מגן דוד אדום, שאלה

מגן דוד אדום, שאלה

שלום, אני מתנצל מראש שהשאלה לא קשורה באופן ישיר לפורום. אני כותב בשם שכנים שלי, עולים חדשים. ב 11/2002 הם הזמינו אמבולנס (לפחות כך טוען מכתב מעו"ד שהם קיבלו).עורך הדין כותב שהם חייבים לשלם 755 ש"ח במיידי (כולל הוצאות) ושזו התראה אחרונה לפני נקיטת הליכים נגדם. במכתב לא כתוב למי יש לשלם ולא מצורך שום טופס תשלום. כתוב רק , שזה לפי חוק מד"א... הם לא קיבלו קודם שום דרישה כזאת. הם גם לא זוכרים שהזמינו אמבולנס הם חברים בקופת חולים. הם באמת צריכים לשלם? מה אפשר לעשות, תודה רבה

jack777tapuz

New member
תשובה

שכניך יכולים לפנות ל-ש.י.ל. (שירות יעוץ לאזרח) שסניפיו פזורים ברחבי הארץ וניתן לקבל שם טיפול משפטי מקיף חינם. מדובר בסטודנטים למשפטים שמטפלים בתיקים שונים בפיקוח עו"ד ובפיקוח האוניברסיטה או המכללה. בסניף רחובות למשל ניתן לתאם פגישה בטל' 08-9392684. כמו כן ניתו לפנות למוסד שרשום תחת השם "סיוע משפטי", שאף לו מס' מוקדים בארץ, שם מקבלים עזרה משפטית מעו"ד. אולם, לשם קבלת סיוע משפטי בגוף זה, יש לעמוד במס' קריטריונים מבחינה כלכלית - ורק אם שכניך נתונים במצוקה כלכלית ממשית, הם אמנם יוכלו לקבל סיוע משפטי בגוף זה. ניתן לקבל פרטים נוספים בסניף ת"א בטל' 03-6932777.

לי היה מקרה דומה

הלכתי לקופת חולים לבדיקה והרופה הזמין לי מבולנס לבית החולים ולא שילמתי את השובר קיבלתי מכתב מעו"ד לתשלום החוב הסכום כמובן כולל ריבית ושכר טירחה שילמתי לעו"ד את החוב והקופה החזירה לי רק את הקרן שהיה רשום בשובר התשלום במקרה שלכם לדעתי אם הם הזמינו את האמבולמס לבד ולא התאשפזו ליום אחד הם צריכים לשלם ואם הם כן התאשפזו לפחות ליום אחד הקופה צריכה לשלם בטח הם יתנערו מהריבית ושכר הטירחה הם ישלמו רק את הקרן

במידה ולא הזמינו אמבולנס...

במידה ולא הזמינו אמבולנס- יש לכתוב מכתב תשובה (אפשר בכתב יד) לעורך הדין שפנה אליהם במכתב הדרישה ולהסביר שהחוב מוכחש היות ולא הזמינו מד"א. את המכתב יש לשלוח בדואר רשום + אישור מסירה בהקדם.

למעלה