מגמות...

chuchi46

New member
מגמות...

אני עכשיו בט', ואחרי המבחן הפסיכוטכני שעשיתי מתחילים להתיעץ עם היועצת בקשר למגמות... היא אמרה שהכי כדאי זה פיזיקה וכימיה, ושאם לא אז ביוטכנולוגיה XP העניין הוא, שלא הכי שאלו אותי בעניין... כימיה? עם איך שמלמדים את נושאי המדעים בבית סיפרינו אני ארדם ולא אבין את הכתב שלי במחברת (כשאני במקצועות שמשעממים אותי הכתב שלי בהתאם)... אז- רציתי לשאול אתכם, הרי חלקכם כבר התמיינו למגמות- כדאי ללכת לפיזיקה? כימיה? מה מלמדים שם בכלל? יש למישהו איזה מיקצוע שהוא ממליץ עליו? כי בעיקרון אני יכולה ללכת לאיזו מגמה שאני רוצה, ככה שלא בא לי לקפוץ דווקא על 2 מקצועות קבועים מראש...

pilpelmemule

New member
מה שכדאי לדעתי זה מה שתהני ממנו..

אני חושבת שאני אלך למוזיקה וערבית או ביולוגיה וערבית.. אלה הדברים שהכי מעניינים אותי.. אני פשוט צריכה לבחור בין מוזיקה לביולוגיה.. בדוגרי אם תרצי ללמוד כימיה בכייף באוניברסיטה.. אבל אל תעייפי את עצמך, תעשי משהו שאת אוהבת, אל תכריחי את עצמך לעשות משהו שאת לא.. לכי למגמה שאת נהנית ממנה הכי הרבה.. עזבי את מה שהיועצת אמרה לך ש"כדאי".. זו דעתי.. את יכולה, כמובן, להקשיב ליועצת. אבל אם את אומרת שזה משעמם אותך... למרות שלפי מה שכתבת לא בטוח שאת ממש מכירה את המקצועות האלו.. אז תשאלי וכאלה.. אין לכם הסברים על המגמות מהמורים? המון
!

העיצה הכי חשובה:

תלכי למה שאת אוהבת!!!! 100% מה שאת אוהבת.. הנה-חברה שלי הלכה לביו פיזיקלית-כי המורים עשו עליה לחץ-ועכשיו היא לא נהנת שם.. וזהו-לא עושים לכם הסברים על המגמות? אם לא עשו-אז תשאלי..

chuchi46

New member
עוד אין שום הסבר לגבי המגמות

פשוט עשינו מבחן פסיכוטכני ככה שזה היה חייב לעלות... עד שאני לא אדע מה זה פיזיקה אני עוד לא אוכל לדעת אם זה מתאים לי (המורה לפיזיקה השנה היא !@^Q@!@!%&%)&%$&^@!$**PO^^!!! מבינים?

chuchi46

New member
ההסברים יבואו ממש לפני החילוק

למגמות... אין לי מושג מה עושים בכל מגמה, פשוט אמרולי שכדאי לקחת מקצוע שבו התחום הראלי ייושם חזק, כדי שאחר כך אני אוכל יותר להיתקבל למה שאני ארצה ללכת... אבל ערבית- מצטערת אבל אני עושה שיעורים באלגברה על הזמן הזה... בכל מיקרה- המון תודה.

noagdfan

New member
פיזיקה...

הווו, זכרונות קשים. בפיזיקה בכיתה י' לומדים על: - קינמטיקה- תנועה. כמו הבעיות במתמטיקה של זמן-מהירות-דרך [רק יותר מורכב]. לדוגמא- בכמה זמן עובר גוף דרך של 100 מטר במהירות של 1 מטר לשנייה. - מהירות יחסית. לדוגמא- מהירות של גוף אחד היא 30 קמ"ש מהירות של גוף שני היא 100 קמ"ש, באיזו מהירות רואה גוף א' את גוף ב' (כלל המקבילית). -כוחות לדוגמא- כוח הכובד, כוח חיכוך, חוקי ניוטון וכו'. וחברה שלי אמרה שעכשיו הם התחילו ללמוד אופטיקה. תראי, לי אישית, פיזיקה היה פשוט סיוט [לא, אני לא מנסה להפחיד אותך]. אני סבלתי כל שיעור [במיוחד בשיעורי בתרגול שהיו ממש בזבוז של זמן (עם המורה שהייתה לי..)]. כל הזמן שהייתי בפיזיקה פשוט רציתי למות! אחרי מחצית אחת וציון עגום בתעודה עפתי משם בספרינט ועברתי לביולוגיה. הספיק לי. מיציתי. שונאת את המקצוע הזה. שוב- אני לא מנסה להפחיד אותך או משהו, אני רק אומרת לך מה אני חושבת. אם הנושאים שהזכרתי למלעלה מעניינים אותך את יכולה לנסות, אולי תהני. כשבחרתי מגמות אמרתי לעצמי שאני אנסה פיזיקה. גם אמרתי להורים שלי- "אני רוצה לראות איך המקצוע הזה. אולי זה יתאים לי. מקסימום אני אעבור לביולוגיה" [הייתה לי התלבטות בין פיזיקה לביולוגיה]. אין לך מה להפסיד בלנסות. לפחות תלמדי דברים חדשים.. בהצלחה בבחירה!

במקרה שלך את רצית לנסות-אבל אני

הייתי מציעה לכולם שיבחרו בטוח מה שהם אוהבים-כי אם התלבטת למה לא יצאת לפני זה? והיית צריכה ללכת למשהו שאת אוהבת כי זה סתם הרס לך ת'ציון בתעודה- אצלי דווקא ההפך-אני במדעי החברה- ויש שם מקצועות נחמדים חוץ משתיים שלא רציתי כלכלה וג"ג כלכלה- חשבתי שזה לא מעניין-זה באמת לא מעניין [קצת...]אבל קיבלתי בזה ציונים בסדר.. וג"ג-הכי מפתיע-שינוי לגמרי-המקצוע ששנאתי כול השנים [מהיסודי] אהבתי פתאום-ואפילו קיבלתי בו 100 בתעודה..חחח-*גאה*

noagdfan

New member
הלימודים בתיכון

הם ממש לא כמו הלימודים בחטיבת ביניים. הפיזיקה שלומדים בחטיבת ביניים היא כלום לעומת הפיזיקה שלומדים בתיכון. אני משערת שגם במקצועות אחרים זה ככה.

chuchi46

New member
בקשר לזה אני יודעת

יש לנו את המורה הכי &*@!%#%*^&)^$!%$&%^* שיש בעולם לפיזיקה... אני יודעת שזה יהיה שונה, אבל אני לא יודעת מה יהיה שם... ההורים שלי אמרו לי שאם לא לומדים פיזיקה בתיכון אז אחר כך צריך ללמוד את זה באוניברסיטה וזה ממש קשה ומלחיץ...

chuchi46

New member
איך באמת גאוגרפיה?

לפי מה שאני יודעת את לא המיקרה היחיד... אז מה את אומרת- גאוגרפיה זה טוב? ואיפה את לומדת?

nhustler

New member
הכי חשוב

הכי חשוב זה שתלכי למה שאת אוהבת בלי קשר למשהו אחר... את צריכה להתסכל על עצמך ולראות מה את אוהבת ולא מה אחרים אוהבים או ממליצים לך. כמובן תתחשבי בהמלצות של אחרים וגם כדאי שתחשבי על איך מה שתקחי יעזור לך בהמשך... אבל בסוף תבדקי מה את אוהבת ולפי זה תלכי.

12111 מיכל

New member
היי...

אני מבינה את זה גם אני צריכה לבחור מגמה אני הולכת לביולוגיה(כנראה) דבר ראשון אל תיתני לאף אחד להחליט במקומך דבר שני את צריכה להבין שישי הבדל עצום בין פיסיקה של השנה לבין שנה הבאה זה מאוד קשה אבל אני בטוחה שאת תצליחי גם חומר בערבית של כיתה ט נראה לי קשה בכיתה ז. אז תלוי במה שהכי כיף לך בו ומה שאת הכי מתעניינת וחוץ מזה את גם יכולה ללכת לביולוגיה ולא דווקא כימיה שכתבת שזה משעמם אותך למזלי בבית הספר הולכים למגמת מדעים בכיתה י ואז בכיתה יא אנחנו בוחרים את המקצועות שלנו אני חושבת שכדי לך לנסות את פיסיקה של כיתה י ואז לראות אם זה מתאים לך הוא לא

chuchi46

New member
ומשהו שעלה היום- מדעי החברה

מה אתם אומרים? סוציולוגיה פסיכולוגיה... לא ידעתי שהאפשרות הזאת קיימת בכלל. אם מישהו מכיר? חוות דעת? הערות? כי זה המיקצוע הראשון ממה שראיתי שאני חושבת שבאמת מעניין אותי...

Spotless Mind

New member
תיראי מה תעשי...

תציבי לעצמך מטרה, תדמייני מה את תעשי עוד 10- 15 שנים, איפה את רואה את עצמך? מה את עושה שם? ואם למשל, את רואה את עצמך כרופאה וזה מה שמעניין אותך, לכי לביולוגיה או כימיה , למקצועות כאלו. אם את רואה את עצמך עובדת בנושא מדעי הרוח, תבחרי את מדעי החברה. אם את רואה את עצמך כשחקנית או אמנית, קחי אומנות או תיאטרון. תחשבי בגדול, לא בקטן, זה יעזור לך.

chuchi46

New member
אז ככה...

אני עוד לא סגורה על מיקצוע... אולי רפואה (מחקר), אבל אמרתם ללכת על מה שמעניין אותי ואני אוהבת, ותמיד עיניין אותי ואהבתי פסיכולוגיה...

Spotless Mind

New member
כמה מקצועות את יכולה לבחור?

ודרך אגב, יש הרבה סוגי פסיכולוגיה, ואחד מהם הוא פסיכולוגיה רפואית(הפסיכולוגיה הרפואית עוסקת ברמה התיאורטית, הקלינית והמחקרית בסוגיית יחסי הגומלין בין גוף לנפש, ובאופן ספציפי יותר בקשרים שבין המשתנים הפיזיולוגיים לבין המשתנים הפסיכולוגיים והחברתיים, היכולים להשפיע על התפרצות תופעות ומחלות גופניות, דרכי ההתמודדות איתן ומניעתן).

chuchi46

New member
אני יכולה לבחור רק 2 מקצועות...

אז מטור א' (לפי זה ישתבצו הכיתות) אני כנראה באמת הולכת לפיזיקה, ומטור ב' אני צריכה לבחור מקצוע אחד, וכימייה ומדעי החברה שניהם בטור ב', ככה שאני חייבת לבחור רק אחד...

facundo te amo

New member
רק מה שאת אוהבת.

מה שמעניין זה הכי חשוב לי המליצו ביולוגיה, לחברה שלי פיזיקיה היום אנחנו כל אחת נרדמת במגמה שלה. חוץ מהמגמה השניה שלי שבחרתי בעצמי ואני ממש נהנית בה! רק מה שמעניין אותך! ליטל

chuchi46

New member
תודה...../images/Emo9.gif

כל עצה חשובה... חוץ מזה גם הבנתי שעם פיזיקה ממש קל להתקבל לאוניברסיטה אחר כך, ואם לא עושים פיזיקה אז צריך באוניברסיטה לעשות תואר ראשון- ללמוד פיזיקה. אני מקווה שזה יעניין אותי, ועד סוף ההסברים לקראת המגמות כבר נראה... יום ראשון מבחן באנגלית! תאחלו לי בהצלחה בבקשה!

למעלה