מגן ברך לסקי

shahartheone

New member
מגן ברך לסקי

אני בטוח שרוב מי שעושה סקי לא משתמש במגני ברכיים, אבל אני לא רוצה לקחת צ'אנסים. החשש שלי הוא מסיבוב של הברך ועוד יותר גרוע - קריעה של רצועה. יש למישהו רעיון באיזה סוג של מגן כדאי להשתמש ?
תודה

natyh

New member
יש את הזולים

20 יורו באתרי הסקי ,ויש יקרים עד אלפי שקלים, אבל אין תחליף להדרכה מקצועית וכיוון נכון של הסקי שיפתח בזמן וימנעו את התופעות הלו .

כמה טיפים

קודם כל יש את מגיני הברך שרושמים האורטופדים. הם יקרים, באיזור ה 500 ש"ח לכל מגן, אבל קופת החולים משתתפת נדמה לי ב 85% או משהו כזה.

בנוסף - אם תחזק את שרירי הארבע ראשי מכל הצדדים, השרירים שלך הם מגיני הברך הכי טובים ואיכותיים. פשוט תעשה כל יום 20-30 דקות תרגילי רגליים. (אפילו לעמוד כפוף, או כפיפות ברכיים רגילות אלו תרגילים שעושים את העבודה יופי).

ואחרון אחרון - טיפ שמישהו נתן לי כאן בשרשור טיפים - לבקש (לא לבקש, לדרוש) מהחנות לכוון לך את המשקל ל 20-25 קילו פחות מהמשקל האמיתי שלך. והנה סיפור מהשבוע האחרון -

החנות אמנם הוריד לי בכיוון המשקל אבל רק בכמה קילו בודדים. לידיד שלי הוא לא הוריד בכלל. הידיד שלי קרע את הרצועה כי הסקי התנתקו לו מאוחר מידי. ובאותו היום אצלי הם לא התנתקו בכלל בנפילה והרגשתי מתיחה חזקה ברצועה.
באתי אליהם ודרשתי להוריד מייד את המשקל ב 25 קילו לעומת המשקל שלי. ובאותו היום נפלתי והסקי התנתקו לי מייד, בלי שהרגשתי אפילו מתיחה קלה.
נכון שאסור שזה יהיה מוגזם כי אז זה יתנתק לך סתם, אבל עדיף כך מאשר הפוך, ומקסימום תחזור להעלות קצת אם זה יהיה מוגזם.

natyh

New member
זה לא הייתי אני ?

ומיד קיבלתי מקלחת צוננת מכל מיני מבינים שאמרו לא לא לא ....
אני 76 ק"ג מכון על 60 ק"ג וזהו עדיף שיתנתק מוקדם מאשר לקרוע רצועה או לדפוק את הראש בסלע ...
מותג פרמיום לא אבדה תקותך אתה לומד מהר ... תקבל שלג גם בעונה הבאה ...

כן, זה היית אתה

כשאתה אומר דברים חכמים אני מקשיב. לא כמו שאתה מדבר על מזג האוויר...

natyh

New member
כבר הבטחתי שלג

לעונה הבאה שתהיה שנה חזקה מאד בכל אירופה ואני לא יכול לחזור בי...

marceloros

Member
מנהל
יש!

אז בקיצור לא להתווכח עם צרפתים זה עם ח#*כם, לשקר להם לגבי המשקל במצח נחושה !

shahartheone

New member
תודה על הטיפים.

אם למישהו יש גם המלצה על איזשהו מגן ספציפי, אשמח לשמוע.
תודה

natyh

New member
הגעתי עם קרע במיניסקוס לפורט דה סולי 2007

אתר שאטל , המגן שעלה 25 יורו גומי מולבש עשה את העבודה יופי לאן אתה נוסע ?

norco

New member
לגבי חיזוק השרירים...

אני מתאמן כ-5 שנים בחדר כושר, אני 1.82 שוקל 85 קילו(כי עכשיו אני בתקופת חיטוב). בתקופות מאסה אני מגיע ל95 קילו.

אני עובד חזק על רגליים, ומשאיר להם יום בשבוע שבו אני עובד רק על רגליים, כ-6 תרגילים שונים.(אפילו המכשירים של הנשים, של סגירה ופתיחה, שעובדים על החלק הפנימי והחיצוני של הירך)
בתקופה טובה אני שם על עצמי 100 קילו (חוץ מהמשקל גוף) ועושה סקוואטים(תרגיל מצויין ל-4 ראשי וגם להאמסטרינג)

גלשתי פעם ראשונה בחיי בחרמון לפני כחודשיים, עשיתי טעות קטנה והגעתי למסלול האדום\שחור(וואדי מועדון אם אינני טועה), החלטתי לרדת אותו בזהירות הכי גדולה שאני יכול.
אבל בשלב מסויים המדרון היה כל כך חלק שגם לאחר שהסתובבתי כדי לעצור(הופנתי עם הגב לכיוון הירידה) המשכתי להתדרדר למטה, בשבל מסויים מגלש הסקי השמאלי שלי נתקע במשהו וסובב לי את הברך, לרגע חשבתי שפרקתי את הברך(היה קליק) ולצערי המגלש לא התנתק(למרות שציינתי בפני הבחור שהביא לי את המגלשיים כי זו פעם אשונה שלי ואני מעדיף שהסקי יתנתק כמה שיותר בקלות).

לגלוש למטה לא יכולתי, חבריי שהיו איתי עזרו לי לקום ולקחו את המגלשיים, ירדתי ברגל עם כאבים בברך עד לנק' עזרה ראשונה.

שם אובחנתי כמי שמתח\קרע רצועה.

כמה ימים לאחר מכן הכאב התחיל לרדת, וחודש לאחר מכן עשיתי בדיקת אולטרסאונד שהראתה כי הכל תקין.(כמובן שבחודש זה נמנעתי מהעמסה על הרגל, בשבועיים השניים של החודש חזרתי לאמן שוב את הרגליים עם משקלים קלים יחסית)

כיום אני מרגיש מצויין בברך,אבל לא 100 אחוז(למרות הבדיקות שעשיתי שמראות שהכל תקין)

לסיום
אני חושב שגם מי שיש לו רגליים חזקות לא בהכרח ימנע פציעה ע"י אימון של השרירים, זה מפרק, שהשרירים מחזיקים אותו בתנועה של קיפול הרגל, אבל אל כאשר אתה מסובב אותה.
מצד שני יכול להיות שמי שהכין לי את המגלשיים לא באמת שיחרר עד הסוף.

מקווה שיהיה טוב בעוד חודש בבנסקו

natyh

New member
שילוב

בין טכניקה לחיזוק רגליים סקי מחייב גם טכניקה קואורדינציה שיווי משקל עדינות, ומעל לכל הדרכה ויסודות טובים , אין תחליף להדרכה מקצועית והדרגתית , מגן הברך הטוב ביותר לא יתן פיתרון אם נכנסת למשהו מעבר ליכולת הנוכחית שלך, סקי הוא לא אינטואיטיבי ,ולכן מחיב הדרכה .

שיהיה לך בהצלחה

השרירים לא יעזרו למנוע סיבוב הברך בנפילה. זה רק כיוון המחלקיים וגם האיכות שלהם יעזרו.

המחלקיים שקיבלתי בחרמון לדעתי היו בני כמה וכמה שנים. לעומת חו"ל שתמיד משכירים לי חדשים, ויש להם מחירים זולים במיוחד לשכור מדגמים משומשים של שנה שעברה, ומצהירים בפניך על כך.

עם זאת השרירים עוזרים בהחלט בפניות ובקפיצות.

norco

New member
חשבתי זה היה כתוב בציניות כשלילה למה שרשמתי

למעלה