לגבי חיזוק השרירים...
אני מתאמן כ-5 שנים בחדר כושר, אני 1.82 שוקל 85 קילו(כי עכשיו אני בתקופת חיטוב). בתקופות מאסה אני מגיע ל95 קילו.
אני עובד חזק על רגליים, ומשאיר להם יום בשבוע שבו אני עובד רק על רגליים, כ-6 תרגילים שונים.(אפילו המכשירים של הנשים, של סגירה ופתיחה, שעובדים על החלק הפנימי והחיצוני של הירך)
בתקופה טובה אני שם על עצמי 100 קילו (חוץ מהמשקל גוף) ועושה סקוואטים(תרגיל מצויין ל-4 ראשי וגם להאמסטרינג)
גלשתי פעם ראשונה בחיי בחרמון לפני כחודשיים, עשיתי טעות קטנה והגעתי למסלול האדום\שחור(וואדי מועדון אם אינני טועה), החלטתי לרדת אותו בזהירות הכי גדולה שאני יכול.
אבל בשלב מסויים המדרון היה כל כך חלק שגם לאחר שהסתובבתי כדי לעצור(הופנתי עם הגב לכיוון הירידה) המשכתי להתדרדר למטה, בשבל מסויים מגלש הסקי השמאלי שלי נתקע במשהו וסובב לי את הברך, לרגע חשבתי שפרקתי את הברך(היה קליק) ולצערי המגלש לא התנתק(למרות שציינתי בפני הבחור שהביא לי את המגלשיים כי זו פעם אשונה שלי ואני מעדיף שהסקי יתנתק כמה שיותר בקלות).
לגלוש למטה לא יכולתי, חבריי שהיו איתי עזרו לי לקום ולקחו את המגלשיים, ירדתי ברגל עם כאבים בברך עד לנק' עזרה ראשונה.
שם אובחנתי כמי שמתח\קרע רצועה.
כמה ימים לאחר מכן הכאב התחיל לרדת, וחודש לאחר מכן עשיתי בדיקת אולטרסאונד שהראתה כי הכל תקין.(כמובן שבחודש זה נמנעתי מהעמסה על הרגל, בשבועיים השניים של החודש חזרתי לאמן שוב את הרגליים עם משקלים קלים יחסית)
כיום אני מרגיש מצויין בברך,אבל לא 100 אחוז(למרות הבדיקות שעשיתי שמראות שהכל תקין)
לסיום
אני חושב שגם מי שיש לו רגליים חזקות לא בהכרח ימנע פציעה ע"י אימון של השרירים, זה מפרק, שהשרירים מחזיקים אותו בתנועה של קיפול הרגל, אבל אל כאשר אתה מסובב אותה.
מצד שני יכול להיות שמי שהכין לי את המגלשיים לא באמת שיחרר עד הסוף.
מקווה שיהיה טוב בעוד חודש בבנסקו