מגן אנושי

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
מגן אנושי

רציתי לספר בפרום כי בטח לא הרבה שמעו את המושג מגן אנושי מגן אנושי זה המושג ללקיחת פלסטיני שכל מה שעשה זה היה בביתו ופתח את הדלת או הסתובב ברחוב ואז מה שצהל עושה בו הוא אומר לו לצעוד לפני חיילים כאשר חיילים שמים על הכתף שלו את הרובה כך שאם ירו עליהם יפגעו באזרח פלסטיני שלא עשה כלום זה מגן אנושי

MoOsHoN16

New member
אתה לא מדייק

זה נוגד את החוק האטי של צה"ל לחיילי צה"ל אסור לעשות את זה ואם הם עשו את זה הם אמורים להישפט. ולמה אתה בא בטענות לצה"ל קודם כל לדעתי מגן אנושי זה דבר חיוני בלחימה מסוג זה ואפילו דיי מוסרי! אם הפלסטיני לא עשה כלום כיביכול אז אין מה לדאוג בתור זה שהוא מגן אנושי...לכן זה מוסרי למה אתה לא בא בטענות כלפי ארה"ב?! כמו שכבר נאמר השמידו כפרים שלמים באפגינסטאן על כל יושביהם רק בגלל חשדות ושחיילים שלהם לא יפגעו!

EverMan

New member
מה ?!

"לדעתי מגן אנושי זה דבר חיוני בלחימה מסוג זה ואפילו דיי מוסרי" אין לו מה לדאוג בתור מגן אנושי אם הוא לא עשה כלום ?! אתה באמצע קרב יריות עם החמאס אז אתה לוקח אדם משורה שיהיה מגן ?! מה זה "אין לו מה לדאוג" ?! ברור שיש לו ! הם לא רואים במי הם יורים , הם רואים אדם פוסע עם חיילי צהל ! איזה חוסר אנושיות מזוויע יש לך ! וכן ! אנחנו כן באים לטענות כלפיי ארה"ב !

Moledet972

New member
תשובה לענבר רובין מנוער עבודה...

תחילה, האם מעדיף שימות פלשתיני, או שימות חייל צה"ל. אני מעדיף שימות פלשתיני. אבל בכל זאת, אני מתנגד לשימוש ב"מגן חי". שנית, הם רוצים להרוג את חיילי צה"ל, אבל להרוג פלשתיני זה גם טוב, אחרי זה ממילא יאשימו את צה"ל במותו. שלישית, המקרה שעליו דובר שצה"ל השתמש בו ב"מגן אנושי", היה מקרה שבו שלחו שכן של מבוקש, שימסור למבוקש בקשה מצה"ל לצאת. זה לא היה שימוש במגן, אלא פשוט לא היה רצון להפציץ את הבית ואולי לגרום לנפגעים נוספים שאולי נמצאים בבית, או נפגעים נוספים מבין השכנים או מבין אנשים ברחוב.

EverMan

New member
תשובה ל___ מנוער מולדת

תחילה עדיף שימות המחבל מאשר הפלשתינאי או החייל. שנית , הם רוצים להרוג את חיילי צהל? ותתפלא , הם לא רוצים להרוג את הפלשתינאי בשביל לקבל סיקור , גם הם קצצצצצת הגיוניים. שלישית , נוהל שכן בוטל מסיבה כלשהי - הוא לא אנושי , הוא דיבר על נוהל שכן באופן כללי , לא על מקרה ספציפי שאתה דיברת עליו...

DR Z

New member
פלסטינים הם גם בני אדם !!!

אתה מעדיף שימות פלסטיני. אני מעדיף שאף אדם חף מפשע לא ימות. אני לא שופט אדם על פי מוצאו או לאומיתו. לשפוט אדם על פי זה זו גזענות. תפקיד הצבא הוא להגן על החיילים - זה לא לגיטימי שישתמשו באדם חף מפשע ונגד רצונו (תוך כדי אימוים ואלימות) כדי שהחילים לא יסכנו את עצמם. האם נראה לך הגינוי שאדם חף מפשע צריך לקחת חלק בלחמיה ולהסתכן ???? בוא נניח שלא מדובר בפלסטיני אלא בסתם אדם חף מפשע - למה הוא צריך להפגע בגלל שפעולות של הצבא? לפי ההגיון שלך עם חיי החילים הם הדבר החשוב ביותר אפשר פשוט להביא עובדים זרים או אסירים ישראלים שישמשו בתור מגן אנושי.אבל אני משאר שלזה לא תסכים. ההסכמה לשמיוש במגן אנושי נובעת מתוך זלזול בחייהם של הפלסטנינים - הגישה של הצבא שחיהם לא שווים הרבה ולכן מותר לסכן אותם. אם הממשלה והצבא רוצים באמת להגן על החילים שלא ישלחו אותם לכבוש ולדכא !!!

benny afro

New member
שום כיבושים ודיכוייים

כיבוש לא הולך יד ביד עם דיכוי במדינה שלנו, אם ה"כיבוש" הזה היה מתקבל על ידי הפלסטינים והם היו עובדים איתנו בשותף, היו להם את החיים הכי טובים שהם יכלו לדמיין לעצמם!!! אבל לא, הם רוצים להילחם באויב הציוני, איזה דפוקים!!! כל כך הרבה טיפשות בהנהגה המטומטמת שלהם זה לא יאמן, תחילת האינתיפדה זה היה הדבר הכי טיפשי שהפלסטינים יכלו לעשות, המאבק שלהם זה בור שהם חופרים לעצמם, עדיף להם לחיות תחת הנהגה משותפת שלנו ושלהם ביחד, אבל הם,הם רוצים הכל לעצמם, אני לא מאמין שישראלי יכול להסכים איתם...אני לא מבין את זה,הם רוצים שרק הם יהיו פה, ואתם עומדים לצידם, רק שהם ישארו פה,אומר ש רק הם ישארו פה, וזה לא כולל אותך, שמאלני.

EverMan

New member
חמוד , לא דיברנו עם הפלשתינאים

מאז 2001. העם שם לא מדבר איתנו - אין לו ברירה ... המנהיגים שלהם דופקים אותם , וראינו שהמועצה שם הצביעה אי-אמון בערפאת ! אנחנו צריכים לדאוג לכולם , גם לאינטרס הפלשתינאי , כי כרגע אין לו הנהגה שמייצגת אותו.

אנחנו לא שופטים אף אדם עפ"י מוצאו

אנחנו שופטים אדם על פי הטרור שהוא ועמו מייצרים כלפי חפים מפשע.

EverMan

New member
ופה כרגיל טמון הכלב

שבגללו ההבדלים בינינו. "אנחנו לא שופטים אף אדם עפ"י מוצאו אנחנו שופטים אדם על פי הטרור שהוא ועמו מייצרים כלפי חפים מפשע.". אבל הוא לא עשה לך דבר ... וגם רוב העם שלו לא .. רק חבורת פאנטים קטנה ... וזה שאתה מודה שהוא בן אדם זה כבר משהו .. זה גם נדיר בימים אלו בימין ...

gilka

New member
הפלשטינים עצמם

משתמשים במגן אנושי! אני רוצה להזכיר לך שבארוע בג´נין ב"חומת מגן" (או אחד מההמשכים אני כבר לא זוכר) שבו נהרגו לנו 13 חיילים נהרגו גם פלשטינים תמימים פשוט כי המחבלים האלה הכריחו אותם להישאר שם כדי להגן עליהם! כמובן שאני לא צריך להזכיר לך את כל המקרים שבהם מחבלים מקיפים את עצמם בילדים כדי שלא יחסלו אותם- ובדרך כלל זה גם מצליח... אז אם הפלשטינים עצמם הם מספיק לא מוסריים כדי להשתמש באנשים מהעם שלהם!!! בתור מגן אנושי אז בטח שאנחנו יכולים. נ.ב. אני לא יודע מה איתך אבל אני בהחלט מעדיף שיהרג פלסטיני ולא חייל שלנו ולא משנה לי שטח כבוש או לא. כמה שזה לא הומני מבחינתי מוות של חייל <> מוות של אזרח פלשטיני.

EverMan

New member
אז מה ?!

זה מצדיק אותנו ? זה שהם לא בסדר לא אומר שיש לנו זכות להיות לא בסדר בעצמנו !

gilka

New member
כן!!!

אם הם לא מקדשים את חייהם אז למה אנחנו צריכים לקדש אותם! בוא אני יתן לך דוגמה מתחום אחר: אתה לא יכול לבוא למורה ולבקש ממך להעלות לך ציון אם היית לא בסדר כל השנה נכון? אבל אם אתה עשית שעורים והיית בסדר ולא יצא לך טוב במבחן אחד אז יש לך את כל הזכות לבוא ולבקש מהמורה להעלות את הציון נכון? זה אותו הדבר! אם הם היו מקדשים את חייהם אז אנחנו היינו צריכים לעשות את זה אנחנו ביותר רגישות (כי בכל זאת הם שוחטים אותנו בלי לחשוב מיחף מפשע-הםיגוע בדולפינריום בו כולם היו ילדים) אבל אם להם לא אכפת? לי בטח לא אכפת!

EverMan

New member
הם לא ?

הם מקדשים את חייהם מאוד ! זה כמו עונשים קולקטיבים לכיתה ! זה שאחד לא רוצה ללמוד , לא אומר שכולם לא ! לא צריך להעניש את כל הכיתה בבוחן בגלל כולם ! זה שיש להם רוצחים לא אומר שכל העם רוצחים. זה שיש שם אנשים שברור שיש להם זילות בחיי אדם כי הם מוכנים להרוג עשרות ישראלים ואפילו אנשים מהעם שלהם - לא אומר שהם כולם לא מעריכים חיי אדם !

Mellincolin

New member
כמה שזה כואב,

כמה שאובדן חיי אדם כואבים, יש לשים את ביצוע המשימה על צידה הטוב ביותר לפני שלומם של חפים מפשע. מגן אנושי? לא בדיוק. הם לא מחזיקים אותו לפניהם כדי שיקלוט את היריות שמכוונות אליהם. הם פשוט מורים לו ללכת ולקרוא לשכנו להיכנע, כי יש יותר סיכוי שהמחבל יקשיב לאדם שהוא מכיר מאשר לחייל צה"ל.

חכמחגקר

New member
זה באמת כואב

אתה משווה פה בין 2 דברים שאי אפשר להשוות ביניהם: משימה טובה וחיי אדם. ברור שחיי אדם הרבה יותר חשובים (לפחות לי), בגלל זה גם אי אפשר להשוות בינהם. מגן אנושי? בטח!. אני בטוחה שהם לא מחזיקים בכוונה ישירה שירו בו, אבל מה אתה חושב?! במי הכדור יפגע אם המחבל ירה (מה שסביר להניח יקרה), בשכן או בחייל?!. ואני לא אומרת שאני מעדיפה שהחייל יפגע. ברור שלא. אני פשוט חושבת שלא צריך להשתמש בנוהל הזה. ביי

m y s e l f

New member
"נאה דורש, נאה מקיים"

אם הם לא רוצים שנעשה מגן אנושי מהם, שקודם כל לא יעשו את זה בעצמם (להלן מקרה האב שהשתמש בילדו כמגן לירי צה"ל)

CANDY MAN

New member
תכף תגידו ש...

לוקחים את החיילים האתיופים ושמים אותם ראשונים בתור מגן אנושי... תפסיקו כבר לזיין את השכל אם כל מיני שטויות שמספרים לכם... היחידים שמשתמשים במגן אנושי אלו הפלשתינאים ששולחים את הילדים שלהם לחזית והם כמו פחדנים יורים מאחורי גב הילדים כדי שצה"ל לא יוכל להגיב!

למעלה