמרה שזה פוגע במרווח ההטיה , אני רוצה לראות תמונה שבו את משפשפת את המגן בכביש.

למעלה