מגן דוד

keren14

New member
מגן דוד

הייי... מה קורה? מזמן שלא כתבתי... טוב אז השאלה שלי היא כזאת- כמו שאתם יודעים אני עוברת עוד מעט (ב20 אנחנו עוזבים את הבית!!!!) ואנחנו עוברים למיאמי, עכשיו בבת- מצווה שלי סבא וסבתא שלי קנו לי שרשרת של מגן דוד, עכשיו בארץ- אני הולכת איתה יום יום, והשאלה שלי היא- האם אתם הולכים עם מגן דוד ודברים כאלה בחו"ל? או שבגלל האנטישמיות אתם לא הולכים עם דברים כאלה בכלל??? תודה רבה.

תלוי מאוד באיזה אזור...

נגיד באוסטריה אני לא הייתי ממליץ ללבוש את זה...או במזרח אירופה... אבל בארה"ב, ובמיוחד מיאמי(שהיהודים ממש שולטים שם) אז תלבשי כי יש לך שם גיבוי של עוד מלאן יהודים..
כאן ביוון אני לא לובש מגן דוד כי גם ככה אני לא מחובר ליהדות שלי...אז אין לי בעיה..

only in english

New member
אני גרה ב...........

טורונטו וגם אני לובשת פה מגן דוד בלי בעיה..............

FriendlyFriend

New member
אני לא...

כי אני לא הכי קשורה אם ישראל, אני לא צריכה להראות שאני יהודיה לכל העולם. ואלינה (זה השם שלך,נכון?) באזור הזה שאת גרה אין בכלל אנטישמיות, יש המון רוסים (וחלק מהם פשוט שעלו מישראל) וחלק ישראלים, והאיזור שאני גרה עכשיו הרוב הם קנדים (שזה טוב, הרי זה קנדה
והכל מעורבב) יש המון יהודים, אבל 0% ישראלים שזה קקה מפורסם. בכל מיקרה...גם אם היה לי לא הייתי הולכת...

sivani

New member
כנ"ל,

אני לא קשורה ליהדות שלי בגרוש, וטוב שכך למען האמת...

אני ממונטריאול ובביה"ס שלי יש המון

ערבים ואני עדיין תמיד עם המגן דוד שלי, תמיד!

וואי גם אני...

יש לי שרשרת מזהב אמיתי של מגן דוד שקיבלתי מאמא שלי ואני לא מורידה אותה... אני נורא גאה שאני יהודיה למרות שיש את הפקיסטנים (בריטניה מלא הודים ופקיסטנים וסיילם סיקרס רק שתדעו!) שמעקמים את האף! אבל אני עדיין מאוד קשורה ליהדות (לא שומרת כשר וכאלה...) אבל עדיין... לא מתביישת שאני יהודיה... למה אתם לא קשורים ליהדות? כמה זמן אתם כבר בחו"ל?

CosmikDebris

New member
למי יש כוח לדת וחרטה כזה

סתם סתם... אני קשור בדת. אני יהודי כי ככה נולדתי. לא גאה בזה, לא מתבייש בזה, זה חלק מלהיות אני. אני לא מקבל את כל מה שכתוב בתנ"ך, אבל אני מחשב אתו כספר הטוב ביותר שנכתב אי פעם. וגם אני לא מאמין באיזושהו כוח עליון, ואם יש איזה כוח עליון זה כנראה מין כבשה ענקית או משהו כזה. הרבה יגידו שאני בכלל לא יהודי, בגלל שאני חושב ככה. תחליטי בשביל עצמך.

אם את לא שומרת כשר וכאלה..

אז איפה בדיוק את שומרת על היהדות? את אומנם נולדת יהודיה,אבל את לא כזאת קשורה. אני למשל כן שומרת כשר,לא אוכלת בשר וחלב יחד ו"כאלה"... את נולדת יהודיה,אז תיהיה אחת. אני לא באה במטרה לתקוף אותך כי אני יודעת שיש כאלו וחלילה אל תרגישי מאוימת..ומי שהולך להגיב פה...עדיף שלא..:/ אמרתי את דברי-זו הדעה שלי..מי שזה לא מקובל עליו-שיתאבד..

אז ככה...

לא התכוונתי מהבחינה הזאת של לשמור כשר וכאלה... גם בארץ אף אחד מהחברים שלי לא היה שומר כשר כי זה כאילו "אין" כזה לאכול בייקון וכאלה (יאמי... חחח) אבל למשל פה... בישראל בחיים אבל בחיים לא הייתי הולכת לבית כנסת חוץ מהבר מצווה של אח שלי ולפעמים בימי כיפור בגלל השופר אבל פה כדי להרגיש כזה אווירה של ישראל והכל אנחנו נוסעים לבית כנסת בחגים ואני הולכת כל שבוע בערב למפגש עם כל היהודים וכל זה וזה סבבה... ביום חמישי חזרתי מקאמפ של שבוע של יהודים... אז דיברתי מהבחינה הזאת... זה שאמרתם שאתם לא קשורים זה נשמע כאילו אתם לא אוהבים את מה שאתם ובגלל זה אתם מרוחקים מהיהדות. בגלל זה שאלתי למה... הבנת? כאילו בטח אני אישמע לכם כזאת "דוסית" וכל זה (מצטערת אם אני פוגעת במישהו...זאת לא הכוונה) אבל אני מה זה לא... אני הולכת למפגשים כאלה זה עם בני גילי וכאילו הם לא דתיים בכלל... זה כאילו מפגש של החבר´ה שומעים מוזיקה עושים כל מיני פעיליות... סתם כזה... אמממ..אז זהו נראה לי...

דוסים זה לא אומר שהם היחידים ששומרי

ם על כל המצוות..אני לא מבינה מה הקשר בכלל.. אבל לא משנה. החלטה שלך :)

אז זהו... שאמרתי שאני לא...

כנראה שלא הבנת... אמרתי שהכוונה היא לא לפגוע... מצטערת אם פגעתיי!!! SORRY...

eb182

New member
תלכי

לא יסקלו אותך אצלי הרבה הולכים עם מגן דוד כי יש פה המון יהודים. ידיד נוצרי שלי הולך עם מגן דוד כי הוא החליט שהוא רוצה להיות יהודי, קוראני והינדי(מה שהוא לא) בתור בדיחה. אני לא הולכת עם כלום גם בגלל שאני לא אוהבת פריטי דת משום סוג וגם בגלל שאני לא אווהבת שרשראות נורמליות

למעלה